Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yeni başlıyorum

REKLAM ALANI

Çok ama çok yakın zamanda A2 ehliyet alacağım. Yaşım 20 öncelikle bunu belirteyim. Ülkemizde malum her şey pahalı siz abilerimden dostlarımdan bazı tavsiyeler edinmek istiyorum. Var mıdır bana başlangıç motoru olarak önerebileceğiniz 200.000 bin TL ye kadar motosiklet

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Suzuki Gsx-R 250
    Suzuki Gsx-R 250. Sorunsuz uzun süre binebileceğin sağlam bir motordur. Parça kalitesi çok iyidir. Grenajlar üstündeki tuşlar başka motora binip kısaylayınca direkt kendini hissettiyor farkını. Düzenli bakımını yaptığın sürece asla problem çıkartmaz. Piyasadaki 250 lik motorlar arasında genelde en sağlam kullanılan modeldir. Piyasası yavaş ve son hızı düşük (145) oldugu için temizini bulmakta hiç sorun yaşamazsın. Son hızının düşük olması seni yanıltmasın o hızlara cok rahat cıkar ve 2 teker üzerinde daha fazla hız yapmak bizim yollarda her zaman mümkün ve güvenli değil zaten.Diğer 250lik motorlara göre daha hacimli ve bence daha karizmatik duruyor.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Nerede kullanacaksın , işe okula gitgel ulaşım yada hafta sonu gezileri ? yaz ? dört mevsim ? trafikte tecrübe ? boy ? bunlara detaylı cevap verirsen viteslimi sukutermi sana uygun seçenekleri tecrübeli arkadaşlar yazarlar , sıfır tecrübe şehir içi ulaşım ağırlıklı kullanacaksan Nmax , Pcx gibi sukuterlerle çok zorlanmazsın..

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Yoktur.
    Senin beklentilerini bilmeden kimse böyle bir öneride bulunamaz, bulunan da kendine bulunuyordur.

Sadece sadece öğrenmek istiyorsan git A101'de satılan Volta mı vardı 20bin TL idi, onun gibi bişey al. Motor sürme denen şeyi bununla öğrenmiş olursun.
    Bundan sonra ne istediğinle ilgili de kafanda bazı şeyler "birazcık" daha iyi oturur. Ondan sonrasına o zaman karar verebilirsin.

Bugünden ben şunu alıcam sunu sürücem diye planların varsa kaldır at, ilk işin motosiklet sürmeyi öğrenmek olsun. Ne istediğinle ilgili fikirlerin, büyük olasılıkla zaten değişecektir.
    pea ve espresso bunu beğendiler.

momentS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    henüz yok ehliyeti bile yok
    Benim tavsiyem trafiği öğrenmeden asla motora binme. B ehliyetin ve 4 tekerlekli aracınız varsa aylarca kullan. İyice öğrendikten sonra motora bin.
    Mr.wind, espresso ve tommygun bunu beğendiler.

Motosikleti
    Yamaha MT09 2021+yadea g5
    Pulsar akla ilk gelen ns200 rs200 iyi olur.paran cebinde kalsın yükselttiğin zaman kullanırsın

Motosikleti
    duke 390 150 beygir
    arkadaşlara katılıyorum b ehliyetin varsa aylarca otomobil kullan trafiği öğren.daha sonra dengeli yani dengesiz olmayan standart bir motosikletle iyice öğren.en son ne motor alacagına karar verirsin.şu an erken.
    ben önce araba kullandım yıllarca.sonra 125lik motor sürdüm 2 yıl.en son alacagım motora karar verdim
    espresso bunu beğendi.

Khaira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer 700
    200 bin TL’ye kadar çok motosiklet var, mesela Sahibinden’de filtreleme yaptığımda 91.513 adet ilan çıkıyor herhangi birine bakabilirsiniz. “Ne tarz olacak? Yaşı, kilometresi önemli mi? Ne amaçla kullanılacak? Arabayla trafik tecrübesi var mı? Marka takıntınız var mı?” gibi gibi bir sürü soru sorulabilir. Biraz bahsederseniz daha yardımcı olabiliriz belki.

OnixsyS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 500R
    adamın parası var bajaj alıpta kendine dert mi satın alsın bajaj almayın aldırtmayın kardeşime aldık değişmedik otu boku kalmadı şuandada motor açık bir şekilde yeni krankını bekliyo daha 35k km de yatak sardı 28kda marş motoru yedi , hayır kardeşimin bi keko olduğunu sürekli teker vs salak salak kullandığını bilsem belki o s*kmiştir derim ama oda sakin kullanan birisi

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:13 ----------

ne için kullanacaksın ne tür birşey istiyorsun aklında ne gibi tarzlar var 200knın içinde ekipman kısmınıda düş ama sana tavsiyem japondan şaşma

maximusti, - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250
    peugeot ninja 103
    tek geçerim.
    mertowski bunu beğendi.

hercul3367 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha xt660r innova 125
    Crf 250 veya wr 250 derim.

Arkadaşlar teşekkür ederim yorumlarınız için 2 senelik B ehliyetim var. Trafikte de uzun bir süre vakit geçirdim racing tarzında bir model istiyorum açıkçası gönlüm ondan yana. Motoru kullanma amacaım hem şehirler arası yola uygun hemde şehir içinde beni üzmeyecek bir model arıyorum.

Motosikleti
    2022 DL650A
    Alıntı MrOracle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ... racing tarzında ... hem şehirler arası yola uygun hemde şehir içinde beni üzmeyecek bir model arıyorum.
    Racing (yani doğru deyimiyle Super Sport - SS) bir motosiklet ile uzun yol yapılmaz, şehir içinde de çok rahat olmaz. SS motosikletler esasen pistte kullanmaya uygun / o amaçla tasarlanmış motosikletlerdir. Sizin yukarıdaki amaçlar için çok uygun değiller.

O tasarımda olup da sizin planladığınız kullanım şekline ve A2 ehliyete uygun CBR500R modeli var. Bunların en yenisi 2018 modeldir ve büyük ihtimalle 200.000₺'den pahalıya satılıyorlardır. (Aralık ayından beri fiyatlara bakmadım...) Fiyatlarına bir bakın, bütçeyi biraz daha zorlayabiliyorsanız ve temiz bir örneğini bulabilirseniz çok mutlu eder ve uzun süre de kullanılabilir. Motorları çok sağlam.

Beto87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 650F
    Alıntı MrOracle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok ama çok yakın zamanda A2 ehliyet alacağım. Yaşım 20 öncelikle bunu belirteyim. Ülkemizde malum her şey pahalı siz abilerimden dostlarımdan bazı tavsiyeler edinmek istiyorum. Var mıdır bana başlangıç motoru olarak önerebileceğiniz 200.000 bin TL ye kadar motosiklet
    Hangi motoru alacaksan bir an önce almaya bak. Alır almaz kullanmak zorunda değilsin kendine güvenene kadar trafiğe kapalı yerde kullanırsın ama daha sonra elindeki bütçe ile çok daha düşük kalite motorlara kalma. Racing tarzı düşünüyorsan gsx 250r alınabilir ama elinde bütçe varken bajaj a filan bulaşma. Önünü yaptırıyorsun arkası bozuluyor. gsx250r uçup kaçmaz r25 gibi ama parça kalitesi de görünüşü de daha iyidir. Tabi temizini bulabilirsen.

fb__ömer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MonsterR25(x)- 450SR(x)- Street Triple 765RS(o)
    R25 al geç

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)