Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Karbüratör hava ayarı

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    mondial süperboy 100 i
    Merhaba değerli form sakinleri bende mondial süperboy 100i var karbüratör hava ayarı yanlışlıkla bozuldu. Şimdi ise hava ayarı yapmak için devir 3000 civarında hava vidasını sağ dönderiyorum devir yükseliyor (en sağ), sola doğru ne kadar dönderirsen dönder motor devri 2000 in altına düşüyor ve stop etme noktasına geliyor. Ustalar başından sağıyor çok işim var bakamam diyor. Kendim hava ayarı yapmak istesem de yapamıyorum Sizce bu sorun neyden kaynaklanır komple karbüratör mü değişmesi gerek.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    SerdarC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon50 Custom ve Ramzey Cup100
    süperboy 100 i enjeksiyonlu değil mi nasıl hava ayarı yapıyorsun.

zileliorhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı SerdarC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    süperboy 100 i enjeksiyonlu değil mi nasıl hava ayarı yapıyorsun.

Evet, Mondial Süperboy 100i enjeksiyonlu bir makine.

Alper'in günahını almayım ama bu tip ilk mesaj yazanlar bende şüphe uyandırıyor.
    Profil Temel Bilgiler kısmında hiçbir bilgi yok.
    Adı, soyadı lazım değil.
    Yaşı, bulunduğu şehir, gibi.
    Bulunduğu şehri bilsek, belki burada aynı şehirli birisi "Şu ustaya git" diyecek.
    Enjeksiyonlu makineden, burada karbürötürlü gibi bahsedince;
    1. (Pozitif düşünürsek) Alper çok genç. Motora yeni başlamış. Motor hakkında bilgisi çok kısıtlı
    2. (Negatif düşünürsek) Alper, burada birinin açtığı fake bir hesap. Bizimle taşşak geçiyor. Kendisi ileride yasaklanırsa, taşşak geçtiği bu hesap üzerinden devam eder.

Alper, "Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla"
    SerdarC bunu beğendi.
    A bove ante, ab asino retro, a stulto undique caveto - Latince Atasözü
    (Öküzün önünde, eşeğin arkasında, aptalın hiç bir tarafında durma)

Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Siz bence gaz kelebeğindeki rölanti ayarlama vidasını çevirip hava ayarını değiştiriyor zannediyorsunuz, enjeksiyonlu motosiklette hava ayarı olmaz (yazılımı saymazsak) bundan dolayıda dediğimi yapıyor olma olasılığınız çok yüksek. Motosikletin devrini 1800 civarına getirdiniz mi sorununuz hal olur.
    SerdarC bunu beğendi.

Motosikleti
    mondial süperboy 100 i
    Kusura bakmayın eklemeyi unutmuşum motorsiklet normalde enjeksiyonlu lakin benden önceki sahibi arıza verdiği için karbüratöre çevirilmiş.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:43 ----------

Hangi vidanın ne işe yaradığını biliyorum ve bu gün karbüratörü değiştirdim ama hiç bir değişlik olmadı. Bujiyi söktüğümde kapkara bir şekildeydi ondan olma olasılığı var mıdır sizce.

SerdarC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon50 Custom ve Ramzey Cup100
    Bujinin kapkara olması hava ayarının zengin karışımda olduğunu gösterir, yani karbüratör ayarın bozuk. Kalın yaylı vida rolanti ayar vidası, düz ağız ince olan hava ayar vidası. Motoru çalıştır biraz dolaş motor ısınsın, sonra çalışmaya devam ederken rolantiyi biraz yükselt, sonra hava ayar vidasını en sağa sık ve yavaş yavaş sola doğru gevşet sesi dinle en yüksek olduğunu düşündüğün noktada bırak. Kabaca böyle yapabilirsin. hava filtre bağlantılarına da bak fazla hava alırsa komple sıksan bile rolanti düşmeyecek yani anlayamayacaksın. not: bu şekilde mükemmel ayar tutturamayacaksın ama en azından işini görecek kadar olacaktır. bujiyi de temizlersen motoru kullandıktan sonra kurum yapıyormu bakarsın.

bassturbin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6 Diversion F
    Enjektörlü motorların çoğunda hava ayarı var.Karbüratörlüde olur enjeksiyonluda olmaz yanlış bilgi.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler