Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Sürü Psikolojisi ve Motosiklet Sürücüleri İçin Önemi

Motovento
    REKLAM ALANI
    zileliorhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sürü Psikolojisi, herhangi bir eylemi, kişi veya kişilerin yapması halinde, diğerlerinin de kendilerini buna yapmaya meyilli hissetmeleri ve yapmaları durumuna verilen isimdir.
    Genelde koyunlarda ve balıklarda görülür. Bu yüzden “Koyun Psikolojisi” olarak da adlandırılır.
    Bu durum, aslında doğada serbest yaşayan yabani hayvanların, yırtıcılardan korunmak için geliştirdiği güçlü bir savunma tekniğidir.
    Sürünün ortasında yer almak daha güvende olmak, kenarda olmak ise ölüm tehlikesi riski almak, sürüden ayrılmak ise ölüm demektir.
    Bu nedenle sürünün bireyleri, diğerlerini takip eder.
    Bu durum, benzer şekilde insanlarda da görülür.
    Bunu kısaca “Uydum kalabalığa” şeklinde özetleyebiliriz.
    Motosiklet sürücülerinde bu durum sık sık görülebilir.
    Bunu amiyane tabirle “Şeytanın kıçımıza parmak atması, bizim de buna uymamız” olarak özetleyebiliriz.
    Bir motosiklet sürücüsü yolda trafik hız ve kurallarına uyarak seyrediyordur.
    Yanından daha hızlı geçen diğer 2 veya 4 tekerli araçlar, (kasten veya istemeyerek) bu motosiklet sürücüsünü tahrik eder.
    Şeytan bu arada devreye girer ve;
    “Sen de hızlan ve onlara katıl. Hatta onları geç lan. Senin onlardan neyin eksik? Onlara duman attır, dikiz aynasında görünsünler” gibi söylemlerde bulunur (Kabaca kıça parmak hareketi budur)
    Sürü psikolojisine uymak ya da uymamak, artık o kişiye kalmıştır.
    Siz hiç sürü psikolojisine uyarak, manyaklık yaptınız mı?
    Ben çok yaptım da...

mertowski, okanbagiscan ve Mr.wind bunu beğendiler.
    A bove ante, ab asino retro, a stulto undique caveto - Latince Atasözü
    (Öküzün önünde, eşeğin arkasında, aptalın hiç bir tarafında durma)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bir etkinliğe katılmıştım.Etkinlik sonrası İstanbula dönüş yapacağız.25 30 motor var.Yola çıkmadan önce toplu sürüşle ilgili uyarı falan yaptılar.
    Neyse etkinlik alanından çıkıp yola çıktık.İlk ışıklara geldik kırmızı yanıyor.Biri aragaz verdi aman allhımm herkez aragazlamaya başladı.Işık yeşil oldu herkes tapagazzz bastı.Bende grubun ortalarındayım millet geçti gitti beni.Ben normal devam ettim ikinci ışıklara yaklaşırken grup tabi benden önce varmış ara gazlar bana kadar geliyor.Yeşille grup yine tapagazzz ben yine sakinn devam.Üçüncü ışıklarda onlar yeşilde geçmiş ben grubu göremedim bile.

Dedim Okan sen kendi bildiğin gibi dön eve.Aradan bir saat falan geçti bizim grup mola vermiş heralde.Beni arıyorlar Okan abi nerdesin diye.
    Ulan dedim sizin yapacağınız grup sürüşüne ..... .Dedim ben dönüyorum abi iyiysen sorun yok dediler.
    Bir daha toplu sürüş falan yapmadım.
    O yüzden kolay gaza gelmem.Zaten sürü psikolojisini bırak tek olduğum zaman bile biraz haylazlık yapsam hemen normal sürüşümde karşılaşmadığım durumlarla karşılaşıyorum.Motor kaşınanı kaşır diyor normal sürüyorum.
    Bazen içimden haylazlık yapasım geldiğinde bu sefer teminki durumu düşünüp adam gibi git diyorum kendi kendime.
    zileliorhan ve Mr.wind bunu beğendiler.

maximusti, - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250
    e-5 üzerinde topkapıdan bakırköy istikametine giderken belirli yerlerde emniyet şeridi değil ama daracık bir alan var, motorlar genelde o istikametten gidiyor. doğal olarak hızlı takılıyorlar, çoğu yerde de yolun bitiş şeridinin üzerinde gitmen gerekiyor. ben o şeridin üzerinde giderken çok tedirgin oluyorum, bu sebeple mümkün oldukça yavaş yada hiç üzerine çıkmadan gitmeye çalışıyorum, bu sefer arkamda kuyruk oluyor, bende mecbur sürü psikolojisine uymamak için tekrar arabaların arasına girip yavaş yavaş ilerleyip en sağ boşluğun tekrar dolmasını bekliyorum.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)