Merhabalar,

Ben olaya tersinden bakiyorum. Yasal zorunluluk olan kiyafetleri tamam olan motorcular beni hic rahatsiz etmiyorlar. Yeni degisikliklerle beraber mototosiklet sürücüleri icin sadece kask , koruyucu gözlük (kaskin güvenilir bir vizoru var ise zorunlu degil) ve reflektif özellikli yelek (kiyafetinizde reflektif özellik var ise zorunlu degil) kanunen zorunlu.
Bunlar disinda kalan mont , pantolon ,bot , eldiven ,dizlik v.b. ekipmanlar kanuni zorunluluk degil. Yani videolarda bolca rastladigimiz sort , parmak arasi terlik ile motora binen ve sadece kask takan kardeslerimiz , reflektif bir de T-Shirt uydururlar ise kanuna tam anlami ile uymus oluyorlar.

Kalan tüm korumalar kisinin kendi insiyatifine birakilmis durumda. (Dünyadaki uygulamalar da cok farkli degil. Yasadigim Ülke Almanyada da hemen hemen ayni)

Burada görev bilincli motosiklet sürücüleri olarak bizlere düsüyor. Kiyafet ve ekipmalarimiz ile örnek olmali , kisileri elestirmek yerine özendirmeye calismaliyiz.

Ayrica sosyal medya ortamlarinda kolayca bulabileceginiz, ekipmanlarin kaza sirasindaki pozitif etkilerini gösteren videolari bol bol paylasmaliyiz.

Sevgilerimle