Arkadaşlar bu model hakkında bilgisi olan var mı acaba ? Honda Trail 125 kopyası gibi duruyor.
Arkadaşlar bu model hakkında bilgisi olan var mı acaba ? Honda Trail 125 kopyası gibi duruyor.
Arkadaşımda Altai Tank 50 var. Bildiğim kadarıyla temelde ikisi de aynı model. X 125 normal olanın cc büyütülmüş (zaten 50'lik modeller de fabrika çıkışlı 110'luk kitle geliyordu, performans açısından hemen hemen aynıdır diye düşünüyorum) ve araziye uyumlu olması için daha yumuşak bir süspansiyon sistemiyle modifiye edilmiş hali diye biliyorum. O yüzden düz versiyonu için yapacağım yorumların bunu da çoğunlukla kapsayacağını düşünüyorum.
-Motor bloğu yere paralel konumlandırıldığı için titreşim görece az ancak hissedilebilir seviyede. ( ki bu klasmanda titreşimsiz model yok gibi bişey )
-Yarı otomatik şanzıman her ne kadar kolaylık sağlıyor gözükse de dikkat istiyor. Kavramayı kendisi yaptığı için devir eşitlemeye manueldekinden daha fazla dikkat etmelisiniz. Yanlış devirde atılan viteste daha fazla (ve sert) şekilde yığılıyor.
-Oturuş pozisyonu baya dik. Motorun ufaklığından da kaynaklı uzun arkadaşların artçı koltuğunu da işgal etmeleri gerekebilir.
-Tuş takımları bana kaliteli geldi. Bendeki Drift e kıyasla gayet iyi.
-Led farları şehiriçinde gayet yeterli (Drift'in halojeninden sonra insan şükrediyor) Şaşırtıcı şekilde gündüz aydınlatması ve sensörlü uzunlarla geliyor. (Sensörlü uzundan kastım gece olunca otomatik açılmadan bahsetmiyorum yanlış anlaşılmasın /öyle bir teknolojiye sahip değil zaten/ gündüz uzunları açtırmıyor.)
- Bloğu daha torklu olacak şekilde ateşleme haritasıyla falan oynamışlardır büyük ihtimalle, o yüzden normal olanın son hız değerleri geçerli olmayacaktır ama yine de veriyim. Arkadaşım (80 kg) 85 km/h görmüş. Kendim denediğimde (110 kg) 65'i geçemedim doğal olarak.
Genel olarak arkadaşım memnun, 1 yıl / 6000km'dir kullanıyor. Sabahları çalışmama muhabbeti dışında bi sorun yaşamadı ki arkadaşım karbüratörlü eski kasasına sahip. Bunlar enjeksiyonlu yeni kasası olduğundan öyle bir şey yaşayacağınızı düşünmüyorum.
Altay tanki hikaye oldu diyenlerin gozlerine girsin. Bakin iste yollarda...
A bove ante, ab asino retro, a stulto undique caveto - Latince Atasözü
(Öküzün önünde, eşeğin arkasında, aptalın hiç bir tarafında durma)
Birebir aynı motosiklet demiyorum zaten. İkisinin görsellerini, teknik bilgilerini kıyaslarsanız tank x 125'in tank 50'nin yükseltilmiş modeli olduğu çok bariz. Göstergesi değişmiş, kafa tasarımı biraz daha agresifleşmiş, benzin deposu büyütülüp konumu değiştirilmiş, süspansiyon sistemiyle oynanmış. Tabiri caizse makyajlanmış ve araziye uygun hale getirilmiş. Scooter/adv scooter ilişkisi gibi düşünebilirsiniz. Tank 50 baz model. Vitesi, oturuş pozisyonu, şasisi, uzunluk ölçüleri (süspansiyon değişiminden illaki yüksekliği değişmiştir ama diğer özellikleri aynıdır) , frenleri (hala arka fren kampana) vs. aynıdır. Zaten farkettiyseniz yaptığım yorumlar değiştiğini söylediğim süspansiyonları/benzin deposunu kapsamıyor. Ortak olduğunu düşündüğüm diğer özelliklerle ilgili yorum yaptım. Satışını yapan bir bayiye gidin, satış sorumlusuyla sohbet edin, iki modeli de deneyin. Neden bahsettiğimi anlayacaksınız.
Parcasi bolca bulunan normal cub 100-110 motorlardan farkli yapisi var. Mondial agressive 125 ve skyteam t-rex 125 kullanmis biri olarak belirteyim silindir pistonunu bulamazsiniz TR de. Anca aliexpresten falan siparis edersiniz.
Tel jant oldugu icin tubeless lastik kullanamayacaksiniz hem de belli bir sure sonra akord isteyecek.
Normal bir cub 110 motordan cok fazla performans sergilemeyecektir.
Fiyati da 60bin az uz para degil.
Bari getiriyorsun suzuki raider 150 gibi dohc su sogutmali cub motor getir adanali gencler cossun. Elin malezyalisi bile son teknoloji cub motora biniyor.
Benim memlekette kuryelerin yarısında Altai Tank 50 var. Satan bayi tanıdık diye gidip arkadaşa da aldık. 350 KM kadar ben kullandım gayet eğlenceli alet. 125 CC modeli de bence kullanıcısını üzmeyecektir.
Hocam selamlar, ben de bu motora feci kafayı takmış durumdayım, o yüzden sabah akşam yerli yabancı kanallarda bulabildiğim tüm bilgileri öğrenmeye araştırmaya çalışıyorum. Genel olarak devam model olarak gözükse de teknik bakımdan detayların farklı olduğu söyleniyor. Yani temel "Tank 50" tipinin ilerletilmiş, biraz daha agresif ve kaslı hali olarak tarz anlamında devamı niteliğinde, lakin motor - şanzıman kısmında tamamen farklı olduğu söyleniyor. Motor bloğu ve şanzımanı Honda dan esinlenilmiş ve büyük oranda aynı gibi duruyor. Amaçsa Tank 50 de duyurdukları " harbi tank, dağa taşa vur bişicik olmaz" söylentisini daha da uzun ömürlü ve dayanıklı bir motorla sürdürüp güçlendirmek olduğu söyleniyor. Açıkcası tr kaynaklarında neredeyse hiçbir bilgi bulamıyoruz bu motorla ilgili ama satışları da şimdilik sorunsuz ilerliyor o da ayrı ilginç. Ben şahsen bu yaşadığımız bilgisizlik problemini aşabilmek için bir konu da açmayı planlıyorum. Şimdilik araştırarak elde ettiğim bilgi ve yorumları kullanacağım, daha sonra motoru aldığımda ilk izlenim ve zaman geçtikçe uzun süreli kullanım yorumumu da eklemeyi ihmal etmeyeceğim. Ayrıca eğer burda mesajımı gören bir "Altai Tank x 125" kullanıcısı olursa lütfen forumda konuyu arasın ve kendi tecrübelerini paylaşsın, eksiklerimi hatalarımı kapatsın. Teşekkürler
Hocam yorumun için teşekkürler, pek de bilen yok bu marka ve modeli, ama sessiz sessiz de satış yapıp yaygınlaşıyor gibi geliyor bana, bu model tip olarak çok hoşuma gitti zaten Honda CT 125 modelini çok beğeniyorum, ne diye gelmedi bize onu anlamıyorum gerçi gelse de çok pahalı olacak, bu model Çin malı çok bi beklentim yok ama çok kötü değilse alınır binilir gibime geliyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)