Bugün kadıköye giderken d100 yolunda pendiğe doğru..Bayağı gariban bir dayı honda activa ile gitmeye çalışıyordu lastiği patlamış çok kötü durumda idi lastiği. 5-10 km hızda sağa sola yalpalaya yalpalaya , önünde büyük bir tüp gitmeye çalışıyordu..Yanaştım yanına " geçmiş olsun dedim". Adam bayağı kan ter içinde kalmış ağlamaklı "ya geçen yaptırdım bunu bir dünya para verdim " dedi.. O sırada önündeki tüpü düşürdü.Artık ne yapalım ne edelim diye düşünürken " dayı biraz hızlı gitmeye çalış toparlar belki bir dene az ileride benzinlik ilaç alalım " dedim..
Tam o sırada bir panelvan az önümüzde durdu dayınında lastik patlak olduğu için sollayıp geçmesi lazım motor gitmiyor..Bekledik kalkar diye kalkmadı..Yalan yok söylenmeye başladık " manyak mı bu ne ya tam önümüzde durdu " diye..Sonra geri geri geldi bir adamla birde genç birisi indi..Arka kapağı sağlı sollu açtı " geçmiş olsun .. Benzin akıtıyor mu motor ? " diye sordu..
Bizde yok akıtmaz dedik.. Panelvandan inen adam da " hadi o zaman tutun şunun bir tarafından atalım arabaya nereye gidecekse götüreyim " dedi.. Motor sahibi adamın gözleri parladı birden sesi kırıldı .. 4 kişi attık panelvana adamda bindi..Ve gittiler.. 40 kere "" Allah razı olsun " dedik adama..Vallahi duygulandım bayağı..İsmini vs bilmiyorum ama işiniz gücünüz rast gitsin ya güzel insanlar