"pazarlık sünnettir"e ses etmedik diye bu kadarı fazla değil mi?
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...17078177/detay
"pazarlık sünnettir"e ses etmedik diye bu kadarı fazla değil mi?
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...17078177/detay
Bazı kelimelerin ayrı yazılması gerektiğini biliyor da hangileri ayrı yazılmalı, onu bilememiş işte.
İMAN TEVHİDİ
TEVHİD TESLİMİ
TESLİM TEVEKKÜLÜ TEVEKKÜL SAADETİ DAREYNİ İKTİZA EDER.
RNK
H.İŞLER.
Ben daha çok buraya takılmıştım.
RNK da "Risale-i Nur Külliyatı" anlamına geliyormuş. Adamın bence bir tarafı yememiş uzun uzun yazmaya.
Türkçe yok. Arapçılık var. Yürüyüş yoluna park etmek var. 10 senede 13000 km yapmış motor var.
Ben güvendim.
Kesinlikle alış-veriş yapılmaması gereken insan tipinde ilk 10 a rahatlıkla girer.Selamın Aleyküm diye başlayan ilanları direk bakmadan kapatıyorum adam ilanda Hatim indirmiş.
İlanı aynen şu şekil okudum;
Selamün aleyküm diyene negatif bakmam. Ama selamün aleyküm tercih edecek kadar duyarlı bir insanın bu selamda en ufak bir kısaltma yapmasını da kabul etmem. Benim mantığıma ters.
Şimdiye kadar kendime,arkadaşıma veya kardeşime araba,motosiklet almak için baktığımız ilanlarda "Selamün Aleyküm" diye başlayanlar,telefonda pazarlık peygamberimizin sünetidir vb dinci geçinen satıcılarla genelde pek iyi tecrübelerim yok.Ya aracın başına gittiğimizde araç anlatılandan çok daha dağınık çıkıyor,ya söylemediği gizlediği sorunları çıkıyor,ya aracı bakmaya gittiğimizde farklı fiyat çekiyor say say bitmez.O yüzden Selamün Aleyküm'ü ile başalyan ilan görünce koşarak uzaklaşıyorum.%90 kötü bir şeyler çıkabilir.Tecrübe ile sabit.
Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.
araba/motor alınmayacak,
ev kiralanmayacak, satın alınmayacak
mümkün oldukça ticari faaliyette bulunulmaması gereken kişi profili tam olarak.
muhafazakar bir ailede ve ortamda yetişmeme rağmen gerçekten hayatım boyunca en çok çektiğim insan tipi bu tür insanlar oldu.
müslümanların en büyük sorunu, din olunca, Allah diyince ahlâk kavramına gerek kalmıyor.
Adam ilanı keşke "Nurcu'dan Nurcu'ya sonradan Müslüman olmuş safkan İtalyan Aprilia" olarak açsaymış.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)