Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Yunanistan Gezisiden Notlar

    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    13 Şubat 2015
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    2017 Suzuki V-Strom DL 650
    Arkadaşımla kurban bayramından sonra iki hafta sürecek Yunanistan turu planladık ancak ailevi nedenlerden dolayı gelemeyince gidip gitmemek arasında kalmıştım. Ama bu geziye gitmeyi çok istediğim için tura tek başına çıkmaya karar verdim.

    Samsundan 10 Temmuzda yola çıktım


    ipsalaya kadar 1000 kmden fazla yolum olduğu için Gölcükte 1 gece kamp attım. Hem Gölcük Tabiat Parkınıda yolum düşmüşken görmek istedim.



    Ertesi gün İpsalaya sürdüm ve sabah erken kalabalık olmadan sınırdan geçmek için o geceyi İpsala'da geçirdim.
    Hafta içi olduğu için Sabah gümrükte neredeyse araç yoktu diyebilirim. Yeşil sigortayı içeriden yaptırdıktan sonra sınırdan geçtim.



    Otobanları mümkün olduğunca kullanmadan gezdim. Bazı durumlarda otobanlara mecburen yol sokuyor. Gezeceklere otoban kullanma seçeneğini seçerek gezmelerini tavsiye ederim. Özellikle Selanikten sonra iç kısımlarda harika yollardan gidiyorsunuz.

    Bizdeki gibi dinlenme tesisleri yok sayılır. Tahmini 50 km de bir lavabo ve oturma yeri gibi alanlar var.



    Ayrıca çok fazla gişe var. Neredeyse her 50 km de bir. Ülkenin doğusundaki yollarda gişeler daha ucuzken (0.5 euro)batısı ve Atinaya giden yollarda daha fazla ücret alınıyor. (2 euro)
    Araba için 1.5 yer yer 2 katı

    İlk durak Selanik. Aigeas Camping de kontak kapattım. Türkiyede çok fazla kamp alanına gitmiş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki. Yunanistanda camping işletmeleri kesinlikle çok daha profosyonel. Verilen hizmet ve iletişim çok daha üst düzey.



    Yunanistanda çoğu campingde havuz var. Çok temiz, bakımlı ve kamp yapanlar için ücret alınmıyor. Sürekli bekleyen cankurtaran bile var. Havuz başında bir şeyler yiyip içebilirsiniz fiyatlar kitleme usulü değil. Dışarısı ile aynı sayılır. Yunanistanda imrendiğim şeylerden biri de bu oldu. Kesinlikle acaba hesabı kitleyecekler mi diye düşünmüyorsunuz . 1 günlük kamp ücreti motor dahil 20 euro

    40 derece 500 km motor sürdükten sonra pamuk gibi oldum


    İlk gün havuz ve denize girip güzelce dilendikten sonra. İkinci gün Selaniği gezmek için ayırdım. Tabi Selaniğe gelip Atamızın doğduğu evi görmeden gitmek tabi ki olmaz.



    Selaniğin simgesi Beyaz Kule. Kanli kule adini silmek icin beyaza boyanmis ama zamanla eski rengine dönmüş.



    Büyük Iskender Heykeli. Selanik adini Büyük İskenderin kız kardeşi ve Makedonya kralının eşinden almış. Yani şehre eniştenin heykelini yapmışlar. Baya ihtişamlı heykel



    Sıcak dayanılmaz bir hal alınca balkanların en büyük motosiklet mağazasına girdim yok yok. Fiyatlar Türkiyeye göre baya uygun. Tax free ile Yarı yarıya ucuz sayılır.



    3. gün Meteoraya doğru hareket ediyorum. Otoban dışını kullanarak gittiğim için harika dağ yollarından gidiyorum. Yunanistan otoban dışında kalan yolların asfalt kalitesi de gerçekten güzel.





    Dağ yollarında minyatür kilise ve sunaklardan sıklıkla var. Beklenmeyen ölümlerin, trafik kazalarının olduğu yerlerde yapılıyormuş. Bunu hatırlatması sürücülerinde daha temkinli sürmelerine sebep olduğunu düşünüyorlar.



    Burası Ruins of Eleftherochori köprüsü. Nehrin rengi ve farklı kaya yapısıyla nefis bir görüntüsü var.





    Hava çok sıcak olduğu için yarım saat montsuz kullandım ve sonuç böyle oldu. Neyseki güneş yanıkları bende dokunamama yanma kaşıntı gibi şeylere sebep olmuyor



    Meteoraya giden yolda harika manzaralar ve farklı jeolojik şekiller içinde ilerliyorsunuz. Burada fotoğraf çekmeden meteoraya kadar ilerledim. Camping-Rooms Meteora Garden campingde çadırımı kurdum. Manastırların eteğinde güzel bir camping günlüğü 16 euro ve yine havuzlu.



    Kavurucu sıcakların altında saatlerce sürüş sonrası havuz gerçekten harika oluyor. Manzarasının da meteora manastırları olması şahane.



    devamı gelecek....
    espresso, Guven, Cyan ve 18 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Ne güzel gezmişsiniz.
    Yunanistan kampingleri konusund asize katılıyorum. Temizlik ve düzen olarak bizdeki kamping işletmecilerinin gidip görmesi gerek.
    Fotolardan bile belli oluyor, sizin çadır kurmak için size verdikleri alana bizim kampingciler sıkış tepiş en az 4 çadır sığdrırlar.
    iptaluyelik02 ve anotherbrick bunu beğendiler.

  3. #3
    Guven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2005
    Şehir
    HATAY-ANTAKYA
    Motosikleti
    Crf 250 L
    Tebrikler...
    Keyifli bir gezi yapmışsınız.
    Devamını bekliyoruz.
    anotherbrick bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cıks
    Tebrikler arkadaşınız gelmedi diye vazgeçemediğiniz isabetli karar olmuş, akışa uymak en güzeli...
    anotherbrick bunu beğendi.

  5. #5
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İzmir, Pornova
    Motosikleti
    Ülkedeki en yüksek km.li Kawasaki Er6F (2008)
    Paylaşım için teşekkürler, harika bir gezi olmuş.
    anotherbrick bunu beğendi.

  6. #6
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    vay anasını ne güzel yerler var doğal güzellik olarak bizimde güzel yerlerimiz var fakat çöplük gibi
    tekerinize sağlık süper paylaşım
    espresso ve anotherbrick bunu beğendiler.

  7. #7
    Mallaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2019
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    BMW R 1250 GS ADV
    Ben de Haziranda Yunanistan'daydım. Thassos Adası, Kavala, Selanik.

    Memnun Kaldığım Hususlar;

    - Neye para veriyorsanız, paranızın hakkını tas tamam alıyorsunuz.
    - Yemek porsiyonları çok doyurucu, neredeyse iki kişilik. Sürpriz ücret çıkmıyor. Thassos gibi bir ada da iki kişi lüks bir balık restoranında Çupra, Ahtapot Izgara, grek salata, 2 çeşit meze, 20 lik rakı, 36 euro verdik. Haziran kuruyla 850-900TL civarı. Thassos adası da Bozcaada gibi çok doğa harikası olan bir yer. Aynı menüyü bırakın Bozcaada gibi pahalı bir yeri Cunda da yeseydik 2.000-3.000TL civarı gelirdi.

    Kalamar söylüyorsunuz, meze değil ana yemek olarak geliyor. 8 Euro. Türkiye de gelen 3 porsiyon kalamar kadar porsiyonlar dolu. Velhasıl TL ye çevirmeden yiyip içerseniz çok ucuz bir yer. TL olarak da Türkiye ye kıyasla ucuz.

    Selanikte bir börekçiye gittik ne söyledi isek içi o kadar doluydu ki resmen ısırdığınızda peynir yanaklarınızdan akıyor. Tavuk dönere öyle bir tavuk koyuyor ki iki porsiyon zannediyorsunuz, bir avuç dolusu patates kızartması, caciki vs ile devasa bir döner geliyor. İçecekle birlikte iki kişi 12 euro.

    - En lüks, en çok rağbet edilen plajlar dahi şezlong ve şemsiye için iki kişi 10 Euro alıyor. Bazı yerlerde bu 10 euro karşılığı bir şey yiyip içebiliyorsunuz. Bazıları da bir şey vermiyor. Şu anda Bodruma gidin iki kişi sadece plaja giriş için ne kadar ödersiniz? Mayıs ta foça da plajda 250TL adam başı ücretti. Dikkatinizi çekerim birim olarak bakarsanız adamlar 10 birime hadi Yunanlı 20 birim hissetsin. Türkiye de Bodrumdaki bir plaja 20 TL ye giriş yapmak gibi bir şey.
    - Sabah yürüyüşe çıkayım dedim. Ütüme kağıt para almadım, 5-6 euro demir para vardı cebimde. Dönüşte 3 adet simit, iki adet kruvasan, iki adet içecek aldım. Bizde olsa bunlar en az 90-100TL tutardı. TL olarak düşünürsek 5-6 TL gibi bir paraya bunları aldım.

    - İnsanlar çok yardımsever, güler yüzlü. Türk bayraklı t-shirtlerimizle Selanik, Kavala sokaklarında dolaştık, en ufak olumsuz bir bakışla bile karşılaşmadık.
    - Selanik, Kavala gibi kalabalık diyebileceğim şehirlerde bir tek korna sesi duymadım. Yollarda kasis yok. Kırmızıda adam önde bekliyor, yeşil yanıyor. Arkadan birisi de kornaya bassın hadi kardeşim diye..
    Kırmızıda yayalar geçiyor (kafede karşılaştım İstanbuldan gelmişler), adam kendisine yeşil yanmasına rağmen duruyor, bekliyor ve yoluna devam ediyor. Korna yok.
    - Motosikletleri görünce sağa sinyal verip kıyıya kadar yanaşıyor sana yol veriyor. (İki, üç defa denk geldim)
    - Otobanda araçlara hız sınırı 130. Ben soldaydım ve fark etmeden hızım 100 lere düşmüş. Dikiz aynama bir baktım arkamda ticari taksi var. Adamda ne bir korna ne bir sellektör. Sağa attım kendimi adam geçti gitti. Türkiye ye giridikten sonra Biga virajlarında 130-140 ile viraja yatmış dönüyorum, arkamdaki adam sellektör yapıyor çekil diye. Lan oğlum virajda yatmış dönüyorum ya..
    - Ada köylerinde dolaşırken bir tek çöp kutusu yoktu. Ama yerlerde bir tane izmarit mi olmaz? Çöp olmaz mı? Gerçekten yerler tertemizdi. Thassos adası da öyleydi.
    - Denizi cam gibi, ben 10 euro da olsa para vermek istemiyorum dediğinizde plajın dibinde ağaçların altında masa kur, sonra da git adamların tesisinde duş al. Kimse bir şey demiyor.
    - İki kişi otel (kahvaltı dahil ve odalar mükemmeldi), tüm seyahat benzin masrafı, otoban ve köprü geçişleri, feribot ücreti, tüm yediğimiz yemekler, yeşil sigorta ücreti, aklınıza ne geliyorsa dahil edin (ekstra hediyelik vs hariç) 550-600 euro harcadık. 13-14 bin TL idi. Aynı tatili Bodrum da yapsan( thassos adası o ayarda bir mekan) fiyatı tahmin edemeyeceğim ama Türkiye de iki kişi otel tatili benzini ve yemeği de eklersen 30-40 binden aşağı olmaz.

    Sadetle; kazıklandım mı? düşünceniz yok. Deniz dibinde en lüks restorana bile gitseniz kazıklanmıyorsunuz.

    Beğenmediğim Hususlar,

    - Otobanları kurak. Tesis yok. 50-60 Km de bir tuvaletler var. Bazılarında oturacak yer yok, bazılarında kamelya gibi masa koymuş. Suyunuz bitse susuzluktan geberirsiniz. Ancak otobandan çıkacaksınız, 5-6 Km ileride benzin istasyonu oluyor. Ancak o şekilde benzin ve su ihtiyacınızı karşılıyorsunuz.
    - Tuvaletleri kötü. Zaten taharet musluğu yok. Klozetin üstünde ince bir kapak var ya üstüne oturduğunuz, benzinliklerde vs o kapakta yok. Kısacası adamlardaki tuvalet kültürü berbat. Bolca ıslak mendil götürmelisiniz.

    Allah izin verir ölmez de sağ kalırsam seneye Yunanistan, İtalya ve Balkanlara yaklaşık 4.500 Km bir seyahatim daha olacak. Özellikle Yunanistan da Halkidiki bölgesinde en az 4 gün kalacağım.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:58 ----------

    Yukarıda yazdıklarıma ilave;

    Benzin yurt dışında bize pahalı geliyor. 1,98-2,10 euro civarı benzin fiyatları. Adamlara göre 2 birim. Bizde TL nin Euro ya karşı değersiz olması nedeniyle 72TL. Bütçenin hatırı sayılır bir kısmı benzine gidiyor.

    İpsaladan Selaniğe kadar otobandan gittik. 350 Km yaklaşık. 5 veya 6 gişe geçtik. Toplamda 5-6 euro civarı ödedik. Arabalar da yaklaşık 10-12 euro civarı ödüyor.

    Yurt dışına gidecekler TL ye çevirmeden bütçesi dahilinde harcaması gerekiyor. Örneğin yeme içmeye 200 euro ayırdınız. Artık euro olarak düşüneceksiniz. Mükellef kahvaltı iki kişi 7,5-9 euro. Taverna da balıklı, rakılı akşam yemeği iki kişi 35-45 euro. Yani 200 euro ile 4 gün aksırıncaya, tıksırıncaya kadar üç öğün yiyip içersiniz. Türkiye de sahil kesiminde içkili mükellef bir akşam yemeği 3.000TL civarı (Bodrum; Marmaris daha pahalıdır) Kabaca Türkiye de 2-3 akşam yemeği parasına Yunanistan da rüya gibi yerlerde 4 gün, günde üç öğün yemek işini hallediyorsunuz.

    Başkaca sormak istediğiniz varsa cevaplayabilirim.
    iptaluyelik02, Cyan, ilker a. ve 11 diğerleri bunu beğendiler..

  8. #8
    okanius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    Ve bir özendiğim gezi daha :( umarım seneye de ben yapabilirim. Tebrikler...
    anotherbrick bunu beğendi.

  9. #9

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 DL650A
    Alıntı Mallaca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de Haziranda Yunanistan'daydım. Thassos Adası, Kavala, Selanik.

    Memnun Kaldığım Hususlar;

    - Neye para veriyorsanız, paranızın hakkını tas tamam alıyorsunuz.
    - Yemek porsiyonları çok doyurucu, neredeyse iki kişilik. Sürpriz ücret çıkmıyor. Thassos gibi bir ada da iki kişi lüks bir balık restoranında Çupra, Ahtapot Izgara, grek salata, 2 çeşit meze, 20 lik rakı, 36 euro verdik. Haziran kuruyla 850-900TL civarı. Thassos adası da Bozcaada gibi çok doğa harikası olan bir yer. Aynı menüyü bırakın Bozcaada gibi pahalı bir yeri Cunda da yeseydik 2.000-3.000TL civarı gelirdi.

    Kalamar söylüyorsunuz, meze değil ana yemek olarak geliyor. 8 Euro. Türkiye de gelen 3 porsiyon kalamar kadar porsiyonlar dolu. Velhasıl TL ye çevirmeden yiyip içerseniz çok ucuz bir yer. TL olarak da Türkiye ye kıyasla ucuz.

    Selanikte bir börekçiye gittik ne söyledi isek içi o kadar doluydu ki resmen ısırdığınızda peynir yanaklarınızdan akıyor. Tavuk dönere öyle bir tavuk koyuyor ki iki porsiyon zannediyorsunuz, bir avuç dolusu patates kızartması, caciki vs ile devasa bir döner geliyor. İçecekle birlikte iki kişi 12 euro.

    - En lüks, en çok rağbet edilen plajlar dahi şezlong ve şemsiye için iki kişi 10 Euro alıyor. Bazı yerlerde bu 10 euro karşılığı bir şey yiyip içebiliyorsunuz. Bazıları da bir şey vermiyor. Şu anda Bodruma gidin iki kişi sadece plaja giriş için ne kadar ödersiniz? Mayıs ta foça da plajda 250TL adam başı ücretti. Dikkatinizi çekerim birim olarak bakarsanız adamlar 10 birime hadi Yunanlı 20 birim hissetsin. Türkiye de Bodrumdaki bir plaja 20 TL ye giriş yapmak gibi bir şey.
    - Sabah yürüyüşe çıkayım dedim. Ütüme kağıt para almadım, 5-6 euro demir para vardı cebimde. Dönüşte 3 adet simit, iki adet kruvasan, iki adet içecek aldım. Bizde olsa bunlar en az 90-100TL tutardı. TL olarak düşünürsek 5-6 TL gibi bir paraya bunları aldım.

    - İnsanlar çok yardımsever, güler yüzlü. Türk bayraklı t-shirtlerimizle Selanik, Kavala sokaklarında dolaştık, en ufak olumsuz bir bakışla bile karşılaşmadık.
    - Selanik, Kavala gibi kalabalık diyebileceğim şehirlerde bir tek korna sesi duymadım. Yollarda kasis yok. Kırmızıda adam önde bekliyor, yeşil yanıyor. Arkadan birisi de kornaya bassın hadi kardeşim diye..
    Kırmızıda yayalar geçiyor (kafede karşılaştım İstanbuldan gelmişler), adam kendisine yeşil yanmasına rağmen duruyor, bekliyor ve yoluna devam ediyor. Korna yok.
    - Motosikletleri görünce sağa sinyal verip kıyıya kadar yanaşıyor sana yol veriyor. (İki, üç defa denk geldim)
    - Otobanda araçlara hız sınırı 130. Ben soldaydım ve fark etmeden hızım 100 lere düşmüş. Dikiz aynama bir baktım arkamda ticari taksi var. Adamda ne bir korna ne bir sellektör. Sağa attım kendimi adam geçti gitti. Türkiye ye giridikten sonra Biga virajlarında 130-140 ile viraja yatmış dönüyorum, arkamdaki adam sellektör yapıyor çekil diye. Lan oğlum virajda yatmış dönüyorum ya..
    - Ada köylerinde dolaşırken bir tek çöp kutusu yoktu. Ama yerlerde bir tane izmarit mi olmaz? Çöp olmaz mı? Gerçekten yerler tertemizdi. Thassos adası da öyleydi.
    - Denizi cam gibi, ben 10 euro da olsa para vermek istemiyorum dediğinizde plajın dibinde ağaçların altında masa kur, sonra da git adamların tesisinde duş al. Kimse bir şey demiyor.
    - İki kişi otel (kahvaltı dahil ve odalar mükemmeldi), tüm seyahat benzin masrafı, otoban ve köprü geçişleri, feribot ücreti, tüm yediğimiz yemekler, yeşil sigorta ücreti, aklınıza ne geliyorsa dahil edin (ekstra hediyelik vs hariç) 550-600 euro harcadık. 13-14 bin TL idi. Aynı tatili Bodrum da yapsan( thassos adası o ayarda bir mekan) fiyatı tahmin edemeyeceğim ama Türkiye de iki kişi otel tatili benzini ve yemeği de eklersen 30-40 binden aşağı olmaz.

    Sadetle; kazıklandım mı? düşünceniz yok. Deniz dibinde en lüks restorana bile gitseniz kazıklanmıyorsunuz.

    Beğenmediğim Hususlar,

    - Otobanları kurak. Tesis yok. 50-60 Km de bir tuvaletler var. Bazılarında oturacak yer yok, bazılarında kamelya gibi masa koymuş. Suyunuz bitse susuzluktan geberirsiniz. Ancak otobandan çıkacaksınız, 5-6 Km ileride benzin istasyonu oluyor. Ancak o şekilde benzin ve su ihtiyacınızı karşılıyorsunuz.
    - Tuvaletleri kötü. Zaten taharet musluğu yok. Klozetin üstünde ince bir kapak var ya üstüne oturduğunuz, benzinliklerde vs o kapakta yok. Kısacası adamlardaki tuvalet kültürü berbat. Bolca ıslak mendil götürmelisiniz.

    Allah izin verir ölmez de sağ kalırsam seneye Yunanistan, İtalya ve Balkanlara yaklaşık 4.500 Km bir seyahatim daha olacak. Özellikle Yunanistan da Halkidiki bölgesinde en az 4 gün kalacağım.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:58 ----------

    Yukarıda yazdıklarıma ilave;

    Benzin yurt dışında bize pahalı geliyor. 1,98-2,10 euro civarı benzin fiyatları. Adamlara göre 2 birim. Bizde TL nin Euro ya karşı değersiz olması nedeniyle 72TL. Bütçenin hatırı sayılır bir kısmı benzine gidiyor.

    İpsaladan Selaniğe kadar otobandan gittik. 350 Km yaklaşık. 5 veya 6 gişe geçtik. Toplamda 5-6 euro civarı ödedik. Arabalar da yaklaşık 10-12 euro civarı ödüyor.

    Yurt dışına gidecekler TL ye çevirmeden bütçesi dahilinde harcaması gerekiyor. Örneğin yeme içmeye 200 euro ayırdınız. Artık euro olarak düşüneceksiniz. Mükellef kahvaltı iki kişi 7,5-9 euro. Taverna da balıklı, rakılı akşam yemeği iki kişi 35-45 euro. Yani 200 euro ile 4 gün aksırıncaya, tıksırıncaya kadar üç öğün yiyip içersiniz. Türkiye de sahil kesiminde içkili mükellef bir akşam yemeği 3.000TL civarı (Bodrum; Marmaris daha pahalıdır) Kabaca Türkiye de 2-3 akşam yemeği parasına Yunanistan da rüya gibi yerlerde 4 gün, günde üç öğün yemek işini hallediyorsunuz.

    Başkaca sormak istediğiniz varsa cevaplayabilirim.
    10 numara yorum, altına imzamı attım. Ben senelerdir hep komşuya gidiyorum yukarıda yazılanlar yüzünden; aynı veya daha pahalıya gelse bile her açıdan daha kaliteli bir tatil geçiriyorum komşuda. (2016-2017 falan bedavaya geliyordu Türkiye'ye göre, yeni yeni zorlamaya başladı...)
    Mallaca, tommygun, espresso ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  10. #10
    ufoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xpulse 200t
    Güzel bir gezi, sıkmayan anlatım...
    anotherbrick bunu beğendi.

  11. #11

    Üyelik
    13 Şubat 2015
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    2017 Suzuki V-Strom DL 650
    Arkadaşlar konuyu günceleyeceğim ilave yapacağım düzenle veya güncelle butonu yok nasıl oluyor
    espresso bunu beğendi.

  12. #12
    Mallaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2019
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    BMW R 1250 GS ADV
    Alıntı anotherbrick adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar konuyu günceleyeceğim ilave yapacağım düzenle veya güncelle butonu yok nasıl oluyor
    Ben de mesajımı güncellemek istediğimde buton yoktu. Yeni mesaj yazdım, hemen mesajımın altına. Kendi birleştirdi. Alaklaı olduğunu anladı ve otomatik yaptı. Bu işlerden anlamadığım için başka yorum yapamıyorum maalesef.
    anotherbrick bunu beğendi.

  13. #13
    sallami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
    Lan yazmayın olum şöyle şeyler. Bu vize işi nasıl halloluyor? Nereye başvuruyoruz?
    mertowski bunu beğendi.
    ''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man

  14. #14
    ufoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xpulse 200t
    10 dakikadan fazla geçmişse, altına mesajda yazılmışsa güncelleme imkanı yok.
    Yeni mesaj olarak yazmanız gerek.
    anotherbrick bunu beğendi.

  15. #15
    stubborn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul/Çatalca
    Motosikleti
    Dominar 250
    Emeğinize sağlık,harika olmuş
    anotherbrick bunu beğendi.

  16. #16
    Mallaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2019
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    BMW R 1250 GS ADV
    Alıntı sallami adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Lan yazmayın olum şöyle şeyler. Bu vize işi nasıl halloluyor? Nereye başvuruyoruz?
    Yunanistan vizesi için kosmos vize hizmetleri diye yazarsan çıkar. Bizde yeşil pasaport olduğu için sıkıntı yok. Vize bu sene çok sıkıntılıydı. En önemlisi Yunansitana gittiğinde geri Türkiye ye dönmeyi isteyecek düzenli bir gelir beyan etmen gerekiyor. Arkadaşta bir dünya tapu vardı üstüne vize alamadı. Tapuyu çok saymıyorlar. Toprak zaten senin 10 yıl sonra da dönsen senindir diyor adamlar. Ama bankada paran düzenli de bir gelirin varsa vize bir nebze daha kolay oluyor. gittiğin otelin rezervasyon belgesi vs de işe yarıyor.

    Fakat Türkiye deki bir dünya mülteci veya vatandaşlık almış Suriyeli nedeniyle bir çok ülke vizede büyük zorluk çıkarıyor.
    espresso, iptaluyelik02 ve sallami bunu beğendiler.

  17. #17

    Üyelik
    13 Şubat 2015
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    2017 Suzuki V-Strom DL 650
    mesajı 10 dakikadan sonra güncelleme mümkün değilmiş. Konunun devamını buradan yazıyorum

    meteora kampingde çadır kurulumu yemek havuz dinlenme derken o günü kampingde geçirdim. ertesi sabah çan sesleriyle uyanarak kahvaltı sonrası manastırlara tırmanmaya başladım.

    yolda harika manzaralar eşliğinde gittiğim için sürekli durup etrafı izliyorum.



    Yol boyunca harika manzaralar eşliğinde dik bir tırmanıştan sonra yol en büyük manastır Metamorfosiye çıkıyor.



    Meteora kelime olarak havada asılı anlamına geliyor. O manastırları o kayaların üzerine nasıl yapmışlar anlamak güç. Pazar günü olduğu için çok fazla ziyaretçi vardı.



    Yol beklentimi arttırmıştı ama gerçekten muazzam bir yapı. Manastıra çıkmak için uzun bir tırmanış yapmanız gerekiyor. Çıkarken harika manzaralar eşlik ediyor. Bu Varlaam manastırı. Yapıldığı dönemlerde ilkel teleferiklerle manastırlar arası yolculuk bile yapılıyormuş.



    Giriş 3 euro. İçeride hala 7 keşiş yaşıyor. Ziyaret saatlerinde kendilerini izole ediyorlar.



    Manastırlar müze değil hala ibadete açık. Zaten gezilen alanlar manastırların bir bölümü. Bazı alanlar kapalı.



    Fotoğrafların ihtişamı yansıtmadığını söylemeliyim. Gerçekten nefis manzaralar.



    Manastırlara gerçekten çok güzel bakmışlar. Aslında bakım değil insanlar çok bilinçli zarar vermiyorlar. En ufak bir çizik bile yok. Bir Karadenizli olarak Sümelayı düşününce bu konuda kat edeceğimiz çok yol olduğunu söyleyebilirim.



    Yüzyıllar önce keşişlerin kullandığı kişisel eşyalar burada sergileniyor.



    Sadece gün batımını izlemek için onlarca insan ziyarete geldi. Gerçekten nefis bir günbatımı manzarası var burada.



    keşişler çan sesleri manastırlar derken 2 günlük uhrevi gezi yetti. Sabah iyon denizi adaları kefalonya ve zakintosa doğdu yola çıkıp biraz deniz ve eğlence moduna geçmek için yola çıkıyorum. Meteoradan liman şehri Patra şehrine doğru yola çıkıyorum. Yine otoban kullanmadan dağlardan yaylalardan gidiyorum.



    Bir Karadenizli olarak köylerin temizliğine estetiğine yolların kalitesine hayran kaldım. Emekli asker moduna girmek istemiyorum ama bazı şeyler gerçekten insanın yüzüne çarpıyor.



    Patraya giderken yine otobana girmeye mecbur kaldığım durumlar oluyor. Yarım euro olan ücretler 2 2.5 eoro lara çıkıyor. Yunanistanda sevmediğim şeylerden biri çok sık olan gişeler. Ben otoban kullanmamaya gayret etmeme rağmen en az 25 sefer gişeye girdim.
    Patraya kadar harika yollardan gittikten sonra limana geldim ve Kefalonya adası gemisi için sıraya girdim. Motosiklet ile birlikte ücreti 36 euro.



    Önemli Not: Eğer bu adaya gidecekseniz google mapsin verdiği limana gitmeyin. O limandan italyaya giden gemiler kalkıyor. O limandan sonra 5 kilometre kadar şehir merkezine ilerleyin küçük bir liman göreceksiniz oradan kalkıyor. Yerel halk bile bilmiyor sorduğum herkes yanlış limanı tarif etti.

    Kefalonyaya doğru


    Kefalonya adasında lmana çok yakın olan Karavolimos Campinge geldim. Yine havuzlu, çok büyük ve temiz bir kamping. 1 günü motor dahil 17 euro. Kampng ve ada genelinde turistler genellikle İtalyan.



    Çadır kurulumu yemek havuz derken hava karardı.Kamping çevresinde gece hayatı çok hareketli. Tavernalarda dolu dolu ve lezzetli menüleri çok uygun fiyatlara yiyebilirsiniz. Canlı yunan müziği ve dans eden insanlarla harika vakit geçirdim diyebilirim.

    Sabah kahvaltı sonrası dünyaca ünlü Melisssani Mağarasına gittim. Bu mağaranın çatısı geçmiş yıllarda yaşanan bir depremle çöküyor ve bu eşşiz güzellik keşfediliyor.



    Bu mağara özellikle öğlen saatlerinde dik gelen güneş açısıyla müthiş bir görünüme kavuşuyor. Giriş 8 euro ve özellikle öğlen saatleri çok kalabalık.




    Dünyaca ünlü myrtos plajı, assos şehri, bakir koylar, zakintos adası, gemi enkazı ile ünlü navagio plajı, mora yarım adası, atina, sakız adası.. ilginiz için teşekkürler arkadaşlar böyle bir gezi yapacaklara fikir olması amacı ile yazıyorum



    devamı gelecek...
    tommygun, Italian, sarimusti82 ve 10 diğerleri bunu beğendiler..

  18. #18

    Üyelik
    08 Ağustos 2022
    Motosikleti
    Kymco AK550
    harika bir gezi olmuş. kıskandıran cinsten. daha güzelleri de gelir inşallah kazasız belasız.
    ben de önümüzdeki ay gitmeyi düşünüyorum. takip ettiğiniz rotayı harita üzerinden paylaşma imkanınız varsa çok işime yarar.
    anotherbrick bunu beğendi.

  19. #19

    Üyelik
    04 Eylül 2022
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Suzuki Gsx-R 250
    çok güzel bir gezi olmuş kıskandım vallahi
    anotherbrick bunu beğendi.

  20. #20

    Üyelik
    13 Şubat 2015
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    2017 Suzuki V-Strom DL 650
    Alıntı freasy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    harika bir gezi olmuş. kıskandıran cinsten. daha güzelleri de gelir inşallah kazasız belasız.
    ben de önümüzdeki ay gitmeyi düşünüyorum. takip ettiğiniz rotayı harita üzerinden paylaşma imkanınız varsa çok işime yarar.
    Yunanistandaki rotam bu şekildeydi

    freasy bunu beğendi.


1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)