Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Depo Üstü Çanta Hk.

REKLAM ALANI
    Metehan48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Rocket 3 GT 221 Edition
    Arkadaşlar merhabalar.

Talihsiz bir olay yaşadım, 200 km'lere yaklaşırken, tutacaktan telefon kılıfından fırladı, 6400 TL bir masraf açtı bana.

Bu yüzden tutacak her ne kadar görevini yapmış olsa da, bazı önlemlerle kılıfından uçmasını engelleyebilecekte olsam, içimde bir şey oldu, bir daha telefonu koymayacağım.

O yüzden bende depo üstü çanta almaya karar verdim.

Internet üzerinde 1-) https://www.feyizoglu.com/Tex-627-Ma...nta_53204.html

2-) https://www.motosikletonline.com/uru...epo-ustu-canta

Şu tarz iki ürün buldum. Daha önce kullanmadığım için deneyimi olan arkadaşlardan fikir almak istedim.

Bu gönderdiğim ürünler, mıknatıslı olarak geçiyor. Depomda metal olduğu için yapışacaktır fakat belirli bir süratin üstüne çıktıktan sonra bu mıknatıslar hala işlevini görecek midir? Ondan emin olamıyorum bir türlü. Farklı ürün önerileriniz varsa da yazarsanız sevinirim.

Depo çantasına koyacaklarım en fazla 1 ad. telefon, 1 ad. Go Pro çantası ve 1 ad. powerbank olacaktır.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    muhahha306 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FAZER 800
    Depo kapağına at nalı şeklinde takılan aparata oturan çanta modelleri var. Mıknatıslının yanından geçmem yerinizde olsam. Şahsen Depo üstü çantam 200 km üzeri sürate dayanıyor, kullanıyorum, memnunum.
    Metehan48 ve espresso bunu beğendiler.

ahmetmert58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Nc 700 S
    seneler önce linkini koyduğunuz givi çantnaın wish'den replikasını almıştım. öncelikle telefon tutucu olarak kullanıcaksanız o iş yaş. sürekli kafayı eyip telefona bakmak hem çok tehlikeli hemde adamı yoruyor. ikinci olarak ise telefon koyulan cep komple kapalı olduğu için yaz aylarında inanılmaz derecede ısınıyor. o yüzden ben telefon tutucu olarak kullanmıyorum artık.
    Metehan48 ve espresso bunu beğendiler.

Motosikleti
    Alıntı muhahha306 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Depo kapağına at nalı şeklinde takılan aparata oturan çanta modelleri var. Mıknatıslının yanından geçmem yerinizde olsam. Şahsen Depo üstü çantam 200 km üzeri sürate dayanıyor, kullanıyorum, memnunum.
    Depo kapağım ortalı değil malesef, sağ tarafta kalıyor. Mıknatıslı olanlar iyi değil anladığım kadarıyla?

muhahha306 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FAZER 800
    En güzel telefon tutucu cebinizdir...
    Metehan48 bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı ahmetmert58 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    seneler önce linkini koyduğunuz givi çantnaın wish'den replikasını almıştım. öncelikle telefon tutucu olarak kullanıcaksanız o iş yaş. sürekli kafayı eyip telefona bakmak hem çok tehlikeli hemde adamı yoruyor. ikinci olarak ise telefon koyulan cep komple kapalı olduğu için yaz aylarında inanılmaz derecede ısınıyor. o yüzden ben telefon tutucu olarak kullanmıyorum artık.
    Telefona sürekli bakan biri değilim, sadece arayan olduğunda kimin aradığını görmek için kullanıyorum tutacağı. Onun dışında muzik falan intercomm'dan rahat bir şekilde kullanılıyor zaten.

Birde çantadan Go Pro için kablo çeker, direk powerbank ile beslerim diye düşünmüştüm ama, çok ısınıyor diyorsunuz, hem telefon, hem de powerbank için pek iç açıcı şeyler değil.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:25 ----------

Alıntı muhahha306 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    En güzel telefon tutucu cebinizdir...
    Bacak çantam var zaten de, benim kimin aradığını görmem gerekiyor, o yüzden istiyorum.

ahmetmert58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Nc 700 S
    Alıntı Metehan48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Telefona sürekli bakan biri değilim, sadece arayan olduğunda kimin aradığını görmek için kullanıyorum tutacağı. Onun dışında muzik falan intercomm'dan rahat bir şekilde kullanılıyor zaten.

Birde çantadan Go Pro için kablo çeker, direk powerbank ile beslerim diye düşünmüştüm ama, çok ısınıyor diyorsunuz, hem telefon, hem de powerbank için pek iç açıcı şeyler değil.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:25 ----------

Bacak çantam var zaten de, benim kimin aradığını görmem gerekiyor, o yüzden istiyorum.
    benim sürekli bakmaktan kastım navigasyon için. sürekli bakmıyorsanız işinizi görebilir. ama dediğim gibi telefon inanılmaz ısınıyor. benim iphone yüksek sıcaklık uyarısı felan vermişti hatta. powerbank'e o çantada ne olur bilemem ama.
    Metehan48 bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    benim sürekli bakmaktan kastım navigasyon için.
    Eski Android saatimde navigasyon vardı. Saati gidona takıp çıkıyordum yola. Sonra başka saate geçtim. Önümde ekran olmadan sadece kulaklıktan dinleyerek te gayet güzel yol alınıyor. Açıkçası ekranın çok bir faydası yok bence. Dikkat dağılmadan, zevkle yol alınıyor. Dönmek ihtiyaç olduğunda 3 km önceden, 300 m önceden, ve tam dönme esnasında müziği kısıp söylüyor zaten.
    Metehan48, R4DON ve pea bunu beğendiler.

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    cebine koysan ya telefonu?
    Metehan48 bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
    Mıknatıslı çantalar, sağlam olması için mesnetten ayrıca bağlanıyor. 2. attığınız linkteki son fotoğrafta gözüküyor.
    Bu da benzin alırken vs ekstra iş demek.

Ön cam varsa onun arkasına telefon tutucu konabilir.

En mantıklı seçenek @hasmet'in dediği gibi akıllı saat alıp gidona takmak. Beeline Moto tarzı bir ürün de olabilir.
    Metehan48 bunu beğendi.

denizz1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dominar D400//Activa 125
    Arkadaşın dediği gibi shad’ın depo üstüne montelenen depo üstü çantaları var fiyatları attığınız givi marka olanla aşağı yukarı aynı diye hatırlıyorum hem güven vermesi hemde kalitesi açısından o tarz bisey tercih edebilirsiniz belki.
    Metehan48 bunu beğendi.

Motosikleti
    benim sürekli bakmaktan kastım navigasyon için. sürekli bakmıyorsanız işinizi görebilir. ama dediğim gibi telefon inanılmaz ısınıyor. benim iphone yüksek sıcaklık uyarısı felan vermişti hatta. powerbank'e o çantada ne olur bilemem ama.
    Anladım hocam, sürekli bakmıyorum dediğim gibi, sadece aramalarda gelen kişileri görmem gerekiyor. Onun dışında navigasyonda intercommdan oraya şuraya dön diyor zaten o şekilde kullanıyorum.

Sıcaklık olayını da geçersek (deneyip bakıcaz artık), mıknatıslı olan çantalar belirli bir hızdan sonra mukavemetini koruyabilecek mi, asıl öğrenmem gereken bu veya ufak kaymalar yapıp depomu çizebilir mi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:52 ----------

Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eski Android saatimde navigasyon vardı. Saati gidona takıp çıkıyordum yola. Sonra başka saate geçtim. Önümde ekran olmadan sadece kulaklıktan dinleyerek te gayet güzel yol alınıyor. Açıkçası ekranın çok bir faydası yok bence. Dikkat dağılmadan, zevkle yol alınıyor. Dönmek ihtiyaç olduğunda 3 km önceden, 300 m önceden, ve tam dönme esnasında müziği kısıp söylüyor zaten.
    Kesinlikle katılıyorum. Aynı şekilde kullanıyorum bende, iyi iş yapıyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:53 ----------

Alıntı pea adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mıknatıslı çantalar, sağlam olması için mesnetten ayrıca bağlanıyor. 2. attığınız linkteki son fotoğrafta gözüküyor.
    Bu da benzin alırken vs ekstra iş demek.

Ön cam varsa onun arkasına telefon tutucu konabilir.

En mantıklı seçenek @hasmet'in dediği gibi akıllı saat alıp gidona takmak. Beeline Moto tarzı bir ürün de olabilir.
    Mesnet dediğiniz kısım tam olarak neresi oluyor ben çözemedim de?

Ön cam var fakat oldukça kısa, fena değil ama çok iş yaptığı söylenemez. Ayrıca şuan ki telefon tutucumda da bir problem yok, ekstra ufak bir kaç önlemle telefonun düşmesini engelleyebilirim fakat bir kere düştüya, şuan tekrar takmak istemiyorum.

Akıllı saat kullandığım bir teknoloji değil malesef ama teşekkür ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:56 ----------

Alıntı denizz1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşın dediği gibi shad’ın depo üstüne montelenen depo üstü çantaları var fiyatları attığınız givi marka olanla aşağı yukarı aynı diye hatırlıyorum hem güven vermesi hemde kalitesi açısından o tarz bisey tercih edebilirsiniz belki.
    Depo kapağım malesef ortalı olmadığı için, monte edilenleri elemek zorundayım. Depo kapağım sağ köşeye doğru.

okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    O givinin birebir replkasını Aliexpresten aldım.Telefon içine sığmıyor. Note20ultra.Isınma işi arakdaşın dediği gibi doğru o cepte baya ısınıyor.Benim depo üstü grenaj olduğu için mıknatısla tutmuyor.Yanlardan kayışla bağlıyorum.Sık kullanılan şeyleri koymak için kullanışlı.

Bende telefon tutucuda var onuda kullanmıyorum.Telefonu tutan yerin altında lastikli bi parça var.Telefonu kenarlarından takınca titreşimden tutuculardan düşerse o lastik tutsun diye yapmışlar .Ben ek olarak o lastiğide kenarından çırtla gidona tutturdum.Hani sapından koparda komple düşmesin diye.

Ama kullanmıyorum neden dersen yeni nesil telefonların kameralrında kullanılan focus sistemi tutucuya takılıyken titreşimden bozuluyor diye bir kaç yerde okudum.Bende çantayı o yüzden aldım oda çok ısınıyor ve telefon sığmadı o göze.
    Metehan48 bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı okanbagiscan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O givinin birebir replkasını Aliexpresten aldım.Telefon içine sığmıyor. Note20ultra.Isınma işi arakdaşın dediği gibi doğru o cepte baya ısınıyor.Benim depo üstü grenaj olduğu için mıknatısla tutmuyor.Yanlardan kayışla bağlıyorum.Sık kullanılan şeyleri koymak için kullanışlı.

Bende telefon tutucuda var onuda kullanmıyorum.Telefonu tutan yerin altında lastikli bi parça var.Telefonu kenarlarından takınca titreşimden tutuculardan düşerse o lastik tutsun diye yapmışlar .Ben ek olarak o lastiğide kenarından çırtla gidona tutturdum.Hani sapından koparda komple düşmesin diye.

Ama kullanmıyorum neden dersen yeni nesil telefonların kameralrında kullanılan focus sistemi tutucuya takılıyken titreşimden bozuluyor diye bir kaç yerde okudum.Bende çantayı o yüzden aldım oda çok ısınıyor ve telefon sığmadı o göze.
    Bunu söylediğiniz çok iyi oldu, benimde telefonum Note 20.

Geçen yıl aldım motorumu, 12bin km oldu, telefonu hep gidonda tutucuyla kullandım, kamerasında herhangi bir bozukluk yaşamadım.

O dediğiniz olay genelde Iphone gibi hassas cihazlarda oluyor sanırım, bende öyle araştırmıştım.

Neyse mıknatıstan yana pek olumlu cevap alamadım zaten. Yanlardan bağlama durumum olursa hacmi biraz daha büyük bir şeyler bakayım.

stubborn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dominar 250
    Bende netten ucuz yollu bir depoüstü çanta aldım lakin içinden bağlama aparatı çıkmadı , dışardan temin edebileceğim bir yer varmı acaba ?
    https://www.n11.com/urun/motosiklet-depo-ustu-canta-n111065-7968712?magaza=motoyigit

okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bazı ayakkabı tamircileri yapıyor böyle şeyler.Hiç olmadı erkek çantası askısı alıp klipsli olanlardan bir ayakkabıcıya yada terziye yaptırılabilir.
    stubborn bunu beğendi.

Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150
    Depoüstü çanta arayanlar değerlendirebilir.
    Telefon koyma yeri yok ama fiyat çok uygun.

https://www.amazon.com.tr/Explopur-K...9YY5YSDZ&psc=1
    maximusti, ve Metehan48 bunu beğendiler.

maximusti, - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250
    benim gidona taktığım bisiklet telefon tutucu diye geçen en ucuz modelinden var,
    ama çalıntı, kapkaç ihtimalinden dolayı çok nadiren kullanıyorum.
    malum istanbulda motor sürüş esnasındayken yanına motorla gelip telefonu çalan gördüm.
    bu sebeple hiç bilmediğim bir yere gidiyorken navigasyon için açıp oraya koyuyorum.
    Diğer türlü telefon cebimde, gelen bildirimlere akıllı saat üzerinden bakıyorum.
    Metehan48 bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)