Fahri trafik müfettişinin yazdığı ceza
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar,
Bildiğiniz üzere fahri trafik müfettişleri var. ilk defa biri beni kırmızı da geçmişim diye ceza olarak öptü. 955 tl.
Ortada görsel kanıt olmayınca hukuken itiraz ettim ve itirazım kabul oldu. e-imzam olduğundan 10 dakikada internetten itiraz ettim.
Bu konuyu açma sebebim, olurda sizlerde böyle bir ceza yerseniz. ve görsel kanıtı yoksa. itiraz hakkınızı kullanın. 1000 tl kolay kazanılmıyor.
Reklamlar
-
01 Ağustos 2023, 01:26
Elinize sağlık,
Çoğumuz “aman adliyeye gidip kim uğraşacak” diyerek bir sürü hukuksuzluğa göz yumuyoruz.
-
01 Ağustos 2023, 08:34
-
01 Ağustos 2023, 09:00
Ben de merak ediyorum, kırmızıda geçmiş miydiniz?
-
01 Ağustos 2023, 09:31
Normal bir vatandaşın e imza edinmesi için ne gerekli?
-
01 Ağustos 2023, 10:39
hayır arkadaşlar geçmedim. cezanın yazıldığı nokta 4 yol ağzı ve 4 yolda da ışıklandırma var. burada kırmızıda geçmeye cesaret edecek motosiklet sürücüsünde deli cesareti olması gerek.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:38 ----------
f0cus adlı üyeden alıntı
Normal bir vatandaşın e imza edinmesi için ne gerekli?
kimliğinle postaneye gidip başvurman yeterli. yıllık, 2 yıllık ve 3 yıllık şeklinde ücretlendirmesi var.
-
01 Ağustos 2023, 10:59
Fahri trafik müfettişlerinde, görsel kanıt aranmaz diye biliyordum.
Daha önce, patrona alakasız bir yerden ceza gelmişti. Telefonla konuşma cezası.
Fabrikadaki kamera görüntülerini sunduk bu araç o saatte buradaydı diye. Başvurduk. Kabul edilmedi. Hem cezayı ödedik. Hem de masrafları.
Sizinki iyi olmuş. geçmiş olsun.
Yönetmelik değişmiş olabilir. bir araştırayım.
Teşekkürler bilgilendirmeniz için.
-
01 Ağustos 2023, 11:50
aLoneman adlı üyeden alıntı
hayır arkadaşlar geçmedim. cezanın yazıldığı nokta 4 yol ağzı ve 4 yolda da ışıklandırma var. burada kırmızıda geçmeye cesaret edecek motosiklet sürücüsünde deli cesareti olması gerek.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:38 ----------
kimliğinle postaneye gidip başvurman yeterli. yıllık, 2 yıllık ve 3 yıllık şeklinde ücretlendirmesi var.
ücretler ne kadar,bilgi verebilirmisiniz
-
01 Ağustos 2023, 12:47
E imza olması şart mı?
E imza olmadan E Devletten itiraz edemiyor muyuz?
İtiraz ettikten sonra duruşmaya gitmeğe gerek var mı?
Yoksa sonuç bize e posta veya normal posta ile tebliğ mi ediliyor?
-
01 Ağustos 2023, 13:33
karaca3 adlı üyeden alıntı
Yani şu kadarını da internete yazarak araştırabilirsiniz burada cevaplanmasını beklemek yerine.
PTT güvencesi ile Merkezlerimizden yapacağınız e-İmza başvurularınızda geçerli olacak fiyatlar (tüm vergiler dâhil):
1 Yıllık e-İmza 499,00 TL
2 Yıllık e-İmza 699,00 TL
3 Yıllık e-İmza 899,00 TL
-
01 Ağustos 2023, 14:22
karaca3 adlı üyeden alıntı
1 yıllığı 499 tl
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:20 ----------
yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı
E imza olması şart mı?
E imza olmadan E Devletten itiraz edemiyor muyuz?
İtiraz ettikten sonra duruşmaya gitmeğe gerek var mı?
Yoksa sonuç bize e posta veya normal posta ile tebliğ mi ediliyor?
İnternetten başvuru için e-imza şart
e-imza olmadan e-devlet'ten itiraz edemiyorsun
Itiraz ettikten sonra duruşmaya gitmene gerek yok
Sonuç sana e-mail yoluyla bildiriliyor
-
01 Ağustos 2023, 14:53
Merhaba bana da madde 66 dan mayıs ayında yazmışlar fakat kaldırıma çıkmışlığım çok nadirdir. Ceza kağıdı ağıt muhtarlığa yeni gelmiş muhtarlık ise sadece küçük bir kağıt yapıştırmış posta kutusuna esas ceza kağıdı muhtarlık da bekliyor bende cezayı ödedim 951 tl indirimli 725 tl. İş yerinden de çok izin alamıyorum buna en hızlı ve kolay nasıl itiraz edebilirim.
-
01 Ağustos 2023, 19:22
symm adlı üyeden alıntı
Merhaba bana da madde 66 dan mayıs ayında yazmışlar fakat kaldırıma çıkmışlığım çok nadirdir. Ceza kağıdı ağıt muhtarlığa yeni gelmiş muhtarlık ise sadece küçük bir kağıt yapıştırmış posta kutusuna esas ceza kağıdı muhtarlık da bekliyor bende cezayı ödedim 951 tl indirimli 725 tl. İş yerinden de çok izin alamıyorum buna en hızlı ve kolay nasıl itiraz edebilirim.
en hızlı ve kolay olan internetten olanı. direkt internet üstünden dilekçe gönderiyorsun. diğer türlü adliyeye gidip dilekçe vermen gerekiyor.
-
01 Ağustos 2023, 23:15
Bilgi için teşekkürler.
Fahri trafikciler gerçekten alakasız ceza yazıyor ve çoğu bilgisiz hatta kara cahil.
2 yıl önce bana da yol vermeme maddesinden ceza yazıldı ama kesinlikle haksız bir cezaydı. Yokuşlu viraj içinde, akıcı trafikte yol vermem mümkün değildi ve virajın bitmesini de sabredememiş beyimiz.
Keşke e devletten itiraz edildiğini bilseydim, o zaman da e-imzam vardı, şimdi de var.
-
02 Ağustos 2023, 08:51
şu fahrileri bi tokatlamak lazım. akşam hanımı yatağa almıyor sabah cıkıp herkesi s2yo.
-
02 Ağustos 2023, 15:34
Kim yazarsa yazsın haksız cezalara her türlü itiraz etmelisiniz. Burda hemfikiriz.
Ancak fahrilerin yada kolluk görevlilerinin yazdıkları cezaların sadece görüntü olmaması nedeniyle itiraz kabul oranları oldukça düşüktür.Çünkü yasada devletin resmi görevlilerinin tutanak dışında herhangi bir görsel,resim, video ibraz etme zorunluluğu yoktur.
Hakimler kararları arasında belki istatistiki bir oran kurmak adına yada gerçekten vicdani kanaatleri ile ara ara böyle kararlar veriyorlar sanırım.
İtiraz edin ama görüntü yok kesin iptal edilir demeyin bence.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)