n250 önsipariş verdim ve ekipman topluyorum. Şuan aklımda bunlar var ne düşünüyorsunuz ? Farklı bir öneriniz var mı ?
n250 önsipariş verdim ve ekipman topluyorum. Şuan aklımda bunlar var ne düşünüyorsunuz ? Farklı bir öneriniz var mı ?
Muhakkak diz ve kalça korumalı motosiklet pantolonu ve botlarını da listeye ekleyelim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:27 ----------
Size yardımcı olmasını dilediğim bir iki ekleme yapayım. Prohel montunuz sonbahar, kış ve ilkbaharda işinizi görür ama yaz sıcağında sizi pişirir. İç astarı varsa da sökseniz bile Eylül sonuna kadar kuvvetle muhtemel sıcaklardan kaynaklı sıkıntı yaratacak size.
Seçtiğiniz eldiven bence yanlış. Evet f/p görünebilir. Ben de f/p bir eldiven kullanıyordum, 3 hafta önce yaptığım kazada kaliteli bir eldivenin önemini daha iyi anladım. Eldivenin üstündeki korumalar tıraş, süs, çoğu zaman işe yaramıyor. Çünkü yere düştüğünüzde gayri ihtiyari avuç içi yerde düşüyorsunuz, hele ki çok şanssızsanız bileğinizdeki kemikleri kırmanız çok mümkün. Marka model vermiyorum ama benim tavsiyem avuç içi koruma pedi sağlam olan ve bilek korumalı uzun bir eldiven kullanmanız.
Agv K1'i bilmiyorum ama termoplastik bir kaska göre fiyatı bana biraz pahalı geldi. Belki de ben fiyat algımı güncellemeliyim. Kaskınızı da buff, maske ya da balaklava takarak deneyin ve kafa yapınıza uygunsa öyle sipariş verin. Çünkü Agv.lerin kalıbı biraz dar diye aklımda kalmış.
Motosiklet pantolonu olarak kevlar kot seçseniz, dışarıda gezerken de çok sırıtmaz. Normal kot gibi durur. Her ne kadar bot için de uzun ve kaval kemiği korumalı uzun olanlar tercih edilse de bunlarla normal hayatta yürüyüş çok kolay değil. Yine de hiç yoktan iyidir bilek, topuk ve parmak korumalı bir motosiklet botu işinizi görecektir. Hele ki bu botun kaymaz tabanı varsa daha da iyi. Günümüzde normal ayakkabıdan ayırt edilemeyecek şıklıkta botlar üretiliyor artık.
Ekipmanlar bence yaz ve kış olarak 2'ye ayrılır. Lütfen ekipmanları kafanızda başlangıç ekipmanı ve ileriki dönem ekipmanı olarak ayırmayın. Kaliteli ekipman her zaman lazım.
Şimdiden kazasız belasız sürüşler.
Bu kask, bu fiyatı hak etmiyor. Mt Helmets Revenge 2 var, sharp testlerinden 5 yıldız almış en ucuz kasklardan. Üstelik arta kalan 3-4 bin liranızı da Kaan(Tommy) abimizin söylediği ekipmanlara yönlendirebilirsiniz ki kulak verin, tecrübe = her şey.
Motordan düşmek, bisikletten düşmeye benzemez, yüzlerce kat fazla sürtünmeye ve şiddete maruz kalma durumu oluyor, ekipman, motor'dan daha önemli.
Ben Ls2 ve MT kullandığım için, başka bir tecrübem olmadığı için farklara dair bir şey diyemiyorum ancak Ns200 ile kullandım, yol da yaptım, bir sıkıntı yaşamadım, hele özellikle Ls2 ile yaşamayan, kaliteli olan herhangi bir kask ile sorun yaşayacağını sanmıyorum fakat ignorance is bliss galiba benim durumum, genelde bu gibi durumlarda "yok beaa abi ne fark olacak yeaa" dediğim yerlerde, kullandıktan sonra müptela oluyorum.
scoyco prohel çekip yanına agv saçma olmuş ve bildiğim kadarıyla k1 serisi onaylı değil yani teste girmemiş diye hatırlıyorum .
Mt Revenge 2 - Thunder 4
Revit Quantum 2
Revit Mosca ideal olucaktır
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)