Şehir içi & ilçelerarası yollar için uygun motosikletler
Reklamlar
-
Herkesin iyi günleri olsun!
Şu günlerde piyasanın pahalılığına (Allah mevcut cumhurbaşkanımıza bi 70 80 yıl daha ömür versin inş amin) ve yollarımızın kalitesine bakınca, motosiklet sürmeyi öğrenmek isteyen birisi olarak en mantıklı seçeneklerin CG'ler ve cublar gibi motorlar olduğunu düşünüyorum.
Ancak maalesef, bu tür motorları artık Japon markalarından temin etmek zorlaştı. Honda'nın efsanevi C90, CG125, CT90 gibi modellerini piyasada temiz bir şekilde bulmak neredeyse imkansız, ve varsa bile bakımları oldukça zor olabiliyor.
Benim yaşça büyük motorcu abilerimden duyduğum kadarıyla, pek çoğu ufak tefek işlerde para biriktirerek kendilerine Hondalar, Yamahalar, Suzukiler alabilmişler. Ancak günümüzde bu seçeneklerin de fiyatları uçmuş durumda. Mesela CBF150 bile 100k gibi bir rakama satılıyor, ki benim için en ideal başlangıç motoru YBR125 ile CBF150 şu anda.
Ben şu an elimdeki scooter'dan kurtulup, büyük tekerli, tozlu topraklı yollara girebileceğim, aynı zamanda taşa toprağa (araziye girmiyorum ha, Çanakkale'nin yolları BERBAT) girerken totomdan, perineumumdan vergi almayan bir motosiklet arayışındayım. Ancak Kuba'nın CG'si gibi "CİĞERLİ BABAAAA" motorları almak hiç içimden gelmiyor, açıkçası tercih etmekte biraz çekincelerim var.
Ne yapmalı ne etmeli anlamadım... Türkiye'nin hem şehir içi, hem ilçe-köy yollarına uygun olan, japon ve ucuz hangi model ne kaldı bileniniz var mı? Eşek alıp eşeğe mi binsem demedim değil artık.
Reklamlar
-
Honda
CB 125 ACE
CB 125E
Wing-go
Yamaha
Crypton
YBR 125 ESD
YBR 125
Bu motorlarda 50.000 Km ile 100.000 Km belki daha fazla olacağından temizini bulmanız biraz zor, bence düşük km Bajaj Boxer veya Bajaj V15 daha mantıklı geliyor.
Bütçe belirtirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.
-
Japon değil ama Hintlilerin ürettiği motosikletlere bakabilirsiniz, mesela Hero Xpulse 200 4v ve NS200 gibi modellere bakabilirsiniz.
-
Crypton a 120 000 lira istiyorlar şaka gibi.xpulse daha ağır basıyor ns200 e göre. İkisinden birini seçerdim ben de en makul onlar şuan.
-
Bu beklentilere göre son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz Xpulse bana da mantıklı geldi şimdi. Hatta bir tane X pulse olsa da ben de bir çayır bayır yerlerde keyif alsam diye düşünmüyor da değilim doğrusu.
-
Cbf150 veya ybr125 gibi motorlar ömürlük ama inanın bunlara 100k para vermek aptallık. Eski duzen dayanıklı motorlar ama altın kaplama olsa bu fiyat etmezler. Devamı gelse Honda cb125f veya Yamaha ys125 gibi motorlar alinabilirdi ama onların da devamı gelmiyor. Piyasanın Doğan Şahini olan Ns200 alıp geçin. Xpulse200 4v modelinde sürekli yağ kaçakları sizi hayattan bezdirir.
-
Honda cb125e
Bajaj discovery (ya da onun gibi birşeydi ismi)
Bajaj V15
Tvs rtr 150/180 gibiler olabilir.
Ns200, xpulse gibi modeller fazla pahalıdır.
Fakat bunlar içinde 1. Sıraya yazdığımı tek geçerim.
-
CBF150'ye 100k isteyen mi var!? İnanılmaz...
17.06.2016 tarihli bir makalede fiyatı 6.100₺ olarak belirtilmiş.
O zamanki kurdan yuvarlak hesap 2.100$ ediyor.
O tarihteki 2.100$'ın bugünkü değeri yaklaşık 2.660$. Bunun da bugünkü karşılığı yine yuvarlak hesap 72.000₺ yapıyor. Hadi buna ek gümrük vergisi için %10 ekleyelim, taş çatlasın 80.000₺.
Yani buna 100.000 isteyen aslında bu motosiklet bugün satılıyor olsa sıfırının edeceğinden %25 fazla istiyor manasına gelir.
Akıl, izan ve insaf lazım...
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:19 ----------
Bajaj'ın NS125'i 89.000₺ gücü torku CBF150 ile aynı, yakıt sarfiyatı çok daha düşük olur. Bence en uygun seçenek bu gibi...
-
Cyan adlı üyeden alıntı
CBF150'ye 100k isteyen mi var!? İnanılmaz...
Merak ettim baktım ilanlara 120 - 130k yazanlar bile var.
-
30 Temmuz 2023, 12:39
Cyan adlı üyeden alıntı
Yani buna 100.000 isteyen aslında bu motosiklet bugün satılıyor olsa sıfırının edeceğinden %25 fazla istiyor manasına gelir.
Bugün sıfır satılanları da liste fiyatının %25-30 fazlasıyla satıyor bayiler nasıl olsa. Sikinti yok yani.
(Düpedüz sikinti aslında )
-
30 Temmuz 2023, 14:41
erensel adlı üyeden alıntı
Merak ettim baktım ilanlara 120 - 130k yazanlar bile var.
Alan olmaz ama, yazması mühim değil. Sıkıntı şu, bir kişi bir keko yakalarım diye ilan koyuyor, sonra elli başka keko da ilan koyuyor.
-
30 Temmuz 2023, 15:42
Yazdıklarınız arasından CB125E gerçekten mantıklı bir seçeneğe benziyor hocamlarım. Üstüne binenin öldürmeye çalışmadığı bir hâlini bulursam yakın zamanda almaya çalışacağım.
Motosiklet üreticileri, motosikletlere yeni özellikler ekleyip fiyatlarını sabit tuttuklarında aslında bizim için iyi oluyor. Mühendisliğin faydasını görüyoruz ancak dünya geneli alım gücüne baktığımızda asıl istediğimiz şey, dünün teknolojisini bugün daha ucuza alabilmek sanırım.
Cevaplar ve öneriler için teşekkür ederim, tekerlerinize taş değmesin
-
31 Temmuz 2023, 11:53
xPulse fiyat/performans ürünü. Metzeller lastikleriyle geliyor, ek masrafa gerek kalmadan dağ, bayır, asfalt fark etmeden ihtiyaçlarını karşılar diye düşünüyorum. Sıfır ürüne vade farksız 9 taksit kampanyası vardı devam edip etmediğine bakılarak araştırılabilir. Hint menşeli ürünleri tavsiye ederim.
-
03 Ağustos 2023, 21:52
Dönüş yapan herkese teşekkür ederim. Yarın bir Bajaj Discover 125 ST almaya gideceğim. Benden önceki sahibi, mütevazi ve efendi bir ziraat mühendisiymiş. Bajaj teknik servisinin önünde buluşacağız ve motoru bi ekspertize vereceğim orada.
İyi giderse yarın "Tebrik ve Kutlamalar"a fotoğraflarıyla beraber yüklerim. Önerileriniz için hepinize teşekkür ederim. Tekerinize taş değmesin.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler