Herkese Merhaba
Geçenlerde bir konu okumuştum arkadaş soğutma sıvısının seviyesi ile ilgili ustanın kendisiyle ilgilenmediğini söylüyordu.Aradım fakat bulamadım o konuyu belki bu video yardımcı olur.
Herkese Merhaba
Geçenlerde bir konu okumuştum arkadaş soğutma sıvısının seviyesi ile ilgili ustanın kendisiyle ilgilenmediğini söylüyordu.Aradım fakat bulamadım o konuyu belki bu video yardımcı olur.
Antifriz konusu açılmışken ve Bajaj üzerinden konuşursam; Ns 200 modellerinde kullanılması gereken antifriz MEG bazlı antifrizdir yani mono etilen glikol içeren antifrizdir, bu antifriz genellikle mavi renktedir ve alüminyum bloklu araçlarda kullanılır örnek verecek olursam Shell Coolant Essentıal ve Castrol Radicool (sf veya nf değil direkt düz radicool) hatta kullanım kılavuzunda Castrol Radicool önerilir.
servis kitabına baktım. bajaj diyor ki her 30.000 km de bir suyu değiştir. castrol radicool veya motul motocool öneriyoruz yazıyor.
aynı motor bloğunu kullanan ktm duke 200'e baktığımda ise, "only use silicate free" olması zorunlu.
silikatlı antifiriz devirdaim keçesine zarar vereceği öngörülmüş.
silikatlı antifiriz nispeten eski, üretim töleransları düşük motorlarda (otomobil) öneriliyor. sebebi ise, silikat maddesi olası bir conta yanığında conta ile yanma odası arasındaki boşluğu camlaşarak doldurduğu için metalin korozyonunu önlediği gibi conta değişimini de bir miktar öteleyebiliyor. contası yanık yanma odasına su karıştırtıran motorların soğutma suyuna bir miktar sodyum silikat dökülmesi contayı onarıyor. youtube'da denemeleri mevcut.
bu bilgiler ışığında radicool sf veya sf olmayanı kullanmak kullanıcılara kalmış. ben total glacelf kullanmıştım. değiştirdikten sonra 30.000 km yaptım ve sorun yaşamadım.
ben dukede castrol radiocool kullanıyorum.artık sanırım silikatlı kalmadı.hemen hepsi silicatsız olmalı antfrizlerin.2 yılda bir yenilenmesi öneriliyor
Ben de yakın zamanda soğutma sıvımı değiştireceğim. Benim kitapçıkta da yeşil renkli antifriz kullanmamı tavsiye ediyorlar (-35) Petrol Ofisi'nin yeşil renkli sıvısını aldım.
En kolay bulunabilen Petrol Ofisi'nin diğer markalarda kolay kolay bulunmuyor yeşil antifriz, yakın zamanda bende aldım benim aldığım Shell Coolant Essential 1 litre (MEG bazlı ve mavi renk) kargo dahil 110 tl ödemiştim ve 2 litre saf su almıştım onlarada 65 tl civarı ödemiştim sanırsam. Benim sistemim 1 litre alıyor 1 litre saf suyu ilk sistemi yıkamak için kullanacağım ardındanda %50 karışımla soğutma sistemine ekleyip havasını alıp kullanacağım. Mutlaka değişim yaparken saf su kullanmak gerek yoksa kireç gibi lanet bir durum bizi bekliyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)