savaskayan adlı üyeden alıntı
arkadaşlar alırken altın satarken teneke olana para verilmez.
kendiniz usta değilseniz yeterli yaygın servisi olmayan motorlara bulaşmayın
her yerde servisi olan,parçası kolay bulunacak motorlardan şaşmayın.
Şaşarsanız motorla uzun yola çıkarken aklınızın köşesinde hep o arıza ihtimali olacaktır.
kimsenin kullanmadığı,kronik arızalarını bilmediği motorlardan uzak durun,kumar çok kötü ocak söndüren ,insanı batıran bir alışkanlıktır.
vakti zamanında Yamaha xt 125 aldım,alırken yav bunun motoru ybr 125 ile aynı deyip balıklama daldım,lanet olsun,alakası yokmuş,XT 125 in motorunu malaguti yapmış.parasını euro üzerinden peşin verdiğim grenajlarını Yamaha Türkiye 7-8 ayda zor temin etti,ateşleme beynini Yamaha bile bulamadı,İngilterede buldum gelen beyinle bendeki farklı çıktı,sonra Brezilya'da buldum oradan getirttim.Brezilya nere ,kime güvenirsin ?meğer Yamaha her ülkeye farklı motor göndermiş.Bize gelenler Brezilyaya gidenlerle aynıymış.
sonra XL 200 aldım,çok uzun yıllar önce Honda XL 200 ün km saati icin benden 500 Tl.istedi,parçanın gelişi 8-10 ayı bulur dedi.
Hata nerede ? hata herkesin bildiğinden şaşmakta,kaşınmakta,kumar gibi alışverişlere girmekte.Sisteme güvenmeyip piyango bileti almayan ben sıradışı motorlarla kumar oynadım.
o zamanlar benim bütçemi zorlamadı,çünkü her zaman birden fazla motorum vardı.
Ama şimdi hiç kimse bana sıradışı bir motoru aldıramaz,şurada konuştuğumuz motor benim paramla 200.000 Tl.eder.niye o kadar,çünkü yanında risk satın almış olurum,yola çıkıp 1.000 km gitsem servisinden şüphe duyarım,arızasından korkarım.satarsam o parayı belki verirler çünkü kimse tanımıyor.
Sıradışı olan motordan da arabadan da ustalar uzak duruyor,çünkü arızasını bulsa parçasını bulamayacak,parçası bulunana kadar dükkanda yatacak belki,motorcu dükkanlarının ici dışı parça bekleyen motorlarla dolu.hadi tamir etti,ya arıza kronikse üç gün sonra tekrar gelecek diye istemiyor bu sefer.
Ben almam,alana saygı duyarım ,birileri riski göze alacak ki diğerleri ibret alsın.