Açıkcası bu konuyu yazarken oldukça çekinerek yazıyorum. Siz değerli forum üyelerinin binlerce kez aynı konuyu tartıştığınızı az çok biliyorum. Öncelikle kendimi tanıtmak istiyorum ismim Nisa 22 yaşındayım yalovada
Üniversite okuyorum 15 yaşından beri yarış motorlarına karşı büyük bir ilgim var. Motor benim için her zaman bir hayaldi hiçbir zaman gerçekleştirebileceğimi düşünmüyordum fakat geçen sene bu hayalim için para biriktirmeye başladım. 6 Şubat Kahramanmaraş depremini yaşadım. ölümle burun buruna gelmenin verdiği o farkındalık ile aslında onca yıl kendim için hiçbir şey yapmadığımı fark ettim. O gün ölseydim hiçbir hayalime kavuşmadan ölmüş olacaktım. Bu yüzden bu hayalimi bir şeyler için geç olmadan gerçekleştirmek istiyorum. Aceleci değilim motor konusunun aceleye gelmesi halinde bedeli ya hayatınla ya da can sıkacak ekonomik sıkıntılarla ödeyeceğimin farkındayım. Ve geldik o can alıcı noktaya. R25 kullanmak istiyorum (hayır apaçi değilim, hayır şovmen değilim) bu yazıyı sizleri ikna etmek, sizden alacağım olumlu dönüşlerle vicdanımı rahatlatmak adına da yazmıyorum.
Trafik tecrübem yok motor tecrübem yok bisiklet dışında herhangi bir araç sürmedim. Eğitim konusunda kararlıyım. Babam polis, kendisi de bu konuda oldukça kararlı ve sürecin takibinde. Memlekete döndüğümde motoru da memleketten almak istiyorum, çok değerli bir yunus polis abimizden eğitim alacağım. Kendisi aynı zamanda bir eğitmen. Ardından yamaha riding academy başta olmak üzere birçok eğitim almayı düşünüyorum.
Ekipman konusunda da oldukça bilinçliyim. Dizlik dirseklik sırt koruyucu eldiven bot vb. Hepsinde oldukça titiz davranacağım. kendimi biliyorum bütçem hazır maddi manevi bir çok durumu düşündüm. Para sorun değil, her türlü kendim çalışıp kendim kazanıyorum. Bu forum yıllardır bana bir çok konuda yardımcı oldu ve artık siz değerli abilerim ablalarıma danışmanın vakti geldi diye düşündüm.
Düşük cc bir motor veya “düşürdüğümde üzülmeyeceğim” bir motor almak istemiyorum. Düşürme durumları için koruma takozu iş görür gibi hissediyorum. cc yükseltmek gibi bir düşüncem yok. Sadece gerçekten içime sinecek, beni dünyanın en mutlu insanı yapacak motoru almak istiyorum. Sizlerin bana bu konuda bakış açısı nedir? Dikkat etmem gereken neler var? Bu konuda keşke birisi bana önceden söyleseydi diyebileceğiniz her türlü fikre açığım.