Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

0 tecrübe ve R25

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    20 Temmuz 2020
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    250r
    Konu ile ilgili şahsi kanaatim;

    Kendini bilen, çabucak dolduruşa gelmeyen bir insansanız her türlü motorla başlanabileceği yönünde. Tabi daha düşün cc li makineler kadar affedici olmayabilir, orası ayrı konu.

    125lik veya 150 lik ile başlayın denmesinin sebebi fazla hız yapamaması, trafiği izleme ve karar verme konusunda nispeten daha çok zaman tanıması, kolayca tecrübe edinilebilmesi. Olası kazalarda çıkacak masrafın görece düşük olması da sayılabilir.

    Bilinçli bir şekilde kullanılmadığında 100 cc bile tehlikeli olabilir. Sonuçta onlar da 100km/s hızlara çıkabiliyor.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    4strings - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mayıs 2010
    Size önerim motosikletten önce ekipman ve eğitimi tamamlamanız. 250 cc başlamak için uygun olabilir ancak biraz da kişisel özellikler ile ilgili güvenlik anlamında. CG ile 180 ile gitmeye çalışanlar da var korumasız.

    600 ile falan da başlanır denmiş de yukarılarda, dünyanın pek çok gelişmiş ülkesinde ve ülkemizde neden A1 A2 A sınıfları var acaba, neden her yaşta direk en üst seviye ehliyet alınamıyor; hiç düşündünüz mü?

    Bu arada motosiklet işi öyle ki ilk motosiklet genelde size hitap eden asıl tür olmuyor. İşin içine girince benim tarzım aslında şuymuş bu tarz göründüğü gibi değilmiş de denilebiliyor. Aynı türden de devam edilebiliyor ama fikriniz değişebilir ileride.
    killingroad bunu beğendi.

  3. #23

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Bence gerekli eğitimleri aldıktan sonra direkt böbreğini satışa çıkar, bir kaç kişiyi dolandırıp gerekli kapitale ulaşınca R1M ile başla. Daha kabiliyetli olduğundan hatalarını affedecektir.

    Neden R25 almak istediğinle ilgili insanlara değil kendine samimi bir yanıt verebilirsen, nasıl bir yol haritası çıkarman gerektiğini bulabilirsin/insanlar sana yardımcı olabilir. Bunu yapmak da kolay bir şey değil, sokaktkai motorlu 10 kişiye sor neden bu motora biniyorsun diye, 11'i saçma sapan şeyler söyler. Motora başlamak isteyen 10 kişiye sor, 15'i saçma sapan şeyler söyler, zaten başlamak isteyenin saçma sapan şeyler söylemek dışında yapabileceği bir şey de yok, bilmiyor sonuçta.

    Bütün bu düşünmeler etmeler zor geliyorsa da al eğitimini bin R25'e. 1 yıl sonra anlarsın ne isteyip ne istemediğini, ya da istediklerinden ziyade nelere bakarak karar verdiğini. Önceden kestiremezsin.


    Yeni başlamak isteyen çok kişide bu "yanlışı" görüyorum. "İlk motorum bu olacak sonra buna geçerim sonra şunu yaparım ordan buna geçerim".
    Kısa ve samimiyetten kaba bir soru sorayım "ulen hayatının ne kadarını böyle 10 yıllık planladın ve bu planı uyguladın da kalkıp motosiklet için plan yapıyorsun?"
    En azından ilk motorunuzu almadan ve farklı sınıfta bir motor da sürmeden bir bok hakkında fikir yürütmeye plan yapmaya çalışmayın, gerek yok, zaman ve beyin hücresi kaybı
    tommygun ve Motoseverrr bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler