Bilindik markaların herhangi bir zincir yağıyla arada bir yağlayın yeter. Zincir ve dişliler ömürlük malzeme değildir. fren balatası gibi sarf malzemesidir. Bu zincir yağlama muhabbeti Fren balatası daha geç gitsin diye fren kullanmamaya ve motor freniyle yavaşlama muhabbetine benziyor. Zaman, para ve emek harcamaya değecek bir konu değil yani takmayın bu kadar. 90 Numara yağ, şanzıman yağı, diferansiyel yağı gibi yağlar otomatik yağlayıcı olmadığı sürece pratikte uygulanabilirlik olarak zayıf ve kullanım alanı ybr cbf gibi motorlarla sınırlı bence. Bu yağlardan herhangi birini zincire sürdüğünde şahsi tecrübem 10km sonra veya ani bir gaz açışında zincirde yağ namına bir şey kalmıyor. Her yağın bir kullanım amacı ve yeri var o yüzden zincir yağından şaşma.
Motul c4 ü yapıştır geç. Yağmur çamur olmadığı sürece temizleme ihtiyacı yok. Beyaz renkli olduğu için de anlaşılıyor yağ var mı yok mu? Zincirdeki yağ azalmaya başlayınca zinciri iki tur çevirip yağı yenile yeter. Yıkayacağın zaman da gaz yağı ya da zincir temizleme spreyi ile temizle, motoru yıka, sonra da tekrar yağla devam. Üşengeç adamın dermanı c4.
İpone yağdan başka hepsi sıçrıyor zincirde fazla durmuyor.
Teşekkürler, kuzende C4 varmış zaten, onunla yağlama yapacağım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:07 ----------
Ya ömürlük olsun iye bir gayem yok zaten. Şimdi ilk kez zincir kullanacağım için genel olarak bilgi topluyorum, zamanı gelince değiştiririm zinciri, olabildiğince olması gerektiği gibi kullanmak istiyorum o kadar. Kuzenimde Motul C4 var, yağlamayı onla yapacağım. Farklı yağları pek kullanma taraftarı değilim. Teşekkür ederim.
fren balatası,zincir,dişli,debriyaj balatası bunların ömrü var zaten acınacak malzeme değiller.benim zincir 10500 kmde bitti.yenisini aldım geçtim.300kmde yağladım birşey değişmiyo yani.
c2 düşük cc c4 daha spor motosikletler için.fren balatası için p2 var temizleme spreyi.brn motors distribitor taksit yapıyor bakın
Az önce selçuk'a tık kzandırdım çok moralim bozuldu.
Hazır c4 varken onu kullanayım diyorum, pek sorun olmaz heralde. Anladım başkan bende 300-400 km'de bir duruma göre yağlamasını yapar kullanmaya devam ederim, 10binde bitsin 15binde çok sorun değil. Şehir içi kullanım ve eşim için aldığım bir motor zaten, 1 yılda yapacağı max. 3-4bin km belki oda.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:38 ----------
Bu Selçuk Bey'i neden kimse sevmiyor? :D
atp zincir yağlama kullanıyorum, zincir dişliyi değiştirdim ve hemen taktırdım yağlamayı. şuan 43.000 km oldu ne bir kere zincir temizledim ne de başka işlem yaptım. sadece yağ deposu boşalmadan yağ ilave ettim. 220 numara kızak yağı kullanılıyor. ve 43.000 km kullandığım zincirde henüz deformasyon veya benzeri birşey yok. çok az bir uzama yaptı. ama gerginin daha çeyreğine geldim. muhteşem birşey bu.
Helal Haram ver ALLAHIM,
Menzilciler yer ALLAHIM...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)