Radyatör önüne server fanı takılırsa sürüş sırasında çok etkisi olur mu ki? Zaten giden bir motorun önündeki hava akımı güçlü bilgisayar fanlarından (server fanı dediğimiz normal kasa fanlarının biraz güçlüsü) azcık daha güçlüsü, çok etkisi olmaz gibi. MOtor duruyorken aten kendi fanı çok daha güçlü bir şekilde çalışıyor gerektiğinde.
Hayirli olsun .Gule gule kullanin
Hocam ben de 3 aydır mt650 kullanıyorum. Şu an 3400 km deyim.
Şöyle diyim kullanmadığım büyük cc naked, racing azdır. 2 yıl cbr1000rr, 1.5 yıl fz8 sahibi de oldum. Söylediğiniz çoğu şeye katılıyorum fakat tork, hızlanma, performans konusunda 650 cc lerden bile çok az bir farkla geride. Bu kağıt üzerinde de böyle, pratikte de böyle. Hatta ilk sayfada 0-100 ün 4.6 sn de olduğunu yazan arkadaş benim ölçümümü söyledi. Wp grubuna 0-100' ü ölçüp yazan benim. Motoru her türlü denedim, gayet de mennunum ama hızlanma ve tork konusunda 1000 cc ile benzerlik asla kurulamaz. Hatta mt650 ye iyice alışın sonra gidin 1000cc ye bile gerek yok, sadece bir tracer7 kullanın aradaki farkı direkt hissedeceksiniz. Rakiplerinin 0-100 degeri 4.4 sn' nin altında. 1000 likler ise en kötüsü 4 sn' nin altında.
650mt 56 beygir, 54nm' lik bir bloğa sahip. O ağırlıkla ne kadar performanslı olabilir ki zaten. Ha yetiyor mu ?yetiyor. Hatta çok da rahat, güzel geziliyor orası ayrı.
motosikletin sistemi erken fan açıp soğutmaya ayarlanmış durumda. hal böyle olunca özellikle şehir içinde düşük hızlarda sık sık fan açıyor makine. arkadaşımızın biri ön tarafa server fanı koyarak aynı mesafedeki fan açma sayısını azaltmayı başardı. aynı yolda 6 defa yerine 3 defa fan açması ziyadesiyle memnuniyet verici. ben pek takılmıyorum fan açmasına zaten şehir içinde pek kullanmayacağım.
server fanlarının üflediği hava normal fanlarla kıyaslandığında çok yüksek. 2 server fanı takıldığında radyatördeki sıvının geç ısınmasına dolayısıyla ana motor fanının daha az açılmasına sebep bu sistem diğer motorlar için de denenebilir.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)