Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ekipman Temizliği Hk.

Motovento
    REKLAM ALANI

Herkese merhabalar,

Ekipman temizleme sıklığı ne olmalı?

Kask içi, kask dışı, vizör ve deri ekipmanlar için motul'un spreylerinden aldım. Her kullanımdan sonra bu ürünleri kullanıyorum fakat aklıma takıldı. Ekipman temizleme sıklığınız nedir? Her kullanım sonrası bu kimyasalları kullanmanın bir dezavantajı olur mu?

İzmir'de sıcağında motordan indikten sonra bandanam çok terlemiş oluyor, kaskın içerisinde de Motul M2 sprey sıkıyordum. Aynı spreyi deri eldivenin içerisinde kullanabilir miyim bilgisi olan var mı?

Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler, saygılarımla.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Khaira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer 700
    Selamlar. Ben gün içerisinde çok in-bin yapıyorsam 2 adet bandanayı değişmeli kullanıyorum. Çantamda her gün istisnasız 3 adet de tertemiz yedek bandana taşıyorum, olur da fazla terlersem veya taktığım bandananın pis olduğunu düşünürsem değiştirmek için.

Montumu 2 haftada, bazen ayda 1 yıkarım. Eğer otobana çıktıysam veya çok fazla böcekle haşırneşir olduysam o sürüş akşamında mutlaka makinaya atarım. Kask içi temizliğini bandana kullandığım için ayda 1, bazen 2-3 haftada 1 yapıyorum. Vizörü ise yine çoğunlukla uzun aralıklarla temizliyorum, kolay kolay kirlenmiyor.

2 adet pantolonum var yazlık, her gün korumalı pantolon giymeyebiliyorum ama ikisini de haftada 1 yıkıyorum. O hafta çok az kullandıysam 2 haftaya bazen 3 haftaya çıkabiliyor.

Eldivenimi 2-3 ayda bir yıkıyorumdur maksimum.

Her sürüş sonrası ekipmanları detaylı temizlemek çok zahmetli geldi bana düşününce. İç temizlikleri yerinde olduktan sonra dış temizliğe harcayabileceğim o kadar zamanım olduğunu düşünmüyorum.
    vedat35 bunu beğendi.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler