sana son yaralanmalı kazamı anlatayım
kalabalık bir caddede, 40kmh hızla, şeridimden, düz bir hat boyunca ilerliyor ve sabit hızla seyir halindeyken arkadan bir dolmuşçu çarpıp beni öne doğru savurdu, ayakta 2 kırık
trolsün veya tecrübesi düşük ve/veya aklı eksik bir arkadaşsın, bilemiyorum
motosiklet, yüksek riskler barındıran bir araçtır
kaliteli ekipman, güvenli sürüş ve güvenli trafik ortamında bu riskler minimize edilir
Motosiklet arabaya göre tehlikelidir; bunu kabul etmeyen motosiklet sürmesin bi zahmet.
Sadece kullanıcı ve motor ile alakalı değil bu konu.
Yolda delik olur araba geçer sen uçarsın; yolda yagmur olur yağ olur araba kayar geçer ya da kayar carpar hava yastıgı acılır, motor bariyerlerde ikiye bölünür.
araba yolda arıza verir sağa çeker; Senin zincirin kopar yerdesin.
vs. vs.
kendinizi "motosiklet güvenlidir" diye kandırmayın. Riskli bir alet ve sevdiğimiz için bütün önlem ve dikkatinizi bunu bilerek sürün
Bence motorsiklet sürmek bazı insan kılıklı varlıkların da araç kullandığı trafikte tehlikeli.
Ters şeritten gelen, arabasını iki çizgi arasında tutmayı beceremeyen, makas atan, kırmızı ışıkta durmayan v.s.. liste çok uzundur hepiniz gayet iyi biliyorsunuz. Ayrıca bu yaşam formlarının motorcusu, arabacısı, kamyoncusu da yok, çok şükür hepsinden bolca mevcut.
Bir süredir Bulgaristan'da yaşıyorum, geçtiğimiz iki gün haftasonunu değerlendirmek için Burgaz'dan, Ardino'ya motorumla bir gezi yaptım (hatta gezi yazısı yazmayı düşünüyorum).
Bahsettiğim bazı mahlukatlardan burdada karşılaştım ve genelde plakalara baktım, tahmin edin hangi ülkenin araçlarıydı?
Burda da insanlar kurallara uymayı çok sevdiğinden uymuyor, cezalar aşırı caydırıcı ve uygulanıyor. Misal biryerde sabit radar varsa sürekli cezayı yazıyor. Hele hele 2. alkollü yakalanmadan sonra hapis ve kamu görevi hemen uygulanıyor.
Keşke Türkiye'de biraz daha ciddi ve caydırıcı cezalar uygulansa.
Geçen ay haftasonluğuna Burgaz'a gittim arabayla. Normalde bizim yollarda da kurallara, hız sınırlarına uyarak sürerim, otoban dışında hızlı sürmem, Dereköy sınır kapısından itibaren orman içinden virajlı yollarda motor olacaktı ne güzel sürülürdü diyerek sürdüm. Her yerde radar tabelaları vardı, yavaş sürmekten araba da az yaktı ne güzel oldu. En güzeli de dönel kavşaklarda herkes kuralına göre sürüyor, kavşak girişlerinde üçgen dur tabelalarında bizdeki gibi durarmış gibi hafiften yavaşlamıyorlar sahiden duruyorlar da kavşak içi boşalınca giriyorlar, ne güzel trafik dedim.
Bu arada Burgaz'ı çok sevdik, pazar günü de arabayla Nesebar'a kadar gidip biraz da oralarda gezip döndük. Gelecek yaza çocuklarla bir hafta gibi kamp yapmalı tatil planlamaya başladım bile. Orada yaşadığınıza göre sizden de bilgi alabilsem süper olacak. Burgaz, Nesebar, Varna tarafları sahilleri çok güzel, oralarda ailecek kalınabilir kamping tesisleri hakkında bilginiz varsa süper olur.
Bu arada aramızda kamp severlere hatırlatmış olayım, Burgaz'daki decathlon mağazası bizdekine göre yaklaşık %25-30 kadar daha ucuz, bize büyük çadır lazımdı, internetten fiyatlara bakarken avrupa fiyatlarına bakayım dedim, biz en yakın Burgaz mağazası var diye oranın web sitesindeki fiyatlara bakınca bir haftasonu gider kamp malzemesi alışverişimizi yaparız aradaki farkla da haftasonu gezmiş görmüş oluruz demiştim.
Evet trafik dediğiniz gibi düzenli, Dereköy-Burgaz arasıda birkaç kez rota yapma şansım oldu, gerçekten çok zevkli. Kamp yeri çok var, sahil yollarında gezerken hep denk geliyorum ama hiç ihtiyaç olmadığı için deneyimim olmadı.
Yardımcı olabileceğim bir şey olursa, özelden veya burdan istediğiniz zaman ulaşın.
Arkadaşlar, dostlar, romalılar;
Trafikteki diğer mahlukatların bizi ne kadar tehlikeye attıklarına bir itirazım yok.
Ancak kendi başına olduğu yerde duramayan, panikle tüm fren gücü uygulanmaya kalktığında yere düşebilen bir aletten bahsediyoruz.
Gözünüzü seveyim motosiklet tehlikeli değil yalanına kaptırmayın kendinizi.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)