29.06.2023 sucuk döner yiyeceğim diye 1334 km yol yapmam
-
03 Temmuz 2023, 20:28
Hiç sucuk döner yemedim yahu... Ne zaman çıktı da ne zaman bitti?
Reklamlar
-
03 Temmuz 2023, 20:54
hasmet adlı üyeden alıntı
Hiç sucuk döner yemedim yahu... Ne zaman çıktı da ne zaman bitti?
2000'lerin başında sucuk döner İstanbul'da popülerdi. Hatta 2003'de sucuk döner yedikten sonra bana hint kınasından yengeç dövmesi yapacak diye eski kız arkadaşımla bizim eve geçmiştik. Kız acemi ve yeteneksiz çıkmıştı. Kızın koluma çizdiği yengeç (burcum yengeçtir) o yeteneksizlik ve rahmetli annemin işten eve erken gelmesinden kaynaklı basılmanın verdiği stresle yarıda kalmış, geçici dövmemiz adeta dötü bacağı eksik bir ampute yengeç halinde kalmıştı. Anam kızı sevmemiş, ampute yengeç figürü de o kadar yıkamama rağmen yaz sıcağında 3 hafta kolumda kalmıştı.
-
03 Temmuz 2023, 21:56
tommygun adlı üyeden alıntı
2000'lerin başında sucuk döner İstanbul'da popülerdi. Hatta 2003'de sucuk döner yedikten sonra bana hint kınasından yengeç dövmesi yapacak diye eski kız arkadaşımla bizim eve geçmiştik. Kız acemi ve yeteneksiz çıkmıştı. Kızın koluma çizdiği yengeç (burcum yengeçtir) o yeteneksizlik ve rahmetli annemin işten eve erken gelmesinden kaynaklı basılmanın verdiği stresle yarıda kalmış, geçici dövmemiz adeta dötü bacağı eksik bir ampute yengeç halinde kalmıştı. Anam kızı sevmemiş, ampute yengeç figürü de o kadar yıkamama rağmen yaz sıcağında 3 hafta kolumda kalmıştı.
2005 lerde cumhuriyet sucuk evleri acilmisti,bulundugum sehirde cok ragbet gormedi,zaten cok ta dayanmadi kapandi,hatta akşamlari gorurdum,sabah taktigi doner bitmez oylece dururdu.
Esasen,sucuk bizim kulturumuzde ya tavada,ya mangalda yada tost icinde gider.
Gercekci olunursa sucuktan döner olmaz.hatta tavuktan da olmaz,döner dedigimiz dananin sirtindaki etten olur,araya iç yagi koyup,yaprak seklinde kesilir,kiymadan da olmaz.
Bu isin erbabi peçenek ve kastamonu yatik donerdir.
Son zamanlarda sosyal medyada,sos ayagina donerleri durumleri rezil kepaze ediyorlar
Donerin icine sumakli sogan,köz biber,az da domates girer abartmadan,etin tadini bastirmadan olacak.
-
03 Temmuz 2023, 22:03
son 2 fotodaki mutluluk muazzam
bol bol afiyet olsun
bir dahakine canın kayseri mantısı çeksin peşine takılayım
-
03 Temmuz 2023, 22:39
levend84 adlı üyeden alıntı
2005 lerde cumhuriyet sucuk evleri acilmisti,bulundugum sehirde cok ragbet gormedi,zaten cok ta dayanmadi kapandi,hatta akşamlari gorurdum,sabah taktigi doner bitmez oylece dururdu.
Esasen,sucuk bizim kulturumuzde ya tavada,ya mangalda yada tost icinde gider.
Gercekci olunursa sucuktan döner olmaz.hatta tavuktan da olmaz,döner dedigimiz dananin sirtindaki etten olur,araya iç yagi koyup,yaprak seklinde kesilir,kiymadan da olmaz.
Bu isin erbabi peçenek ve kastamonu yatik donerdir.
Son zamanlarda sosyal medyada,sos ayagina donerleri durumleri rezil kepaze ediyorlar
Donerin icine sumakli sogan,köz biber,az da domates girer abartmadan,etin tadini bastirmadan olacak.
Eski dönercilerde tavuk dönerin sonradan çıktığını söylüyorlar, ne kadar sonradanda olsa meret güzel bir şey hele içi alınmış ekmeğe bol yağlı ve bol etli tavuk döner oldumu lezzet patlaması yaşatır bana. Döner işi erken saatlerde veya dönerin yeni piştiği vakitlerde çok daha güzel oluyor sebebi ise sosunun ette olması son kesim döner oldumu pekte bir lezzeti olmuyor. Afyon'a gitmiştim ama sucuk döner yediğimi hatırlamıyorum, sucuk dönerde toptayken o yağı akmıyor mu? Sucuk kuru kuru güzel olmazki, sucuğun yağı bilekten akmalı .
-
03 Temmuz 2023, 23:23
KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı
zincir değiştirme procesi var bugün yarın. sonra bir uzun yol düşünüyorum ayaş filân
Canın Turşu çekerse Çubuk'a beklerim. Malûm turşu saç çıkarıyor. Ektirmeye para vermeyin, Çubuk turşusu yeyinnn. (Kamu spotudur.)
-
03 Temmuz 2023, 23:56
Motoseverrr adlı üyeden alıntı
Eski dönercilerde tavuk dönerin sonradan çıktığını söylüyorlar, ne kadar sonradanda olsa meret güzel bir şey hele içi alınmış ekmeğe bol yağlı ve bol etli tavuk döner oldumu lezzet patlaması yaşatır bana. Döner işi erken saatlerde veya dönerin yeni piştiği vakitlerde çok daha güzel oluyor sebebi ise sosunun ette olması son kesim döner oldumu pekte bir lezzeti olmuyor. Afyon'a gitmiştim ama sucuk döner yediğimi hatırlamıyorum, sucuk dönerde toptayken o yağı akmıyor mu? Sucuk kuru kuru güzel olmazki, sucuğun yağı bilekten akmalı
.
Dönere kaliteli et koymadıkları için sosla göz, pardon damak tadı boyuyorlar.
May the Force be with McLaren Mercedes
-
04 Temmuz 2023, 00:08
Ampute yengec gercekci aslinda Kiskaci, bacagi eksik yengec cok olur. Malum yengec milletinin kol ve bacaklari cikiyor yeniden tekrar. Ahtapotun biri yengeci yemek icin dadaninca bir kiskaciyla diger kiskacini oldugu gibi kokunden koparip ahtapotun onune atip "aha bunu ye" deyip tuyduydu...
Sucuk doner olayini kacirmisim ama cok da uzulmedim acikcasi. Sonucta sosis, salam gibi islenmis et. Cok da saglikli bir sey degil. Arada bir kahvaltida sucuklu yumurta yemek icin evde bulunduruyorum sucuk ama izgara yapacaksak normal et, tavuk, balik ya da evde yapilmis kofte kullanmaya calisiyorum.
Yengec demisken, "mavi yengec" acaip lezzetli bir hayvan. Turkiye'de Dalyan'dan cikiyormus. Denk gelirseniz kacirmayin. Genelde yengec eti yavan olur. Bu hic oyle degil.
-
04 Temmuz 2023, 01:11
Abi gerçekten sana çok özeniyorum.Gerek verdiğin yanıtlar,motorun,şahsiyetin her şey yani.İlk foruma üye olduğumda bana yardım etmiştin minnettarım.Yolundan ilerliyorum.
-
04 Temmuz 2023, 10:04
Ben bu adamın gezilerine mesaj yazmıyorum artık.
Eskiden bir sürü şey yazmaya çalışırdım; güzel gezi, eline sağlık, tekerine taş değmesin vs.
Şimdi beğen butonuna basıp geçiyorum.
Adamın gezileri bitmiyor ki ))
-
04 Temmuz 2023, 11:21
Google Maps'e sucuk döner yazıyorum bir cacık çıkmıyor.
Maltepe Carrefour'da İkbal varmış ama o da kapanmış sanırım. Kozyatağı Carrefour'da da çıkmıyor AVM sitesinde.
İş çıkardın başıma tommy. Nerede şimdi sucuk döner yiyip "ulan bunun neyine hasta olmuşuz" diyeceğim?
-
04 Temmuz 2023, 11:25
killingroad adlı üyeden alıntı
Google Maps'e sucuk döner yazıyorum bir cacık çıkmıyor.
Maltepe Carrefour'da İkbal varmış ama o da kapanmış sanırım. Kozyatağı Carrefour'da da çıkmıyor AVM sitesinde.
İş çıkardın başıma tommy. Nerede şimdi sucuk döner yiyip "ulan bunun neyine hasta olmuşuz" diyeceğim?
Ümraniye Akyaka Avm.de gözüküyor.
-
04 Temmuz 2023, 11:27
Ümraniye Akyaka Avm.de gözüküyor.
Google'a bir posta daha sövdük.
Du bakalım bi toplantıya giricem arayayım varsa atlayıp gidicem galiba =)
-
04 Temmuz 2023, 11:30
Afiyet olsun.
-
04 Temmuz 2023, 15:55
Şöyle düşünsek: Düzgün bir şey olsa her yerde kapanmazdı zaten
-
04 Temmuz 2023, 16:24
Bence zamanına göre inovatif bir üründü. Aynı zamanda et döner ve tavuk dönerin yanında ilginç ve de leziz bir alternatifti.
-
04 Temmuz 2023, 17:10
Türkiye istisnasını çalıştırmadan böyle denklemler kurmamak lazım.
Gidemedim bu arada. Acayip de içimde kaldı, iyice beklentiyi yükseltiyorum bekledikçe, hepten tiksinç gelecek kesin =)
-
04 Temmuz 2023, 17:16
Türkiye istisnasını çalıştırmadan böyle denklemler kurmamak lazım.
Gidemedim bu arada. Acayip de içimde kaldı, iyice beklentiyi yükseltiyorum bekledikçe, hepten tiksinç gelecek kesin =)
Boşver Ümraniye'yi, Afyon'a gidersin. Ha İğneada ha Afyon
-
04 Temmuz 2023, 18:50
watercolours adlı üyeden alıntı
Dönere kaliteli et koymadıkları için sosla göz, pardon damak tadı boyuyorlar.
Şehrin göbeğinde kaliteli et döner istiyorsan Beşiktaş'ta Tarihi Karadeniz Döner Asım Usta ya gidiniz , Beşiktaş'ta doğdum büyüdüm çocukluğumdan beri adam aynı yerde ve hala önünde kuyruk oluyor..
-
04 Temmuz 2023, 18:58
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
Şehrin göbeğinde kaliteli et döner istiyorsan Beşiktaş'ta Tarihi Karadeniz Döner Asım Usta ya gidiniz , Beşiktaş'ta doğdum büyüdüm çocukluğumdan beri adam aynı yerde ve hala önünde kuyruk oluyor..
Beer Port kapandı, Beşiktaş bitti benim için. Buarada Karadeniz döner hakikaten enfestir. Rota olarak şöyle az biraz uzun ve keyifli bir rota olsa her hafta gelinir valla döner yemeye.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)