Uzun Menzilli Elektrikli Motosiklet Önerisi..
Reklamlar
-
23 Ağustos 2024, 02:46
Reklamlar
-
17 Kasım 2024, 02:59
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba arkadaşlar..Elektrikli scooterımız 24 bine dayandı..
Son gelişmeler..
1- Uzun far patladı.. Yedek araçtan değiştirdim sorun yok..
2- Arka disk balata çok zayıfladı sorunsuz tutuyor ama diski çiziyor , öndeki daha uzun süre gider.. Yedek araçtan değiştiririz..Daha önce hiç değişmedi .. Bu kadar uzun km yapması çok çok iyi..
3- Kendi bataryası arada sırada sadece şarj esnasında bir tarafı ısınmaya başladı.Sürüş esnasında sıkıntı yok ve menzilde % 15 gibi bir düşme var..Tam şarj olmamaya ve batarya %10lardan direk kendini kapatmaya başladı bir ara..Şu an yok gibi ama voltaj düşmeleri çabuk olmaya başladı ve menzil kısaldı . Bataryacı arkadaşlara danıştığımda depolanan enerjinin ısı ile dağıldığını , işinin biraz uzun sürebileceğini ve düzeleceğini söyledi.. Grupta menzili 15 kmye kadar düşen bataryalar ilk günkü kadar olmasada 70 kmye kadar tekrar menzillerinin uzadığını bildiren arkadaşlar var.. Bu 15 kmye kadar menzil düşme sebepleri bataryaya bms takılmaması..
4- Yedek araçtaki bataryayı dönüşümlü olarak kullanıyorum..Fakat bu bataryada bms yok idi. Buda tam şarj ile 81 volta kadar şarj olmaya başladı..Normal değerleri 83-84tür.. Manisada bataryacı arkadaşa yolladım bms takıldı balans yapıldı acil deşarj düğmesi takıldı.. Bu düğme batarya tam boşladığında uykuya geçerse veyahut fazla voltaj yüklenmeleri ısınma gibi sorunlarda bataryayı koruyor sıfırlıyor..Bugün bu batarya geldi tam şarjda 83v gösteriyordu.. Gece 10 derece sıcaklıkta şehir içi 26 km yoldan sonra kalan şarj %77 idi bunlar çok güzel değerler..Yazın bu değerler çok çok artacaktır..
Aramız gayet iyi hafta içi yine sağa sola siparişe gideceğim işyerime malzeme alacağım..Herkese kazasız belasız sürüşler..
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler