Benelli BN251 vs. Kuba Superlight 200 ?
Reklamlar
-
20 Haziran 2023, 17:41
Merhaba bu iki motor arasındayım şuanda tabi 50-60k bandına başka önerisi olan var ise memnuniyetle dinlerim.
Uzun yol amaçlı yakışıklı ve uygun fiyatlı motor arayışına girdiğimde bu iki motor hoşuma gitti. (Muğla-İstanbul arası)
Fakat BN251 için yedek parçası ve ustasını çok zor bulursun. Bir sıkıntıda çok pahalıya patlar dedikleri için soğudum.
Siz ne düşünüyorsunuz merak ediyorum.
Reklamlar
-
20 Haziran 2023, 18:01
İstanbul-Muğla arası yol, ciddi anlamda uzun ve yorucu bir yol. Bakım aralıkları uzun bir motor seçmenizi öneririm. Çünkü seçtiğiniz 2 motorun da bakım aralıkları kısa, git-gel yapsanız 1-2 haftaya yağ ve filtre değişiminiz gelir.
Seçtiğiniz güzergahın rüzgarı berbattır. Allah o Balıkesir'e nasıl bir rüzgar vermişse her mevsim, 7/24 rüzgarlıdır. Mutlaka rüzgarı kesen tur camı ve karenaj konforunuzu arttıracaktır. Seçtiğiniz 2 motorun da rüzgara karşı sizi koruması çok başarılı olmayacaktır.
Tüm motorların hemen hemen her problemi ortaktır ve teşhis edilebilir. Yani söz gelimi bir Honda ustası "Ben Benelli'den anlamam" diyemez, sıkıntıyı 3 aşağı 5 yukarı teşhis edebilir. Uğraşmak istemiyordur o ayrı konu. Sarf malzemeleri zaten piyasada muadil ürünler şeklinde satılmaktadır. Çok spesifik parçalara ihtiyacınız olduğunda evet Benelli ile işiniz zor olabilir. Lakin Kuba da sütten çıkmış ak kaşık değildir ve şu an hiçbir markanın adam gibi stoğu yoktur.
Sizin hem Muğla'da hem de İstanbul'da iyi birer ustanızın olması lazım. Gaziantep, Aydın ve Muğla motorculuk kültürünün olduğu şehirlerdir. Biraz sıkıntılı tip ve motorlar çok olsa da motorun dilinden anlayan ustaya denk gelmek kolaydır.
Doğruya doğru bakımlı her motor, her yere gider ama zorlana zorlana anca tamamlayabildiğiniz bir yolculuktan sonra emin olun aynı güzergahı bir kaç defa daha yapmak içinizden gelmeyebilir.
Herşeyden öte daha önce bu kadar uzak mesafe uzun yol yapmadığınızı tahmin ediyorum. İstanbul'dan Muğla'ya seyahat etmeden önce birkaç defa daha kısa mesafelerde uzun yol yaparak kondüsyon, konsantrasyon konularında kendinizi gözlemlemenizi tavsiye ederim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler