Benim sadece yağ 1.000₺ tutar şimdi. Gayet makul gibi.
Benim sadece yağ 1.000₺ tutar şimdi. Gayet makul gibi.
ben 125 lik scooter için Ankarada 155 tl motul scooter için üretilen yağını aldım 1 lt. ustam 20 tl yağ değişimine işcilik aldı. Şu piyasa şartlarında Honda servisine göre fiyatı oldukça makul
Triumph yıllık bakımına 3 bin verdim ayın 9'unda.
Bence fiyat olarak gayet makul, amortisör yağı değişmiş sadece buna 500-600 tl alırlar diye tahmin ediyorum.
asgari ücretin 11,600 olduğu, sgk priminin buna oranla 4bin civarı olduğu bir dönemde bu kadar işe o işçilik ücreti BEDAVA.
Ön amortisör yağı değiştirmek can sıkıcı bir iş servisler için. Herhangi bir tamirciye gidip değiştirtmek istesen suratını asıyor direkt. Hatta 'çok yoğunum' vb diyerek salladığı bile oluyodur.
Geçen arabaya ses sistemi için woofer-amfi-hoparlör seti almış arkadaş- taktıracak yer arıyor, kablo setine kadar almış hepsini 3bin tl'ye takacak adam yok. Sokak arası tesisatçıları montaj için 2bin liradan kapı açıyorlar, bir de aldıkları sistemi beğenmiyorlar. En son benim tavsiye ettiğim yere benim selamımla gitmiş yalvar yakar bin tl'ye taktı adam.
Ben geçen arabayla kampa gittiğimizde kullanmak için araba buzdolabı aldım, arabada öndeki tek çakmak soketini işgal etmesin yolda ayrıca teelfon şarjı falan da lazım oluyor diye bagaja da çakmak soketi bağlatayı diye sanayiye gittim dün akşam, 1 saatten fazla gezdim dükkanları, uğraşamam yapamam çok yoğunum diye salladılar sinir oldum. Gittim aksesuarcıdan 3'lü çakmak soketi çoğaltıcı aldım, benim işimi görür bu. Sanayide iş yaptırmak zor, parasıyla bile zor.
Valla arkadaşlar arabanın bakım seti 1300 ₺ civarında 5 lt yağı filan içinde onunla kıyasladım ben, açıkçası birde çok öyle motor tamiri servis ile işim olmaz 5 yılda 5300 km yapmışım motorla sadece, o yüzden pek anlamam ucuz mu pahalımı,
Herif Manyak Yüzünden Belli,
işte zurnanın zırt dediği yere geliyoruz
ben ek iş olarak sanayide koltuk yapıyorum mobilya vs olarak çok tanıdık var emin ol bu işinde olanlar bile bu sıkıntıyı çekiyor
adamın çekyat makası bozulmuş çifti 90 tl adam diyorki bunu yaptırmak istiyorum bayramda sonra gel diyoruz çünkü o adamdan kazanacağımız 500 tl işçilik için dükkandan çık adamın evinden koltuğu al gel tamir et geri götür emin ol 4 saat ee koca dükkan yarım günde 500 tl kazanıyorsa zarar ediyor demektir o yüzden o işleri yapmıyoruz bunun gibi bir sürü örnek
bir kadın geldi bu gün yatak odası almış dolap ve karyolayı toplatacak adam arıyor eleman yolladık 45 dakika da 500 tl para aldı
çok demeyin iş yaptı eve bir beyaz eşya servisi çağırsan adam sadece arıza tespiti için 300 400 tl istiyor
bana fırsatçı hayin vs diyecek olan arkadaşlar da maaşlı çalışıp ay sonunu beklemeye devam etsinler çünkü ticarethaneler için günlük 1000 tl kazanç çok komik hatta hatta o 1000 tl yi kazanacağına hiç dükkan açılmasa usta karda en azında dinlenirim diyor
Fırsatçı, hain demiyorum çünkü sizin yaptığınız 3e alıp 30a satmak değil, emek vermek. Emeğin değerini de alıcı değil emek veren belirlemeli derim her zaman.
Mesela ben sanayide dükkan dükkan dolaşırken 1 saatlik iş için 500 lira işçilik alırım + malzeme parası diye malzeme fiyatlarını da 3 liralık parçaya 300 lira demeyen yer bulsam sevine sevine yaptırırdım. Benim görüşüme göre bir şeyi kendin yapamıyorsan yapabilen kişiye ne istiyorsa vermeliyim, verecek param yoksa da yaptırmam, emeğin pazarlığı olmaz.
Haa, tabi ki tek bir yere fiyat sormam, bir kaç yerden fiyat alırım o ayrı. Ama fiyat alınca da şurası 500 liraya yapıyor sen niye bin lira istiyorsun da demem.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)