Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Bu mumkun olabilir mi ?

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Arkadaslar tesaduf bir video ya denk geldim.

https://www.youtube.com/watch?v=pi33cqaMw_U

Sizce bu gercek mi yoksa adam efekt falan mi yapmis ?
    Vay bee..muthis bir motor doğruysa.Surucu de prof olmali tabiii.30.000 km nerdeyse !

Galiba ben de africa alacam bu gidisle.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    jonvolkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Yamaha Xmax 400 ABS
    Ben bu motosikleti bilmiyorum ama yakıt verisini sıfırladıktan sonra rampa aşağı giden bir yolda bu veriyi yakalamak da mümkün. Benim 2000 cc 150 beygir Caravelleye 90 km hızla giderek tam düz yolda 5.4 litreler yaktırdığım da olmuştu. Ama muazzam sabırlı kullanmayı gerektiren bir sakinlik istiyor. Dediğim gibi motosiklet hakkında fikrim yok, ama bu yakıt verilerini uygun koşulları hazırlayarak elde etmek mümkün.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı jonvolkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben bu motosikleti bilmiyorum ama yakıt verisini sıfırladıktan sonra rampa aşağı giden bir yolda bu veriyi yakalamak da mümkün. Benim 2000 cc 150 beygir Caravelleye 90 km hızla giderek tam düz yolda 5.4 litreler yaktırdığım da olmuştu. Ama muazzam sabırlı kullanmayı gerektiren bir sakinlik istiyor. Dediğim gibi motosiklet hakkında fikrim yok, ama bu yakıt verilerini uygun koşulları hazırlayarak elde etmek mümkün.
    Fakat bu 30.000 km lik ortalama yani oyle inis asagi,otobanda 80 kmh verisi degil.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    30.000 km boyunca sabredip 80 i hiç geçmezsen 4 lt gayet normal ayrıca ortalama tüketimi yokuş inmeden önce sıfırlamadığını nereden biliyorsun , Africa nın trip ile tüketim ekranı ayrı ayrı sıfırlanabiliyor..
    espresso bunu beğendi.

Alpbatur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K 1600 GTL
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    30.000 km boyunca sabredip 80 i hiç geçmezsen 4 lt gayet normal ayrıca ortalama tüketimi yokuş inmeden önce sıfırlamadığını nereden biliyorsun , Africa nın trip ile tüketim ekranı ayrı ayrı sıfırlanabiliyor..
    Trip ve tüketim ekranı ayrı ayrı sıfırlanıyorsa Hırbonen'in bütün büyüsü bozuldu Kendisi şuan forum da değil gerçi ama
    espresso bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı Alpbatur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Trip ve tüketim ekranı ayrı ayrı sıfırlanıyorsa Hırbonen'in bütün büyüsü bozuldu Kendisi şuan forum da değil gerçi ama
    Alp bey,hic öyle super sacma şey olur mu

Ayrica,30.000 km boyunca hic 80 kmh gecmemek olur mu adam her sartta kullanip bu degeri gormus.

Niki bey i hem yanlis bilgilendirmisler hem de birazcik kiskanmis olabilir :D

Motosikleti
    MSX-125 & X-Pulse 200 & 790 Adv
    Bence mumkun olabilir. Ben de 790 ADV ile 3.5lt gibi rakamlar gördüm. Ama saçma bir sürü şekli oluyor biraz.

Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Alıntı C++ adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Ayrica,30.000 km boyunca hic 80 kmh gecmemek olur mu adam her sartta kullanip bu degeri gormus.

Benim motorda da ayrı ayrı sıfırlanabiliyor defalarca Africa kullandım o da aynı şekilde ayrı ayrı sıfırlanabiliyor , eskiden kullandığım Vstrom da trip A yı sıfırladığında ort. tüketimi ve ort. hızıda sıfırlıyordu..

tın tın giden adamın neyini kıskanacam yav tamam geyiğine yazdında güldüm burda , ha bak Ucmakdere de elime veren olursa bravo derim , 15 dk arkamdan kopmayana köfte ısmarlarım , buyur ;)
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    K 1600 GTL
    Benim motorda da ayrı ayrı sıfırlanabiliyor defalarca Africa kullandım o da aynı şekilde ayrı ayrı sıfırlanabiliyor , eskiden kullandığım Vstrom da trip A yı sıfırladığında ort. tüketimi ve ort. hızıda sıfırlıyordu..

tın tın giden adamın neyini kıskanacam yav tamam geyiğine yazdında güldüm burda , ha bak Ucmakdere de elime veren olursa bravo derim , 15 dk arkamdan kopmayana köfte ısmarlarım , buyur ;)
    Kavga da söylenmez böyle şeyler

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:26 ----------

Ben hiç Africa kullanmadım ama trip ve ortalama tüketim ayrı ayrı sıfırlanıyorsa istediğimiz değerleri yakalayabiliriz diye düşündüm. Ayrıca Africa gibi ikonik bir motorum olsa yakıtına filan bakmazdım.
    espresso bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Kavga da söylenmez böyle şeyler

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:26 ----------

Ben hiç Africa kullanmadım ama trip ve ortalama tüketim ayrı ayrı sıfırlanıyorsa istediğimiz değerleri yakalayabiliriz diye düşündüm. Ayrıca Africa gibi ikonik bir motorum olsa yakıtına filan bakmazdım.
    Alpbeycigim,bana guvenin sifirlanmiyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:56 ----------

Nikibey ben sahsen kimsenin eline vermek istemiyorum

Ama sizi cok iddiali gordum.Fakat unutmayin ki el elden ustundur.

Bu forumda rumuzu killing ile baslayan bir cocuk vardi,bildigim kadariyla piste cikiyor surekli.

Bi de kurbaga gibi bacaklarini acip profil fotosu yapan triumph fan boy vardi.sharkspeed mi neydi,o da pist canavari.

Allah korusun bu yazdiklarinizi ciddiye alip elinize verebilirler :d

Not: sordum simdi ,africa da tripmeter o sekilde sıfırlanıyormus.trip sifirlandiginda
    o tripteki tum bilgiler sifirlaniyormus.
    Kim soyluyorsa bisey bildigi yok dedi servisteki adam.

Motosikleti
    Yamaha Süper Tenere XT1200ZE & SYM Joyride 300
    Benim 2015 Süper Tenere 1200 var. Sınıfının az yakanlarından. 90-115 aralığında 4,8 yakıyor. Honda NC sınıfı motorlarında çok az yaktırmayı başarmıştı. Bu sınıfta bu yakıtı yakacağını sanmıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:03 ----------

Anlık yakar ama ortalama yakmaz diye düşünüyorum.

Motosikleti
    K 1600 GTL
    Alpbeycigim,bana guvenin sifirlanmiyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:56 ----------

Nikibey ben sahsen kimsenin eline vermek istemiyorum

Ama sizi cok iddiali gordum.Fakat unutmayin ki el elden ustundur.

Bu forumda rumuzu killing ile baslayan bir cocuk vardi,bildigim kadariyla piste cikiyor surekli.

Bi de kurbaga gibi bacaklarini acip profil fotosu yapan triumph fan boy vardi.sharkspeed mi neydi,o da pist canavari.

Allah korusun bu yazdiklarinizi ciddiye alip elinize verebilirler :d

Not: sordum simdi ,africa da tripmeter o sekilde sıfırlanıyormus.trip sifirlandiginda
    o tripteki tum bilgiler sifirlaniyormus.
    Kim soyluyorsa bisey bildigi yok dedi servisteki adam.
    Ben Africa konusun da Africa'nın gurusu Hırbonen den başkasını tanımam. Keşke burada olsaydı da bizi aydınlatsaydı.
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha MT09 2021+yadea g5
    Normal sürekli uzun yol yapmış ise gayet olası.benimde mt09 bir 15 km civari sabredebildim gücü kısıp 90 100 gidince 4.0 yaktı baya şaşırttı.motorların yakıt tüketim şekilleri matematik dışında kalıyor.r25 ile ayni hızda gitsek arada taş çatlasın 0.2 0.3 fark olur o kadar farka rağmen.honda zaten her zaman daha az yakan bir motordur.blokları diğerlerine göre daha sakin kullanıcı dostudur.
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Ben Africa konusun da Africa'nın gurusu Hırbonen den başkasını tanımam. Keşke burada olsaydı da bizi aydınlatsaydı.
    Yemin ediyorum karnıma ağrı girdi gülmekten , olm Hırbo biz tanıyoruz seni yav bari özelden yaz şunu ee benden hızlı adamada bravo derim dedim öyle bir adamın arkasında sürmekte çok keyif verir bana , İstanbul daki arkadaşım Africa yı sattı hafta sonu Erdek'te motofestteyim orada kurcalarım tekrar menüsünü dur bakalım sen o servis çalışanını morartacam :D

Motosikleti
    2022 DL650A
    C++ arkadaşımız doppelganger'i Hırbonen arkadaşımızın ECU'sunu vs. kurcalamayı öğrenmiş veya bu Hırbonen arkadaşımız tam bir Taocu münasebet uzmanı; o kadar km o kadar yavaş sakin sürmeye, gazlamamaya, egzoz patlatmamaya can mı nefs mi dayanır yahu? :D :D :D
    espresso bunu beğendi.

sallami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
    Hırbonen'le her şey mümkün. Bu videodaki de senin AT değilse..
    ''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man

Motosikleti
    Kymco AK550
    ben video'yu inceledim. kesinlikle hiçbir oynama yok video'da (siber suçlar daire başkanlığı yaptım zamanında, uzman ekibim var). bu video'yu çeken africa twin sahibi her kimse müthiş derecede kaliteli bir insan ve herkesin saygısını hakediyor.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT

Köfte diye duyunca bi an gaza geldim ama yok, yoldayken gaza gelip riske girmem. Ama iki seferdir Uçmakdere yollarına köfte turu yapıyorlar ikisine de denk gelemedim.

Bu arada AT ile az yaktırma niye ki yani ne gereği var? anladığım kadarı ile xmax 250 ile bile daha çok yaktırıyorum, AT kullansam varsın 7-8 litre yaksın helali hoş olsun derdim.

Benim için sorun motorun yaktığı değil kendi yaktığım. 200km sürünce yarım kilo köfte yiyorum, yani 250gr köfte/100km gibi bir tüketimim var, motor sürdüğüm günler eve dönünce de iki bira içiyorum, hep masraf, benzinin masrafı da neymiş ki.
    Alpbatur, Cyan, Motoseverrr ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Köfte diye duyunca bi an gaza geldim ama yok, yoldayken gaza gelip riske girmem. Ama iki seferdir Uçmakdere yollarına köfte turu yapıyorlar ikisine de denk gelemedim.

Bu arada AT ile az yaktırma niye ki yani ne gereği var? anladığım kadarı ile xmax 250 ile bile daha çok yaktırıyorum, AT kullansam varsın 7-8 litre yaksın helali hoş olsun derdim.

Benim için sorun motorun yaktığı değil kendi yaktığım. 200km sürünce yarım kilo köfte yiyorum, yani 250gr köfte/100km gibi bir tüketimim var, motor sürdüğüm günler eve dönünce de iki bira içiyorum, hep masraf, benzinin masrafı da neymiş ki.
    Hocam Avrupa da da çok var bu bir çeşit hastalık bir adı vardı unuttum pintilik diyeyim anlayın , ne kullanırsa kullansın az yaktırmaya çabalayan bir kitle var ve bundan müthiş keyif alıyorlar , kimisi çevreyi az kirletiyorum der kimisi yaptığı tasarrufla ohh iki bira bedavaya geldi der mutlu olur
    espresso bunu beğendi.

Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Abi tavuğa geç istersen, 100 kilometrede 350 gram yakarsın ama fiyat farkına değebilir , arabada yaktığım yakıta acıyorum ama motosiklette asla.
    espresso bunu beğendi.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)