Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

HERO DASH 125 E5- YARDIMLAŞMA-BİLGİ PAYLAŞIM

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    05 Ağustos 2018
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    HERO DASH 125 E5
    Merhaba Arkadaşlar, motosiklet arayışlarım neticesinde abs li bir scooter peşinde gezdim durdum fakat peş peşe gelen zamnlar, ürünlerin hazır olmayışı, ödeme seçeneklerindeki vade farkları vb durumlar nedeniyle geçen ay Hero Dash 125'i vade farksız 9 taksitle aldım. Ben aldıktan kısa süre sonra 2 ayrı zam daha geldi.

    Forumda gezindim ama eski kasalara ilişkin başlıklar dışında bu kasaya ilişkin başlık olmadığını gördüm ve kendim açmaya karar verdim.

    Şehir içinde takılmalık ya da iş amaçlı alınabilecek bir f/p ürünü olduğunu düşündüğüm motorun genel özellikleri şu şekilde:

    125 CC - 9Beygir,
    Yakıt enjeksiyonu,
    Kombine Fren,
    Ön disk fren,
    Dijital Gösterge,
    Bluetooth Navigasyon,
    Led Aydınlatma,
    Elektrikli Marş ve ayrıca ayak marşı,
    Teleskopik amortisör,
    112 Kg ağırlık, 5 LT yakıt kapasitesi,
    100 Km'de 2 lt ortalama tüketim.

    Ürün derli ve toplu, 2 renk seçeneği ile geliyor beyaz ve siyah olarak.
    Ön lastik arkaya göre büyük, arka kampana fren.

    Sele altı bagaj var fakat tam kask sığmıyor ancak yarım yüz kask sığıyor, üzerinde ufak bir avadanlıkla geliyor. Sele altı aydınlatma ışığı konulmuş, basit ama hoş bir dokunuş olmuş. Ön fren kaliperler brembo marka, ön fren gayet iyi fakat arka fren sanki sadece yavaşlamaya yarıyor hissiyatı biraz zayıf.

    9 beygir makinemiz tek kişi ile 110-112 son hızları görüyor. 188 boy ve 98 kiloyum. Direksiyonu dizlerime değmiyor ama biraz daha uzun olsam dönüşlerde dizime değmesi muhtemel, selesinde biraz geriye doğru kayarak oturulduğunda ise bunun da sorun teşkil etmeyeceğini düşünüyorum.

    Aydınlatması iyi, led ışık farkını hissettiriyor, kısa fark daima açık, ön cephede yanık duran bir de gündüz ledi var. Sinyaller ise led değil.

    Dijital göstergesi hoş ve güneşli de olsa her daim okunabiliyor, Hero Rider Guide uygulaması aracılığı ile bluetooth eşlemesi yapıldığında ekranda navigasyon komutları, tahmini varış süresi, telefona gelen çağrı bildirimleri ve cevapsız çağrı sayısı görünür hale geliyor. Az yakıyor, torklu, seri bir ürün; ekrana yerleştirilmiş navigasyon desteği ile kuryelerin de işini kolaylaştırmayı hedeflemişler belli ki. Ben günlük 14 km işe gidiş-geliş için aldım havalar iyi iken biniyorum. Rüzgar siperliği olmadığından soğuk havalardan önden yenilen rüzgarı iyi hissettiriyor. 600 Km lik gözlem ve deneyimlerim bu şekilde. Bazı fotoğrafları da buraya koyuyorum (umarım becermişimdir ). Dayanıklı bir ürün, 5 yıl parça ve servis garantisi ile de tercihe şayan olduğunu düşünüyorum.

    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    noumania ve erensel bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    10 Şubat 2015
    hayırlı olsun.
    Neden kimse yazmamış anlamadım. Bu arada güncel deneyimleriniz nasıl, memnun musununuz?
    istirac bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    22 Haziran 2015
    Hocam bende bu motordan aldım. Çanta demiri aldım ama takamadım. Bu yolcu ayaklıkları nasıl sökülüyor bilen var mı? Kullanım kılavuzunda yazmıyor.
    istirac bunu beğendi.

  4. #4
    erensel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2019
    Şehir
    Artvin
    Hayırlı olsun. Kazasız belasız keyifle sürün inşallah.
    Hero markasına ait daha önce herhangi bir motosiklet sürmedim.
    Ama nedense bana piyasadaki japon ve Avrupa'lı markalar dışında en güven marka Hero gibi geliyor.
    istirac bunu beğendi.

  5. #5
    hkn1er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2023
    çok güzel yorumlama olmuş teşekkür ederim. kazasız belasız sürüşler diliyorum. son gözlemleriniz ne durumda acaba?
    istirac bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    05 Ağustos 2018
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    HERO DASH 125 E5
    Arkadaşlar anlık 1500 km oldu motorum. Hala yukarıda ifade ettiğim gibi fiyat/performans ürünü olduğunu hatta fiyatına göre iyi bir ürün olduğunu söyleyebilirim.

    Yetkili serviste rodaj bakımını yaptırdım. Rodaj bakımı için firma 500-700 km arasında bakım yaptırılması gerektiğini ifade ediyordu ben de bu aralığa dikkat ederek gittim. Rodaj bakımında sadece yağ değişimi yapılıyor, servis fren vb. aksamları da kontrol etti sorunsuz şekilde kullanıyorum.

    Çanta ve çanta demiri sipariş etmiştim internetten rodaj bakımı sırasında 100-150 tl el emeği karşılığında çanta ve demirinin montajını servis halletti.

    Sonraki bakıma kaç km daha kaldığı ekranda yazıyor, tam hatırlamıyorum ama 2500 den itibaren geri sayım yapıyordu diye kalmış aklımda.

    Bluetooth uygulaması gerçekten çok güzel ortalama hız, km, yolculuk süresi vs. hesap ediyor olmasını beğendim.

    Benim motorumda olmadı ama facebook gruplarında gördüğüm kadarıyla benzin pompasından ses geldiğini söyleyenler var ve bazı kurye arkadaşlar 8-10 bin km gördükten sonra marş motorundan ses geldiği şikayetini yazmışlar. Markanın 5 yıl garantisi var ve gerçekten müşteri memnuniyetini önemsiyorlar. Bu sorunları yaşayanlar servise başvurup çözdüklerini de yazmışlar ama kimi arkadaşlar da parça gelmesi için beklediklerinden bahsetmişler böyle bir deneyim yaşamadım olumlu ya da olumsuz yönlendirme yapmak istemem.

    Beni 1 hafta evvel fabrikadan müşteri hizmetleri aradı, motordan şikayetim olup olmadığını sordular. Birkaç gün evvel sağ sinyal verirken bazen tuşu ittirmeme rağmen sağ sinyal vermediğini fark ettim o konuda servise uğrayacağım şu ana kadar yaşadığım tek sorun bu oldu diyebilirim.

    Çanta demirinin takılmasını soran arkadaşım; maalesef nasıl yapıldı bilmiyorum benim taktırdığım çanta demiri standart maxem çanta için olan demir idi ve serviste taktılar.

  7. #7
    designserhat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Haziran 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 N
    Öncelikle hayırlı olsun.Bende 2 hafta önce babama köyde kullansın diye 2016 Model Hero Duet aldım.Ama aldığıma bin pişman oldum.Hava filtresi bile yetkili servislerinde yok.Bir çok modeli ile uyumlu olduğu halde.Bende araştırıp aldım ama parça kalitesi çin mallarından bir tık iyi.Tvs, kymco, sym bin kat daha iyi kimseye tavsiye etmiyorum.

  8. #8

    Üyelik
    09 Ağustos 2020
    Alıntı designserhat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle hayırlı olsun.Bende 2 hafta önce babama köyde kullansın diye 2016 Model Hero Duet aldım.Ama aldığıma bin pişman oldum.Hava filtresi bile yetkili servislerinde yok.Bir çok modeli ile uyumlu olduğu halde.Bende araştırıp aldım ama parça kalitesi çin mallarından bir tık iyi.Tvs, kymco, sym bin kat daha iyi kimseye tavsiye etmiyorum.
    Her marka motoru kullanmış birisi olarak sym bin kat kaliteli denemez. Sym ile parça kalitesi yarışır. 2022 model motor 60 bine sorunsuz dayayanlar var. Benim motorn16 binde fabrikadan nasıl çıktıysa aynı performansta


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)