Ya şu yaş tertipçiliğini bıraksanız? Eskiye bakıp " siz eskileri bilmezsiniz" söyleminin altında gizli bir intikam duygusu da yatıyor bence. Yani: Ben çektim ses etmedim, şimdi sıra sende. Sen de çekeceksin. Çünkü yaşın küçük, sen bilemezsin
Eski ile kıyas etmekten ziyade biraz insanımızı tanırsak mental olarak daha sağlıklı olacağımızı düşünüyorum. Senin 1 TL paran olmuş 23 küsüratlı abd doları? Hangi kafa ile hala gelişmekten bahsediyorsunuz? Bu arada abd özentiliğinden değil, yediğimiz içtiğimiz sebze meyvenin parasına kadar dolar yansıdığı için bunu kıstas alıyoruz. Ölmüyoruz yani abd için. Ayrıca eleştirdiğimiz de ülkemiz ve devletimiz değil Şahsen ergenliği 90 lı yıllara denk gelen birisi olarak ben de diyorum ki: Asıl o yıllar cennet gibiydi. Ülkemizde dünyaca ünlü gruplar gelirdi, konserler verirdi. Bahar şenlikleri olurdu. Ve en önemlisi gençler siyasetten neredeyse hiç konuşmazdı (bakın genç diyorum buraya dikkat). Cebimizde 5 lira ile neler neler yapılırdı. Ayrıca ilk sinemaya 92 yılında gitmiştim, ilk uçağa 99 yılında binmiştim mesela. Bir koca aile (memur aile) kıştan hesabını kitabını yapıp yazın Ege'de 5 yıldız otelde tatilini yapabiliyordu. İnsanlar araç alacağı zaman bayiye gittiğinde güler yüzle karşılanır, hatta özel indirimler ile aracını alabilirdi. İnsanlar daha güzel besleniyordu çünkü et ucuzdu. Kömür yemiyorduk yani. Şimdi ben de bu dönemle kıyaslarsam işin içinden çıkamayız.
O yüzden eğer gelişmekte olan ülke isek, gelişmiş olan ülkelere ve yönetimlere bakmalıyız. 50-60 yıl öncesine değil.