Thracian adlı üyeden alıntı
Siz,biz derken biz Türk halkıyız.AKP'ye oy verenler de Türk halkı.Aynı ülkede yaşıyoruz,aynı fakirliği ve safaleti çekiyoruz.Sistemden nemalanan azınlık dışında çoğu AKPli bizim ile aynı şeyleri çekiyor hatta çok daha kötü durumdalar.Sen kendini Osmanlı torunu falan sanıyorsan sana çok kötü haberlerim var.Osmanlı torunu olman için büyük büyük nenelerinin haremde padişahın cariyesi olması lazım.Valla benim nenelerim çiftçiydi,dedelerim ya çiftçi ya asker.
Hazır konu tarihten açılmışken bakalım hangi padişah nasıl ölmüş kaç tanesi savaşarak savaş meydanında ölmüş,
Osman Gazi : 1326'da kalp yetmezliğinden öldü.Yatakta ölmüş
Orhan Gazi : 82 yaşındayken felç yüzünden 1362'de öldü.Bu da kendi yatağında huzur içinde ölmüş.
1.Murad : Sırp Kralı Lazar'ın damadı Miloş Obroneviç,padişahın huzuruna çıktığı sırada bıçaklayarak öldürmüş.Suikast.Yine savaşarak değil.
Yıldırım Bayezid : Ankara Muharebesi'nde, esir düştükten sonra yüzüğündeki zehri içerek 8 Mart 1403'te Akşehir'de intihar etti.Bu arkadaşta savaşarak ölmeye cesaret edememiş teslim olmuş.Esir düşmeyi de içine sindiremeyip intihar etmiş.Ben şahsen intiharı inançlı bir Müslüman'a hiç yakıştıramadım.
II. Murad : şiddetli bir baş ağrısı sebebiyle yatağa düştü ve üç gün sonra 3 Şubat 1451'de öldü.Yine yatağında ölmüş.
Fatih Sultan : 1481'de Mısır Memlük Devleti üzerine sefere çıktığı sırada rahatsızlandı ve öldü.Fatih'in hakkını yemeyelim.Çıktığı seferde genç denebilecek bir yaş olan 49 yaşında ölmüş.
II. Bayezid : Oğlu Yavuz Sultan Selim tarafından zehirlenerek öldürülmüştür.Baya hayırlı bir evlat yetiştirmiş.
Yavuz Sultan Selim : 21 Eylül 1520'yi 22 Eylül'e bağlayan gece kanserden vefat etti.Gene yatak.
Kanuni Sultan Süleyman : 1566'da Zigetvar Kuşatmasının son günü beyin kanamasından öldü.Kanuni de çıktığı sefer sırasında vefat eden ender padişahlardan.
II. Selim, 1574'te hamamda düşme sonucu göğüs boşluğunda meydana gelen kanama yüzünden öldü.Hamamda savaşarak kahramanca ölmüş.Bu da yatağında ölmüş.Geçiniz.
III. Murad, 17 Ocak 1595'te prostat kanserinden öldü.Sanırım yine yatağında öldüğünü belirtmem gerek yok.
III. Mehmed, 22 Aralık 1603'te kalp krizi geçirerek öldü.
İstiyorsan devam edeyim.Liste bu şekilde devam ediyoru.%80'i yaşlılığa bağlı hastalıklardan ölmüş.
Sizin kafanızda nasıl bir padişah konsepti var bilemiyorum.Sanırım bütün padişahları Trakyalı Spartaküs gibi özgürlük uğruna savaşarak öldüğünü falan zanediyorsunuz.