Heyecanla bekledim ve nihayet kavuştum. Yeni motorum Kymco Ak550 Premium * 2023
Reklamlar
-
08 Haziran 2023, 17:52
Hayırlı olsun güle güle kullanın.
Reklamlar
-
08 Haziran 2023, 18:34
Cyan adlı üyeden alıntı
Bir yanlışlık olmasın? X-ADV veya Forza 750 Tmax'i çiğ çiğ yer çünkü yani konu sportiflik ise
X-ADV veya Forza 750 zincirli, Tmax kayışlı desen anlayacağım ve kabul edeceğim ama yukarıdaki cümle bence hatalı @espresso'cum
Tmax 47hp, 218kg, 0,2156hp/kg
Forza 750 57,80hp 235kg 0,2459hp/kg
Forza 750 kg başına %14 daha güçlü. Ki burada kayış aktarmanın güç kaybı hesaba alınmadı; tekerde iş daha da Forza 750 lehine...
Olay kağıt üzerinde güç hesabı falan değil, tabi ki forza 750 ya da x-adv 750 daha güçlü. ama Tmax tam bir scooter, cvt var kayış var, scooterda isteyebileceğin sele ısıtma dahil her şeyi var.
Bu kymco ak550 de tam tmax rakibi diye yapılmış.
Forza 750 ve x-adv 750 ile ayrı tarzlar bunlar. yani x-adv 750 ya da forza 750 de güzel ama tmax ayrı güzel.
tmax 560 alabilecek olsam scooterdan vazgeçmezdim, ama o bütün özelliklerle fiyatı çok şişiyor. Avrupada bile 20bin euro, çok pahalı.
Haa, keşke yamaha mt7 bloğundan scooter yapsa t-max'ın bir üst modeli mt-max gibi 700cc çıkarsa. sanırım kayış olayının sınırı bu tmax, scooterda zincir olayına girmek de istemediler. yoksa o bloktan scooter ne güzel olurdu.
-
08 Haziran 2023, 19:00
Hayırlı olsun.
Kazasız belasız keyifle sürün inşallah.
[IMG][/IMG]
-
08 Haziran 2023, 19:07
hayırlı olsun güle güle kullan
şimdi hayal kurdum cebimde 430 bin tl olucak
hemen yarın sabah tekirdağ motoçarşı ya gidip xsr 900 alıcaktım
vay anasını be hayali bile güzel
insallah bi gün olur.
-
08 Haziran 2023, 19:24
Cyan adlı üyeden alıntı
Abi senin alet manuel vites, Forza'da DCT var. Sport moddaki Forza'da durum farklı olur kanımca.
Forza'da dct var ama tmax cvt, o dct vites geçirene kadar tmax uzar zaten.
-
08 Haziran 2023, 19:30
Hayırlı uğurlu olsun hocam iyi günlerde kullanın inşallah.
-
08 Haziran 2023, 19:39
tommygun adlı üyeden alıntı
Suzuki'yi alan tanıyor olabileceğimiz biri mi?
Suzuki henüz bayide başkanım, satılmayı bekliyor. Takas ettim. Rodaja uygun köfte rotalarını hazırlamaya başlıyımmı
-
08 Haziran 2023, 19:42
IRau adlı üyeden alıntı
insallah bi gün olur.
Tekirdağ Motoçarşı'ya bakım için gitmiştim, ustadan memnun kalmıştım.
Trakya'ya taşınma planım var, bana en yakın servis orası, gitmişen Tekirdağ'da köfte yemek de işin artı keyfi oluyor.
-
08 Haziran 2023, 19:43
hokahey adlı üyeden alıntı
Hayırlı olsun güle güle kullanın.
Teşekkürler dostum.
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
Hayırlı olsun biraderim kazasız belasız kullanasın , aynı bloğa sahip üç tekerlisini kullandım onunda sesi güzeldi..
Ben gelen ilk partideki Ak550 yide almıştım. Motor hic değişmemis ama güzel
erensel adlı üyeden alıntı
Çok teşekkürler
IRau adlı üyeden alıntı
insallah bi gün olur.
İnşallah oda sana nasip olur dostum, ama benim cebimde 430 bin liram yoktu, 430 bin lira eden iki motorum vardı onları verdim
SuleymanE adlı üyeden alıntı
Hayırlı uğurlu olsun hocam iyi günlerde kullanın inşallah.
Teşekkürler dostum
-
08 Haziran 2023, 21:10
espresso adlı üyeden alıntı
Forza'da dct var ama tmax cvt, o dct vites geçirene kadar tmax uzar zaten.
Youtube'da birkaç video seyrettim hepsinde Forza 750 öndeydi. DCT vites değişim süresi yaklaşık 100ms, sport modda sık değiştirmiyor.
-
08 Haziran 2023, 21:16
Cyan adlı üyeden alıntı
Youtube'da birkaç video seyrettim hepsinde Forza 750 öndeydi. DCT vites değişim süresi yaklaşık 100ms, sport modda sık değiştirmiyor.
Ama işte biri Honda diğeri yamaha, var bir şeyi ki tmax çok daha yüksek fiyata satabiliyor. Bir tek bizdeki fiyatı değil avrupa fiyatı da daha yüksek.
her şey kağıt üzerindeki sayısal değerleri olsa şu an karşımda masamda iki ayrı laptop var, biri monster marka yerli milli güya ama çin malı diğer de çin üretimi lenovo thinkpad, kağıt üzerinde her şeyleri aynı hatta monster olanın ekran kartı da daha iyi model ama her gün az yeseydi de bunu da thinkpad alsaydım diyorum. laptop gibi bir şeyde bile farkediyorsa motorda daha çok detay var, o küçük detaylar para ediyor zaten.
-
08 Haziran 2023, 21:33
Ama işte biri Honda diğeri yamaha, var bir şeyi ki tmax çok daha yüksek fiyata satabiliyor. Bir tek bizdeki fiyatı değil avrupa fiyatı da daha yüksek.
her şey kağıt üzerindeki sayısal değerleri olsa şu an karşımda masamda iki ayrı laptop var, biri monster marka yerli milli güya ama çin malı diğer de çin üretimi lenovo thinkpad, kağıt üzerinde her şeyleri aynı hatta monster olanın ekran kartı da daha iyi model ama her gün az yeseydi de bunu da thinkpad alsaydım diyorum. laptop gibi bir şeyde bile farkediyorsa motorda daha çok detay var, o küçük detaylar para ediyor zaten.
Bence en önemli sebebi Tmax'in belli bir kullanıcı kitlesi oturtmuş olması. Apple fanları nasıl ki en iyi işlemci en iyi kamera bizde zannediyor gidip fazladan para veriyor Yamaha kullanıcıları da öyle bence. Yoksa kağıt üstünde de asfalt üstünde de bence Honda'lar daha önde.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:30 ----------
TanImsIz adlı üyeden alıntı
Benimde anlamadığım konu o .. Neden hep alternatif arar insanlar, Yamaha veya Honda alsam , Kymco da güzel neden onada bakmadın diyenler olacaktır.
Motor işi elbise almaya benzemez dostlar , tamamen hissel biseydir. Hoşlanırsın, ' bu benim olmalı dersin' ve alırsın. Ben aldığım motorlarımı rakipleriyle s.dik yarıştırmak için almıyorumki ,kaldıkı 23 senedir motor kullanıyorum, hic 2.el almadım. ' Rakibinden ucuz olsun ama 0 km olsun ' mantığını güttüm, Birilerinin çöp ettiği motoru almak icime sinmez ,her tarafı Japon olsada. Benim icin gercek motorcu alım / satım düşünmez,alacağı keyfi düşünür.
Tamamen katılıyorum dediğinize. Sadece 400 bin seviyelerinde risk almak biraz fazla geldi o yüzden sordum. Riskten kastım da motoru tekrar satmak isterseniz oluşacak muhtemel kaybınız. Güle güle kullanın inşallah
-
08 Haziran 2023, 21:33
Yine bir konuyu farklı bir mecraya çekerek amacından uzaklaştırmışız.
-
08 Haziran 2023, 21:43
Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanasın inşAllah
tommygun adlı üyeden alıntı
Yine bir konuyu farklı bir mecraya çekerek amacından uzaklaştırmışız.
dur daha da uzaklaştıralım. bir hususu ifade etmeliyim ki scooter scooterdir; binaenalyeh motosiklet değildir
-
08 Haziran 2023, 21:52
tigermbz adlı üyeden alıntı
Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanasın inşAllah
dur daha da uzaklaştıralım. bir hususu ifade etmeliyim ki scooter scooterdir; binaenalyeh motosiklet değildir
scooter candır, konfordur, lükstür. nasıl ki değişik değişik tarzlar var o da farklı bir tarzdır. scooterlar da çeşit çeşit zaten, bir tarafta minicik sevimli 125cc renkli renkli scooterlar diğer tarafta forza, xmax, kmyco ak550, tmax gibi canavarlar var.
-
08 Haziran 2023, 21:56
Sayısal değerlerle ilgisi yok ki konunun? Pratikte de Forza'dan sportif değil. Meraklı bir kitlesi var ki satıyor, niş bir ürün. Yamaha benim tek kuruşumu bile alamaz bu motoruyla mesela, herkese hitap eden bir motosiklet değil.
-
08 Haziran 2023, 21:56
hayırlı olsun güzel motosiklet almışsınız
motosiklete bakış açınız tipi TÜRK mantığından uzakta olması da gayet güzel elbise/motosiklet millet alırken bile nasıl satarız diye düşünüyor kardeşim para senin için bu kadar değerliyse altın al hisse al motosiklet alıyorsun çok büyük risk var kaza bela çalınma km yaptıkça değeri düşmesi gibi riskler dışında vergi sigorta bakım sarf malzemeleri gibi de yüksek meblağ masrafları oluyor
bende motosiklete zevk için biniyorum bana hiç çalıştırmasam da aylık sigara masrafı kadar masrafı oluyor sigara içmediğim için sıkıntı etmiyorum
onu alsaydın bunu alsaydın vs muhabbetleri çok saçma size ne arkadaşlar adam bunu beğenmiş bunu almış yoksa onunda kafası sizin kadar çalışıyor yoksa bu motosikleti alacak parayı nerden bulurdu
-
08 Haziran 2023, 22:16
Hayırlı olsun .Kazasız belasız
-
09 Haziran 2023, 00:16
Cyan adlı üyeden alıntı
Sayısal değerlerle ilgisi yok ki konunun? Pratikte de Forza'dan sportif değil. Meraklı bir kitlesi var ki satıyor, niş bir ürün. Yamaha benim tek kuruşumu bile alamaz bu motoruyla mesela, herkese hitap eden bir motosiklet değil.
işte hitap ettiği kitleye göre.
Forza ile xmax hemen hemen aynı gibi ama tmax ile forza 750 çok farklı tarzlar, karşılaştırmak doğru olmaz, tmax'e rakip bir tek kymco ak550 var.
Forza 750 ve Yamaha Tmax almanya fiyatları da aralarında çok fark var, bizdeki kadar dandik olmayan o pazarda da yakın fiyatlara satılmadıklarına göre ikisinin de alıcı kitlesi var farklı demek. Forza 750 yaklaşık 12300 Euro yazmışlar, Tmax yaklaşık 26bin euro, bu kadar farka değecek maliyet farkı var ki bu fiyatlara satılıyor.
-
09 Haziran 2023, 00:30
işte hitap ettiği kitleye göre.
Forza ile xmax hemen hemen aynı gibi ama tmax ile forza 750 çok farklı tarzlar, karşılaştırmak doğru olmaz, tmax'e rakip bir tek kymco ak550 var.
Forza 750 ve Yamaha Tmax almanya fiyatları da aralarında çok fark var, bizdeki kadar dandik olmayan o pazarda da yakın fiyatlara satılmadıklarına göre ikisinin de alıcı kitlesi var farklı demek. Forza 750 yaklaşık 12300 Euro yazmışlar, Tmax yaklaşık 26bin euro, bu kadar farka değecek maliyet farkı var ki bu fiyatlara satılıyor.
Gerçekten öyleyse Avrupa'da yaşayıp Tmax'e 26 bin euro veren biraz maldır bence
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)