Kask Rengi Seçimi Hakkında, Mat vs Parlak
Reklamlar
-
05 Haziran 2023, 13:39
Herkese selamlar,
Kask rengi seçerken mümkün olduğunca siyah kasklara bakıyorum fakat trafikte görünürlük bakımından dezavantajlı olduğunu da biliyorum.
Parlak siyah kask ve Mat siyah kask arasında görünürlük açısından fark var mıdır yoksa siyah siyah mıdır?
Mat kaskın bakımı zor olur ve çizilirse çok belli eder diyorlar, parlak kask için de parmak izi bırakıyor diyorlar.
Bu durumda siz olsanız ne renk seçerdiniz? Seçtiğiniz kask mat mı parlak mı olurdu?
Fikirlerinize açığım,
Teşekkürler.
Reklamlar
-
05 Haziran 2023, 14:25
Daha önce iki kere mat siyah kask sahibi olarak bir daha mat kask almaya tövbe ettim.Mat renkler gerçekten hoş ve karizma gözüküyor ama çok sıkıntılılar.Bazı firmaların mat siyah boyası çok fazla güneşte kalınca soyulmaya başlıyor,çok kolay çiziliyorlar ve bakımları zor.En sağlam mat boyalar bile belli bir kullanım,temizlik ve silme sonrası matlığını ilk günkü canlılığını yiritip yarı mat yarı parlak ucebe bir renge dönüşüyor.
Parlak kasklar güneşte doğal olarak parladığı için mat kasklara göre görünürlüğü daha fazla.Tabii trafikte daha görünür olmak için daha canlı renkler seçmekte fayda var.Ama illa siyah alacaksanız ve yoğun şekildek kullanacaksanız parlak siyah tercih etmenizi öneririm.
-
05 Haziran 2023, 14:43
Parlak beyaz üzerine desenli kaskım var, vizör haricinde parmak izi arasam bile göremem.
-
05 Haziran 2023, 14:49
Güvenlik için fosforlu sarı. Onun dışında mat siyah. Veya desenli parlak siyah.
-
05 Haziran 2023, 15:56
Siyah yazın çok güneş çeker. Ben mümkün olduğunca beyaz ve parlak kasklar tercih ediyorum.
-
05 Haziran 2023, 21:00
Özellikle yaz aylarinda motor kullananlar icin beyaz rengi siddetle tavsiye ederim. Siyah veya koyu renk kasklar gunseste kafanizi firin gibi pişirebilir 😀
-
05 Haziran 2023, 22:02
şimdi güvenlik açısından siyah kask alınmaz şahsen alma derim onu bir yere koy.çünkü aralardan geçerken vs tek gözüken noktan kafan oluyor genel olarakta dikkati çeken kısım kask o yüzden renkli seçenekler daha mantıklı.siyah alınmazmı tabiki alınır şahsen tercih etmemeye gayret gösteriyorum ne kadar sevsemde çok karizmatik.yok ben alıcam diyorsanda o zaman parlak olanı al.görünür kısmında bir şey değişmez tabide,taş gelince elinde tutup bir yere vurunca ohh be iyiki mat almamışım dersin.aynı şekil mat renk motosiklette alınmaz çok iyi koruman gerekir ama nereye kadar tabi.güzel olanlar hep koruması zor oluyor
-
05 Haziran 2023, 22:12
Benimki siyah fakat tavsiye eder miyim?Pek değil.Parlak renkler daha çok işinizi görür hocam.
-
05 Haziran 2023, 22:18
ekipman adına siyah renkten uzak dur. yaz aylarında cehennemi yaşarsın kaskım siyah diye güneş çarpmışlığı bile var beni :D
-
06 Haziran 2023, 10:00
Ben siyah matçıyım, kaskımda siyah mat, her türlü siyah mat, siyah mat olsun 5 lira borcum olsun. Karizmamdan ödün vermiyorum
-
06 Haziran 2023, 10:06
kask rengi görünürlüğü filân çok minik kriterler.
oralarla bu kadar ilgilenmektense, o enerjinizi trafikte konumlanmaya, güvenli sürüş teknikleri öğrenmeye sarfederseniz daha randımanlı bir iş yapmış olursunuz...
-
06 Haziran 2023, 10:40
Kask için en güzel renkler fosforlu sarı, hem de civciv sarısı rengi, hem görünürlüğü yüksek hem de tweety gibi dolaşınca sevimli oluyor.
Son kaskımı alırken fosforlu sarı rengini almak istemiştim ama kafama uyan boyu yoktu, bir tane kalmıştı o da daha eski üretimdi. Keşke bol miktarda ithal edilseler de rahat rahat istediğimiz rengi seçebilsek, kafamıza uyan ne kalmışsa kalan renklerden seçmek zorunda kalıyoruz bu da yine ekonomi ile ilgili.
Sarı yoksa en iyisi beyaz kask, düz beyaz, hem görünür hem her kıyafete uyar, hem güneş tepeden vurunca fazla ısıtmaz.
Kırmızı da iyidir, ilk kaskımı kırmızı olsun 10 kuruş fzla olsun diyerek kırmızı almıştım, sahiden de düz beyaz rengine göre azcık daha pahalıydı o zaman. Yeni kaskımı alırken kırmızı kalmamıştı, fosforlu sarı da yoktu, düz beyaz da yoktu, yamaha mavisi diye geçen bir mavi renk almıştım, yeni model yamaha scooterların mavi tonundan yapmışlar, güzel ama görünürlük olarak düşük.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler