Body armor kullanışlı mıdır
Reklamlar
-
01 Haziran 2023, 22:30
Sadece adı 4 mevsim diye geçen bir montum var astarı çıkardığım halde çok terliyorum kışın çok iyi ama yaz için ayrı almak lazım sanırım.
Ben de body armor almak için sizlere sormak istedim veya onun yerine şunu al dediğiniz herhangi baska bir mont olabilir bütçem maks 2000-2500
Reklamlar
-
01 Haziran 2023, 23:13
O 4 mevsimlik denen montların çoğu kışlık yada baharlık. Yaz için tam fileli bir mont kullacaksın ki o bile yazın terletir. Ben durt un fileli montunu kullanıyorum bej rengi tavsiye ederim. Body armor konusuna gelirsek montun altına giyilir ama sadece üste giyilmez çünkü kaza anında kumaş yerlerinden parçalanma ihtimali çok yüksek.
-
02 Haziran 2023, 00:30
Siz rokiee modelini mi kullanıyorsunuz
-
02 Haziran 2023, 06:04
Body armor çarpmadan kaynaklı darbeye karşı korusa bile asfaltın zımpara etkisinden koruyamaz. Body armor genelde bu etkinin pek olmadığı arazi sürüşlerinde kullanılıyor. Allah korusun bir motosiklet kazasında sürüklensek çok kötü sonuçlar doğurabilir. Gerçi yazlık file bir mont da sürtünmeye karşı ne kadar dayanıklıdır, muamma.
-
02 Haziran 2023, 08:10
Saygıdeğer abim peki bunun çözümü nedir.
Part kuryelik yapıyorum.depoda kask mont giyen bir tek benim saunaya girmiş gibi oluyorum senin bir çözümün vardır
-
02 Haziran 2023, 08:23
burak r25 adlı üyeden alıntı
Saygıdeğer abim peki bunun çözümü nedir.
Part kuryelik yapıyorum.depoda kask mont giyen bir tek benim saunaya girmiş gibi oluyorum senin bir çözümün vardır
Ben yazları Riderdenim Efil File mont kullanıyorum. Yaz için ferah ama güvenmiyorum pek, Allah korusun kaza yapsam patates olurum.
-
02 Haziran 2023, 08:27
Yazlık mont kullanacaksın, genelde göğüs, sırt ve kolların iç tarafındaki kumaşı hava geçiren cinsten olur (file gibi olanlar pek güven vermiyor) alırken inceleyip karar verirsin. Yerle temas edip sürtünme olasılığı olacak kısımları zaten dayanıklı kumaştan olması lazım.
örnek, markadan bağımsız.
-
02 Haziran 2023, 09:22
file montlar için tedirginliğinizi anlıyorum ancak cordura olarak kullanılan iplikler mukavemeti çok yüksek, yanma ısısı çok yüksek malzemeler. clover'ın filesini kaza sonrası hastanede bistur ile bile kesemediklerine dair bir anı duymuştum cem ironbutt'dan. mesleğim gereği ben de o cordura denen iplik ve kumaşlar hakkında bilgi sahibiyim. eğer marka güvenilir, iyi bir marka ise, çok endişe etmeye gerek yok.
-
02 Haziran 2023, 10:10
Body armor temizlemesi meşakatli olacağı için tek başına kullanılmaması önerilir. Asıl amacı da sürtünmeye dayanmaktan ziyade darbeyi emmektir. O yüzden fileli yazlık monttan başka seçenek kalmıyor geriye. Ayrıca level 2 sırt koruma da alırsan daha iyi olur. Yazlık montlar ince oldukları için güvensizlik hissi yaratabilirler ama kalın mont giyip havale geçirmekten iyidir. Naapak şovalye zırhıyla mı gezek?
-
02 Haziran 2023, 10:16
4 mevsim mont yaza uygun değil.
body armor sanılanın aksine beni daha fazla terletti.
bol fileli yazlık güzel bir mont alacaksın; terletecek ama diğerlerinden daha az.
bende durt ın yazlık fileli montu var, valla en küçük esinti bile içeri giriyor, havalandırma sistemi cok güzel.
-
02 Haziran 2023, 10:19
Geçen gün paraya kıydım revit eclipse aldım. Havalar aşırı ısınmadı ama şimdilik mevsimlik montuma göre oldukça iyi. Oldukça hafif bir mont. Diğer montlarımın ağırlığından sonra bu ilaç gibi geldi.
-
02 Haziran 2023, 10:36
Body armor kullanıyorum. Altında klim'in sıcak havalar için olan içliğini (aggressor cool galiba), üstüne Durt'un havalandırmalı 4 mevsim montunu giyiniyorum. Sıcak havalarda bayağı terlediğimi itiraf edeyim. Ancak kaliteli bir içlik bence çok önemli. Terlediğimde rahatsız etmiyor, teri vücudumdan çekiyor, rüzgar estiğinde üşümemi engelliyor ve sıcakta bunalmıyorum. Durduğumda, montu vs. çıkardığımda da hızlı bir şekilde kuruyor. Ancak fiyatı biraz tuzlu. Decathlon'un benzer performans gösteren ince bir içliğini almıştım o nispeten çok daha ucuzdu ancak onun da kumaşı o kadar rahat değil.
Tabi ben uzun yolda böyle giyiniyorum, şehir içi kullanıma uygun olur mu emin değilim.
-
02 Haziran 2023, 10:45
Psyduck adlı üyeden alıntı
Geçen gün paraya kıydım revit eclipse aldım. Havalar aşırı ısınmadı ama şimdilik mevsimlik montuma göre oldukça iyi. Oldukça hafif bir mont. Diğer montlarımın ağırlığından sonra bu ilaç gibi geldi.
Ben de geçen yaz başı paraya kıyıp revit eclipse mont almıştım. 4 mevsim montdan sonra çok rahat geldi. Yalnızca sırt korumasını ekstradan alıp sırttaki cebe koymuştum, oraya denk gelen yerden sırtım biraz terliyor ama olur o kadar diyorum. Sonuçta sırt korumasına çare yok.
-
02 Haziran 2023, 11:00
body armor isteyen adam şekil için istiyodur koruması filan onun için önemli değildir.
-
02 Haziran 2023, 13:37
kesınlıkle hayır en azından bana gore
-
02 Haziran 2023, 15:33
rider_oz adlı üyeden alıntı
file montlar için tedirginliğinizi anlıyorum ancak cordura olarak kullanılan iplikler mukavemeti çok yüksek, yanma ısısı çok yüksek malzemeler. clover'ın filesini kaza sonrası hastanede bistur ile bile kesemediklerine dair bir anı duymuştum cem ironbutt'dan. mesleğim gereği ben de o cordura denen iplik ve kumaşlar hakkında bilgi sahibiyim. eğer marka güvenilir, iyi bir marka ise, çok endişe etmeye gerek yok.
peki şu iki ürün arasında hangisini öneririsniz
https://www.durt.com.tr/urun/durt-rokkie-yazlik-mont
https://www.durt.com.tr/urun/yazlik-...tosiklet-montu
-
02 Haziran 2023, 16:04
TIGERSHARK adlı üyeden alıntı
O 4 mevsimlik denen montların çoğu kışlık yada baharlık. Yaz için tam fileli bir mont kullacaksın ki o bile yazın terletir. Ben durt un fileli montunu kullanıyorum bej rengi tavsiye ederim. Body armor konusuna gelirsek montun altına giyilir ama sadece üste giyilmez çünkü kaza anında kumaş yerlerinden parçalanma ihtimali çok yüksek.
4 Mevsimlik mont kışında üşütür ne idüğü belirsiz bir mont o bana göre sözde 4 mevsim mont.
-
02 Haziran 2023, 16:12
Alman_ adlı üyeden alıntı
4 Mevsimlik mont kışında üşütür ne idüğü belirsiz bir mont o bana göre sözde 4 mevsim mont.
Benim 4 mevsim diye aldığım Reviit mont ile kışın sırtım terlediği oluyor dışarıda hava sıcaklığı 4-5 dereceyken bile.
Sizin gibi düşünüp kışın içime giyerim diye neopren içlik almıştım ama kullanamadım, dolapta duruyor çünkü onu bir kere giydim kışın bile çok sıcak oldu ki ben normalde sıcak severim sıcaktan fazla şikayet etmem, soğuk sevmem, sürekli üşüyorum diyenlerdenim.
-
02 Haziran 2023, 21:40
burak r25 adlı üyeden alıntı
Vay ak benim mont 2500 lira olmuş :(
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:35 ----------
Body armor değil ama yeni nesil omurgalık ve göğüslük getirtip fileli , filesiz montun altına giymeyi düşünüyorum. Tek sorun gümrüğe takılmadan nasıl getirtecem
Bu yeni korumalar delikli olduğu için terleme de olmayacaktır
https://moto.zandona.net/netcube-back-pro-x7.html
Dört Silindirin Gücü Adınaaaa
......!
-
03 Haziran 2023, 13:22
TIGERSHARK adlı üyeden alıntı
Vay ak benim mont 2500 lira olmuş :(
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:35 ----------
Body armor değil ama yeni nesil omurgalık ve göğüslük getirtip fileli , filesiz montun altına giymeyi düşünüyorum. Tek sorun gümrüğe takılmadan nasıl getirtecem
Bu yeni korumalar delikli olduğu için terleme de olmayacaktır
https://moto.zandona.net/netcube-back-pro-x7.html
Pazartesi senin monttan almaya gideceğim mağazaya 😁
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)