Motorun selesine kediler çıkıyor
Reklamlar
-
çok sinirim bozuluyo kediler motora dadandı hergün çıkıyorlar üstüne örtü gibi birşey koymuştum (önceki kullandığım motorlardada başıma geldi seleyi patilerini geçirip delik deşik ediyorladı) bu gece motorun üstündeki örtüyü bir şekilde yere düşürüp gene selenin üstüne çıkmışlar abi çok uyuz olmaya başladım bu konuya çıkmaları neyse seleyi niye deliyon be kedi arkadaşlarım abilerim buna nasıl bir çözüm bulabilirim başına gelen bir arkadaş yardımcı olabilirmi
Reklamlar
-
Valla seleyi kılıfsız nasıl kullanıyorsunuz anlamıyorum. çok terletiyor hepsi.
Önerim ilk olarak şu telli tarz kılıflardan alman, hem hava alışı hem de yumusaklıgı arttıgından konfor veriyor. hemde kımse seleye zarar veremiyor.
Ben bunun üstüne bir de uzunlamasına yerde duran sunta parçayı koyuyorum, üstüne cıkmaya calıstıklarında sanırım 1-2 kez düşürüp korktukları için rahat bıraktılar.
ha şimdi topcase in tepesinde yatıyorlar ama olsun; problem değil.
-
patilerini gevşetiyor demek ki bırakmazlar orayı
örtüyü motora geçirip alt tarafını güzelce sıkarsın giremezler büyük ihtimal
-
Bizim kediler sele bırakmadı haha branda olduğu halde çıkıyorlar
-
Motospartan’dan 40tl’ye sele brandası alarak çözdüm, tavsiye ederim.
-
Kesi uzaklaştırıcı spreyler var. Internette aynı isimde bulabilirsiniz ondan birkaç gün aralıkla motora seleye sıkın bir daha yaklaşmazlar.
-
arndiol adlı üyeden alıntı
Valla seleyi kılıfsız nasıl kullanıyorsunuz anlamıyorum. çok terletiyor hepsi.
Önerim ilk olarak şu telli tarz kılıflardan alman, hem hava alışı hem de yumusaklıgı arttıgından konfor veriyor. hemde kımse seleye zarar veremiyor.
Ben bunun üstüne bir de uzunlamasına yerde duran sunta parçayı koyuyorum, üstüne cıkmaya calıstıklarında sanırım 1-2 kez düşürüp korktukları için rahat bıraktılar.
ha şimdi topcase in tepesinde yatıyorlar ama olsun; problem değil.
https://cdn.dsmcdn.com/ty394/product...1_org_zoom.jpg
Kedisine göre değişiyor demek. Bizim buradaki kediler bunu daha çok seviyor. Tırnakları takıldığı için sanırım. Zamanda delik deşik oldu benim cubın selesindeki. Her gün kedi tüyü temizlemek cabası.
-
Valla benim motora da çıkıyorlar. Ben olmadığım zamanlarda motoru sürmeye hevesleniyorlar galiba...
-
Konfor sele aldım en azından seleyi tırnaklamıyorlar. Konfor sele ucuz bir şey zaten çok yırtılırsa değiştiririm.
-
Mertcan0 adlı üyeden alıntı
çok sinirim bozuluyo kediler motora dadandı hergün çıkıyorlar üstüne örtü gibi birşey koymuştum (önceki kullandığım motorlardada başıma geldi seleyi patilerini geçirip delik deşik ediyorladı) bu gece motorun üstündeki örtüyü bir şekilde yere düşürüp gene selenin üstüne çıkmışlar abi çok uyuz olmaya başladım bu konuya çıkmaları neyse seleyi niye deliyon be kedi arkadaşlarım abilerim buna nasıl bir çözüm bulabilirim başına gelen bir arkadaş yardımcı olabilirmi
en basit çözüm patpat ambalaj poşetidir.
selenin üstüne koyun kediler o hışırtıdan rahatsız olurlar
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
-
Benimde işten eve geli bıraktığım garajda kediler sanki beni bekliyordu Bende garajda kova gibi bişey var onu bırakıyorum selenin üzerine kedilerin keyfi kaçıyor ama selenin yırtılması da benim keyfimi bozuyor
-
-
01 Haziran 2023, 10:34
İnternetten kısa bir aramayla bulduğun bilgi;
Kedilerin kötü kokular ile uzaklaştırılması için farklı yöntemler mevcuttur. Bu yöntemlerin birinde esansiyel yağ bulunur. Bu yağın bir şişeye ya da cam spreye konulması sonucu kediler için kovucu bir ürün hazırlanabilir.
Çözelti için 2 damla lavanta yağından yararlanılabilir. Kediler gerek lavantaya gerekse de turunçgillere karşı bir hassasiyet taşır. Bu neden ile limon, portakal ya da lavantanın yağları uzaklaştırmak için kullanılabilir. Kovucunun uzun süre kullanılabilmesi için cam şişe olmasına dikkat edilmesi gerekir.
-
01 Haziran 2023, 11:44
ben saldım artık baş edemiyorum. sürekli koku bırakıp duruyorlar zaten üzerine. arka selemi de parçaladılar şimdi tekrar kaplatmam gerekiyor. o file kılıftan da almayın bence. sele ıslanır fark etmezsiniz bi oturursunuz totonuz sırıl sıklam olur, toz toprak birikir seleye ulaşamadığınız için koltuğun içine eder, öyle süper konforda sağlamıyor bence. siz en iyisimi bi kılıf gibi bişey ayarlayın, motoru park ettiğinizde o kılıfı geçirin selenin üstüne
-
01 Haziran 2023, 12:43
Motoru parkedince brandayı örtüyorum, branda ile sele arasında kedilerin girebileceği boşluk kalmaması için ucu kancalı lastikle alttan üstten sarınca arada kedilerin girebileceği yer kalmıyor. branda üzerine çıkan kedi de en fazla brandayı delebiliyor.
-
01 Haziran 2023, 13:56
-
01 Haziran 2023, 18:40
espresso adlı üyeden alıntı
Motoru parkedince brandayı örtüyorum, branda ile sele arasında kedilerin girebileceği boşluk kalmaması için ucu kancalı lastikle alttan üstten sarınca arada kedilerin girebileceği yer kalmıyor. branda üzerine çıkan kedi de en fazla brandayı delebiliyor.
Kancali lastikleri takarken dikkatli olmak lazim iz yapabilir.
-
01 Haziran 2023, 18:44
tecrube0 adlı üyeden alıntı
Kancali lastikleri takarken dikkatli olmak lazim iz yapabilir.
İz geçiyor ama kancalı lastiğin değdiği yere kalın bez, havlu koyduğumuzda daha az iz çıkıyor, tavsiye ederim.
-
01 Haziran 2023, 18:47
abi siz hiç sıkılmıyor musunuz bi kere motora binmek için bu kadar ugrasmaktan. ben disk kilidi ve arka kilidi sökerken bile sıkılıyorum. millet çift zincir, çift disk, kancalı örtü, üstüne branda vs. 15 dakika hatun soyar gibi motor soyuyor resmen.
kedi için ugrasmaya gerek yok, yukarda yazdıgım kılıftan alın. ön ve arka selenin üstüne gelecek boyutta bir karış genişliğinde bir tahta parçasını da onun üstüne dengesiz şekilde bırakın; üstüne cıkarken sallancagı için cıkmak istemiyor ve arkalarını dönüp gidiyorlar. taktayı koymazsanız da (istisnalar kaideyi bozmaz) o sele tırnaklamayı önllüyor, zaten kedi seleye ugasamadıgı için kılıfı tırnaklıyor o da kopmuyor.
-
01 Haziran 2023, 19:02
https://m.youtube.com/watch?v=goZ2DqMnaGc
Adam hareket sensörlü düzenek kurmuş. Sabit toma gibi kediye veriyor tazyikli suyu. Denenebilir. Bir de link verince direkt videoyu gösterse tam olacak.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)