Yolda giderken telefon görüşmesi çok zorunlu bir telefonsa sağa çeker durur öyle konuşurum, sürerken asla telefonu açmam bile. Hatta telefon gelirse dikkatim dağılmasın diye navigasyon kullanmıyorken telefonu bagaj içinde çantada tutuyorum, çalsa da haberim olmuyor. interkom bile olsa biraz dikkat dağıtır.
Muzik de aynı şekilde. Bütün duyularınız yol ve yolda 360 derece etrafınızda olup bitenlerin bilgisini toplayıp ona göre karar ermeye odaklanmak gerek. Yol dışında bir başka şey olmaması en iyisi. zaten biraz da böyle bir odaklanma, başka şeylerden uzaklaşma imkanı olduğu için motor sürmeyi hobi edindik. Kuryelik vb. yapmıyorsanız yani birilerini size anında ulaşması gerekmiyorsa telefon görüşmesi yapmayın, müziğe de gerek yok, etraftaki sesleri dinleyin.
interkom grup sürüşlerinde ya d aartçı ile uzun yolda işe yarayabilir onun dışında belki navigasyon sesleri için faydası olur.
Bir de muzik var muzik var, arabada sıkışık trafikte müzik açıyorum ama araba her zamankinden daha çok yakıt tüketiyor muzik açıkken, motor sürerken müzik dinleyip gaza gelip daha tehlikeli sürmek de var. AC/DC çalacak, "highway to hell" diye solist bir yandan bağıracak da ben gazlamadan kendimi tutabilecğeimi sanmıyorum.