Scooter 2.Çalıştırmada Performans Düşüşü
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar,
Kuba Trendy XC model scooter'ım var, 1 aydır kullanıyorum. Değişik bir problem yaşıyorum. Motoru ilk başlatıp kullanmaya başladığım zaman problem yok, ne zamanki bir yerde durdum ve parkettim, 1-2 dkka sonra tekrar binip kullanmaya kalktığımda aşırı yüksek ses ve çekişte düşüş meydana geliyor. Motora biraz gaz versem bağırıyor ve 6000-7000 devirde max 20km/h hıza çıkıyor. Motoru durdurup yarım saatten uzun beklersem tekrar çalıştırdığımda sorun ortadan kalkıyor. Sıkıntı motorun aşırı ısınması olsa, o zaman neden durup park edene kadar performans düşmüyorki. Neden ötürü böyle oluyor olabilir bir fikri olan var mı?
Reklamlar
-
Büyük ihtimal varyator ile alakalı. İyi bir ustada varyator bakımı sorunu çözer.
-
Motor stop edildiğinde ilk 5-10 dk ısısı bir miktar yükselir sonra yavaş yavaş düşer , yükselen ısı birşeyin geometrisini bozuyor olabilir , akla varyatör kayışı geliyor , ısı artınca uzuyor olabilir..
-
Kayış ve bagalarda sorun olabilir, varyatorun açılıp temizlenip gerekiyorsa kayış ve bagalar değişerek düzelebilir.
çin malı scooterlarda üzerinde gelen kayış bazen çok dandik olabiliyor.
-
Sanki ısınan varyatör takılı kalıp, soğuyunca normale dönüyormuş gibi?
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)