Kaynak tutmuyor ne yapmalıyım.
Reklamlar
-
Merhaba değerli forum üyeleri. Motosikletimin ( TNT 250) egzozunun son dış parçası olan parlak kısım kaynak tutmuyor. Sanırım alüminyum pek anlamadım. İki bağlantı noktası var biri direkt egzoz borusunun çıkış noktasına diğeri de parçanın en uç noktasında. Benden önceki sahibi daha önce kaybak yaptırmış ve tutmamış hatta delinmiş. Ben de kısa demir parçasından köprü attırıp kaynak yaptırdım ama yine tutmadı kırıldı. Bunu nasıl halledebilirim fikri olan varsa benimle paylaşsın lütfen. Yedek parça şeklinde de bulamadım ki yeniden taktırayım. Cevaplarınızı için şimdiden teşekkürler.
Reklamlar
-
Sarı oksijen kaynağı böyle ince saclarda daha iyi netice verebilir , kaynağı yapan usta neyle yapılacağını söylemesi lazım , alüminyumsa onunda kaynağı farklıdır.
-
Egzos muhafazası gibi görünüyor. Pek iyi bir durumda değil. Kaynaklama yerine vidalasan olmaz mı? Titreşim nedeniyle kaynak kırılabilir. Vida daha pratik olur gibi. Büyük bir pul bulabilirsen o koca delik de kapanabilir.
-
Alüminyum değil o. TIG veya MIG ile kaynak yapılması lazım, MMA kaynağı tutmaz o kadar ince malzemeyi.
-
argon kaynagı bulup yaptırın
inca işçilikle süper olur
-
Alüminyum olmadığı belli arkadaş sormuş diye yazdım ben , o parça galvaniz sactır çoğu egzoz koruması gibi , sarı kaynağı parlak yüzeye zararda vermez..
-
AzÇok adlı üyeden alıntı
Egzos muhafazası gibi görünüyor. Pek iyi bir durumda değil. Kaynaklama yerine vidalasan olmaz mı? Titreşim nedeniyle kaynak kırılabilir. Vida daha pratik olur gibi. Büyük bir pul bulabilirsen o koca delik de kapanabilir.
Vidalamaktan ziyade muhafazayı söküp egzozu da ısıya dayanıklı boya ile siyaha boyamayı düşündüm görüntü açısından güzel dursun diye ama bu sefer de polislerden dolayı tereddüt ettim. Çünkü motorun sesi zaten fazla çıkıyor ve inanmıyorlar. Bir keresinde polisi zor ikna ettim orijinal olduğuna. Muayene istasyonunda da sıkıntı yaşamıştım sesi yüzünden.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:19 ----------
yamtareroglu adlı üyeden alıntı
Alüminyum değil o. TIG veya MIG ile kaynak yapılması lazım, MMA kaynağı tutmaz o kadar ince malzemeyi.
Bu dediklerinizi sanayide bulabilir miyim. İstanbul'da yaşıyorum
-
Evet tabii ki. Bir egzozcuya ya da radyatörcüye gidin, onlar hallederler.
-
Şükrü Çelik adlı üyeden alıntı
Vidalamaktan ziyade muhafazayı söküp egzozu da ısıya dayanıklı boya ile siyaha boyamayı düşündüm görüntü açısından güzel dursun diye ama bu sefer de polislerden dolayı tereddüt ettim. Çünkü motorun sesi zaten fazla çıkıyor ve inanmıyorlar. Bir keresinde polisi zor ikna ettim orijinal olduğuna. Muayene istasyonunda da sıkıntı yaşamıştım sesi yüzünden.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:19 ----------
Bu dediklerinizi sanayide bulabilir miyim. İstanbul'da yaşıyorum
Egzoz muhafazasını sakın sökmeyin!
O sizin veya artçının bacağının yanmasını önlemek için konulur.
Ayrıca naçizane tavsiyem kaynakla felan bu kadar uğraşacağınıza 3-5 fazla verip sıfır kapak takmanız daha iyi olacaktır
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
-
otopsici adlı üyeden alıntı
Egzoz muhafazasını sakın sökmeyin!
O sizin veya artçının bacağının yanmasını önlemek için konulur.
Ayrıca naçizane tavsiyem kaynakla felan bu kadar uğraşacağınıza 3-5 fazla verip sıfır kapak takmanız daha iyi olacaktır
Sıfır kapak bulabilsem direkt alıcam zaten. Ama yok hiçbir yerde ne aliexpress ne de Türkiye'de.
-
https://www.aliexpress.com/item/32955501460.html[COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:36 ----------
https://www.aliexpress.com/item/1005003261682442.html
-
tek silindir adlı üyeden alıntı
Cidden Allah razı olsun. Defalarca kez baktım bulamadım bunu. Çok teşekkür ederim.
-
Rica ederim. Kolay gelsin.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)