Ucmakdere yi motora basldigim su 22 yil boyunca duyup hala gidemedim videolari izleyip fotograflarina bakiyorum, Virajlari degilde mazarasi beni cok cezbediyor. İns bu yaz tatil yolumu ordan uzatip gidicem. Afiyet olsun baskanim, sayende motoru artik sadece köfte operasyonu icin kullanir olduk
Edit : Bu msji pendik - yalova feribotundan yaziyorum, Mudanya'ya dogru gidiyorum. Bakalim ordaki köftecilerin durumu neymis.
Anadolu yakasi motorcusuysan benim gibi yillarca Şile / Ağva yollarni tavaf eder durursun , yeni rotalari maps kullanmayi ögrendikten sonra kesf ettik Zaten karsiya gecmeyi oldu bitti sevemedim. Karsiya gecmektense Bolu'ya gidip gelmek daha cazip geliyor Yapalim bi yol baskanim. Bugun mudanya / trilye dolastim ama tat vermedi.
Ellerine sağlık Kaan'cım.
Senin raporları aç karnına izlememek gerekiyor.
Ben de akşamüstünü buldum izlemek için.
2 porsiyon köfte artı piyaz en az da yarım ekmek gitmiştir ,bunları yedikten sonra ben yatacak yer ararım bırak motor sürmeyi araba bile süremem helal olsun valla.
Harika gezi, Köfteler de nefis gözüküyor....
Gezmeye devam. Sevgiler.
o zaman birde ciğer tavsiyesi vereyim
haftaya da oraya bi rota çizin burasıda meşhurdur
ama şimdiden söylüyorum üzerinde gelen kızarmış kuru acı biberi yemeyin
acı değil bildiğin zehir benim tüm günümü mahvetmişti :(
CİĞERCİ NİYAZİ USTA
Alipaşa Ortakapı cad. No:5/2 EDİRNE
https://goo.gl/maps/ACk7oSt5UGhu3KzP6
damak tadı tabiki birşey diyemem bende yukarıdakilerin çoğunu yemem ama
buranın ciğeri çok iyi
Edirne ciğerinin en sevdiğim yanlarından biri de yanında gelen kızartılmış kuru acı biber. Bayılırım. Yedikçe ensenden ter çıkar sonra bir serinlik gelir.
Tomygun'ı ikna edip Edirne turu da yaparız, o ciğer sevmiyor ama ciğer mekanlarında köfte de bulunabiliyor.
@mertowski arkadaş bunu da köfte aritasına eklerse sonradan bulmamız kolay olur.
Edirne de ciğeri nasıl patates kızartması gibi pişirebiliyorlar valla imreniyorum , kendim ciğeri çok sever vede Arnavut dedikleri tarzda kübik doğrayıp ince mısır unuyla bulamaç yapar pişiririm yanında da nevale varsa of ki of bizde bir laf vardır daha doğrusu böyle lezzetli yemek yapan biri şöyle der "bundan yemeyenin ya aklı yoktur yada parası"
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:54 ----------
Tam 9 ay önce geçmişim Uçmakderede'den ve bu fotoyu çekmişim , soldaki motor benim , başlıkta hiç gitmedim yazan arkadaşı görünce ekleyesim geldi , belki yoh a..... k..... deyip gitmeye niyetlenir :D işte beyler bu ve bunun gibi virajlı ve 150-200 mt yukarıdan tüm Marmara'yı seyredebileceğiniz müthiş bir yer Uçmakdere..
Aynen, benim de yirmi yıla yakın oldu, hep listede bir türlü kısmet olmadı. Biz gibiler için bando-mızıka eşiliğinde bir uçmakdere turu planlayalım
Bu 19 mayıs’ı da hazır yeşil sigorta ve vize varken kavala-dedeağaç şeklinde geçirdim. Tek geceliğine selanik’e süren gsx li çok şeker bir çiftle sohbet ettik dönüş gümrüğünde.
B00_74
Önce denge, hayatınızı dengeleyin !!!
Kaan abimmm cumartesi günü tam tersine gittim bende aynı gün düzce git gel yaklaşık 550 600 km yol yaptım yolda aklıma geldin biliyor musun adama o kadar toton ağrımıyor mu dedik harbiden ağrımıyormuş aklımdan geçtin öyle şansa aynı gün tam tersi istikamete bizi de götür bir gün köfteye abim
Olur abim şu mayısı bir atlatalım haziran temmuz istediğiniz vakit ekstra bişey çıkmazsa ben okeyim ''espresso '' abimize açık davet öyle beğenmekle olmaz
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)