20.Mayıs.2023 - Bol virajlı, bol rüzgarlı, bol köfteli ama kısa süren bir tur
Reklamlar
-
Değerli arkadaşlar, forumda “konu dışı” bölümünde DickName’nin açtığı “Köfteci koordinatları” diye bir bölüm var, mertowski emek harcayarak bu bölümde tavsiye edilen tüm restoranları bir haritada topladı. Ben de geçenlerde bu bölümde tavsiye edilen tüm köftecilere göz atarken lordmayros’un Şarköy’e gidecek olanlar için önerdiği “Sağlamtaş Köftecisi” dikkatimi çekti. Bugün de baktım işim gücüm yok, atlayıp gideyim dedim.
Sabah Büyükçekmece’den başlayan yolculuğumda sahil yolunu takip ederek sırasıyla Silivri, Tekirdağ, Kumbağ, Uçmakdere, Mürefte, Şarköy yapıp çevre yolundan geri döndüm. Git gel 350 km’yi aşmışım. Uzun bir yolculuk değildi ama çok keyifliydi. İstanbul’da ya da çevre illerde yaşayıp da Uçmakdere’yi henüz görmeyen arkadaşlar için en kısa sürede gitmelerini tavsiye ediyorum. Kumbağ sahilden başlayp yaklaşık 20 km süren firkete virajlı, bol manzaralı, asfaltı fena olmayan bir dağ yolu burası. Motosiklet sürüp de buraya gelmeyeni dövüyorlar. Ducati süren kalabalık bir ekibin de Uçmakdere’de aktiviteleri vardı, güzel manzaralı bir cafenin önüne Multistradaları çekmişler, içeride goygoy yapıyorlardı. Multilere baktığım esnada içimden “len ne güzel motor” derken bakışı kaçırıp bariyerlere dalıyordum az kalsın.
Uçmakdere’den çıktıktan sonra yine sahil yolunu takip ederek Mürefte, sonrasında da Şarköy’e ulaştım. Şarköy’de Total benzin istasyonunda verdiğim küçük bir molanın ardından köfteciye gitmek için hazırlık yaparken dünya çok küçük, forumda en yüksek km.li olup da en temiz Xmax’in sahibi, değerli arkadaşım IRau ile karşılaştık ve sohbet ettik. Onu en son Kural(Z)’nin garajında görmüştüm, epey süre geçmiş üzerinden.
Yola çıkıp 500-600 metre ilerideki Sağlamtaş köftecisine geldim, burası Şarköy’de çarşı içinde 2 bölümden oluşan küçük bir dükkan ama enfes köfte yapıyorlarmış. Izgaranın başındaki genç arkadaşta çok sağlam bir Trakya şivesi vardı, ben hayatımda bu kadar çok “be ya” duymamıştım. Köfteler ve piyaz süperdi, bir porsiyonda 6 köfte oluyor, ben ayıptır söylemesi 2 porsiyon köfte ve piyaz yedim, ayran içtim. Tüm bunlar için 220 TL ödedim.
Köfteci sonrası Şarköy’den çevreyoluna bağlanmak için Emirali-Kavakçeşme güzergahında 30-35 km.lik yine bol bol viraj alabileceğiniz ama yüksek hızlara da çıkmanıza izin veren bir yol kullandım. Bu yolun da asfalt kalitesi güzel, manzarası harikaydı.
Güzergah full rüzgarlıydı, iyi ki kulak tıkacımı yanıma almışım. Bu rotada sürmek isteyen arkadaşlar sineklere dikkat etsin, kask vizörünü silmek için yanlarında ıslak mendil ya da temizleyici fısfıs, kuru bez olsun. Ne kadar Trakya sineği varsa hepsi vizörümde patladı. Son olarak köfteciye toplu gidecek olan sürücüler motorlarını dükkan önüne değil de biraz daha uzağa park etsinler, çünkü dükkan önünde o kadar motor için yer yok.
Lormayros’un tavsiye ettiği Sağlamtaş köftecisi benden tam not aldı.
Reklamlar
-
Mobil giriş için beğen butonu istiyoruz.
-
Bilgilendirici harika bir paylaşım
-
spor salonundayken dışarı baktım siyah kawasaki geldi benzinliğe
şarköyde kawasakinin işi ne
sonra bi baktım Tommygun
-
Tebrikler Tommy yine nefis bir rota imrenerek okudum , Uçmakdere' nin de manzarası ayrı güzel virajları ayrı güzel aylar oldu geçmeyeli özlemişiz yahu..
-
IRau adlı üyeden alıntı
spor salonundayken dışarı baktım siyah kawasaki geldi benzinliğe
şarköyde kawasakinin işi ne
sonra bi baktım Tommygun
Z-Moto duysun sesimizi Kawasaki heryerde
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:15 ----------
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
Tebrikler Tommy yine nefis bir rota imrenerek okudum , Uçmakdere' nin de manzarası ayrı güzel virajları ayrı güzel aylar oldu geçmeyeli özlemişiz yahu..
Spontane gelişen bir yolculuk oldu, bir dahaki sefere kalabalık gidelim.
-
Afiyet olsun kral, löp löp et olsun, adele olsun, kas olsun.
-
Er6-F'nin de köfteninde hakkını veriyorsun. Köfte ve piyazın fotosu mükemmel çıkmış. Siparişim gelmiş gibi oldum.
-
Haftaya cumartesi bi uğrayayım
-
Vay arkadaş Adama yağmur çamur etki etmiyor estimi çıkıp gidiyor köfteyi beğenmene sevindim, benim hanım Şarköylü ben sürekli giderim ama her gittiğimde yerim köfteden
Bu yaz bende mutlaka motorla Şarköy yapacağım
Bu arada ucmakdere tarafından gitmek akıllıca manzara süper ama tam bir Balata dusmani
-
Sarkoyde sahildeki karadeniz pide guzel lahmacun yapiyordu hala duruyorsa
-
Valla abi her köftecinin yanından geçerken aklıma sen gelir oldun , köfteburluk dokunulmazlıktır özgürlüktür .
-
Seninkiler, akşamına da buraya düşmüşler.
Sentis ad medullis!
Dengeliyorum.com
youtube.com/we2strom
-
-Black- adlı üyeden alıntı
Adamlar bugün güzel gezmişler.
-
Sen zaten görmüşsün de diğerleri için de not düşeyim. 7-8 tane de ön sırada vardı. Kalabalık bir grup. Bakındım ama kendilerini göremedim. (Burada bariyer de yok.)
Sentis ad medullis!
Dengeliyorum.com
youtube.com/we2strom
-
bende ayın 8 mayısta aynı rotayı kullandım ama biraz daha uzun versiyonu: istanbul(maslak)-tekirdağ-uçmakdere-ecebat(Meşhur Köfteci Aziz Ustanın Yeri)-keşan-malkara istanbul şeklinde tamamladım git-gel toplam 680km yapmışım. mt 25 ile 3.7 ortalama ile 520 tl benzin masrafım oldu.
-
lolyfire adlı üyeden alıntı
bende ayın 8 mayısta aynı rotayı kullandım ama biraz daha uzun versiyonu: istanbul(maslak)-tekirdağ-uçmakdere-ecebat(Meşhur Köfteci Aziz Ustanın Yeri)-keşan-malkara istanbul şeklinde tamamladım git-gel toplam 680km yapmışım. mt 25 ile 3.7 ortalama ile 520 tl benzin masrafım oldu.
Güzel gezi olmuş sizinki de
-
Karnımız aç kardeşim ya..
Eline bileğine sağlık. Uçmakta asfaltın durumu nasıl? Ben kaçak güreştim anadolu bebesi olarak yine Hacıllı'ya gittim, toz toprak kaka hala kalkmamış tam.
-
killingroad adlı üyeden alıntı
Karnımız aç kardeşim ya..
Eline bileğine sağlık. Uçmakta asfaltın durumu nasıl? Ben kaçak güreştim anadolu bebesi olarak yine Hacıllı'ya gittim, toz toprak kaka hala kalkmamış tam.
Asfalt güzeldi, en son gittiğimde yukarıdan dökülen taşlar yol ortasında tehlike yaratıyordu ama bugün asfaltı tertemiz buldum. Kumbağ içi de asfaltlı ve eski yıllardaki gibi toprak, mıcır değil.
-
-Black- adlı üyeden alıntı
Fotoğraf şampiyonlar ligi gibi.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)