Motul zincir yağını bisiklete kullanmak
Reklamlar
-
Merhaba değerli forum üyeleri. Motosikletimin zincirine kullandığım motul c4 zincir yağını bisiklet zincirinde kullanmak zararlı olur mu? Beyaz rengi ve yapışkan yapısından dolayı çok fazla toz toprak tutar ve dişlilerin arasını doldurur diye düşündüm o yüzden emin olamadım. Fikriniz var mı bu konu hakkında.
Reklamlar
-
Bisiklet sporu ile ilgilendigim zamanlarda uyguladigim bir yaglama seklinden bahsetmek isterim.
Önce zincirinizi tamamen sökeceksiniz. Derin ve genis bir kap icerisinde kullanmak istediginiz yagi iyice isittiktan sonra yagin icine zincirinizi koyacaksiniz. Yagin sicakligindan zincirinizin baklalari mikron seviyede genlesecegi icin yag bu genlesen yerlerden zincirin hareketli kisimlarinin icine nüfus edecek. Sonrasinda da yag yoguduktan sonra temiz bir bez ile zincirin üstünü iyice temizledikten sonra epeyce uzun bir zamanda hem zinciriniz yagdan dolayi toz tutmayacak hem de daha uzun süre yaglama ihtiyaciniz olmayacaktir.
-
Motul motor yağı kullandığım bile oldu. İyice temizlemeye ve fazla yağ kullanmamaya dikkat ediyorum. Yoksa her yere sıçrıyor.
-
Hiçbir sorun olmaz gayette kaliteli ve güzel olur ve sıvı yapışkan gresli kıvam olduğundan uzun süre zincirde kalır.
Deniz kumu gibi biryerde kullanılmayacaksa o bahseetiğiniz dişli zincir arasına toz kum vs girmesi çok zor.Temas yerleri çok küçük zaten.
Avantajınız ince yağ ile 3 defa ara ara yağlayacağınıza bir defa yağlarsınız uzun süre kalıcı olur.
-
ben kullanıyorum hiç problem olmadı şimdiye kadar
-
Kullanilir, ama bence 90 numara sanzuman yagini 1 numara firca ile abartmadan kullanmaniz daha ekonomik olur. C4 pahali kacar.
-
Banada sanki motosiklet yağı yüksek hızda bile zincirin üzerinde tutunabilsin diye daha yapışkan bir formda olduğundan.Bisiklete uyguladığında direnç gösterir gibi geliyor.Arkadaşların bisiklette kullandığı kaliteli zincir yağları bizim motosiklette kullandıklarımızdan daha ince gibi gördüm.
Ama tabi benimki gözlem.Hiç pedallayıp test etmediğimden aradaki farkı bilmiyorum.
-
Gayet de güzel olur. Bisiklet zinciri motosiklet zinciri kadar hızlı dönmeyeceği için çok daha uzun ömürlü olur. Ama cenk'in verdiği taktik en etkilisi olacaktır ciğerine kadar işleyeceği için.
-
cevap HAYIR KULLANILMAZ.denemiş biri olarak söylüyorum zaten o kadar lüx bir şey kullanılmaz direk makina yağı kullanıcaksın hem daha sağlıklı hem daha ucuz olucak.neden kullanılmaz çünkü yüksek tork ve hızlı dönen bir zincire tutkal gibi ağır yağ kullanırsan aşırı kirleniyor zincirin içinden geçiyor üstündekini yoruyor temizlenmiyor vs vs.1 kere sıktıysan neysede devamını getirme bidahaki yağlamana güzelce temizle makine yağını dök şu plastik dandirik kapta olandan.özel bisiklet zincirleride var da hiç gerek yok show tamamen profesyönel değilsen tabi
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)