Cuma günü 343km lik yola çıkacağım. Tavsiyeleriniz varsa dinlerim.
Reklamlar
-
konu farklı ama kulaklık epeyce konuşulduğu için yorum yapmak istedim. şehir içinde kulaklık hiçbir zaman takmam sanırım, çünkü etraftaki her sesi duymak güvenlik için iyi bence. ama geçen gün istanbul-sakarya git gel yaparken uzun yolda kulak tıkacı ne kadar gerekli olabilir, tommygun neden birçok yerde bunu tavsiye ediyor anladım.
Reklamlar
-
freasy adlı üyeden alıntı
konu farklı ama kulaklık epeyce konuşulduğu için yorum yapmak istedim. şehir içinde kulaklık hiçbir zaman takmam sanırım, çünkü etraftaki her sesi duymak güvenlik için iyi bence. ama geçen gün istanbul-sakarya git gel yaparken uzun yolda kulak tıkacı ne kadar gerekli olabilir, tommygun neden birçok yerde bunu tavsiye ediyor anladım.
Kaliteli bir kulaklığın şehir trafiğinin ve duymamız gereken seslerin önüne geçmediğini düşünüyorum. 1 yıldır Alpine Motosafe kulak tıkaçlarını kullanıyorum hem şehir içi hem şehir dışı, herhangi bir kaza veya öngöremediğim bir tehlike anı yaşamadım. Kaliteli bir tıkaç denemenizi tavsiye ederim hocam.
-
arndiol adlı üyeden alıntı
motomax kulak tıkacı ipsiz sanırım , tıkaca 400 lira verip 48 saat içerisinde kaybederim kesin.
anlamadıgım şey, her haltın bu kadar teknolojisini yaptılar ama en saglam kask bile ses alıyor.
Sizin bu mesajı görünce hemen alpine motomax kulak tıkacıma eski gözlük ipinden ip uydurdum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:44 ----------
Kaliteli bir kulak tıkacını güneç gözlüğü gibi düşünün, nasıl ki güneş gözlüğü takınca kör olmuş gibi bütün görüşünüz yokolmuyor, kulak tıkacında da rizgar uğultu sesi çok azalıyor am diğer sesler yani çevredeki araçların sesleri korna sesleri falan kesilmiyor yani takmaya üşenmesem şehir içinde de faydalı ama şehir dışında 90-100'ü geçince hele çok daha faydalı çünkü rüzgar uğultusunu azaltıyor.
-
espresso adlı üyeden alıntı
Kaliteli bir kulak tıkacını güneç gözlüğü gibi düşünün, nasıl ki güneş gözlüğü takınca kör olmuş gibi bütün görüşünüz yokolmuyor, kulak tıkacında da rizgar uğultu sesi çok azalıyor am diğer sesler yani çevredeki araçların sesleri korna sesleri falan kesilmiyor yani takmaya üşenmesem şehir içinde de faydalı ama şehir dışında 90-100'ü geçince hele çok daha faydalı çünkü rüzgar uğultusunu azaltıyor.
Khaira adlı üyeden alıntı
Kaliteli bir kulaklığın şehir trafiğinin ve duymamız gereken seslerin önüne geçmediğini düşünüyorum. 1 yıldır Alpine Motosafe kulak tıkaçlarını kullanıyorum hem şehir içi hem şehir dışı, herhangi bir kaza veya öngöremediğim bir tehlike anı yaşamadım. Kaliteli bir tıkaç denemenizi tavsiye ederim hocam.
şimdiye kadar hiç denemedim, o yüzden şehir içinde riskli olur gibi gelmişti ama söylediğiniz gibi bir denemekte fayda var o zaman.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:14 ----------
bir mesaj yazdım 543 lira masrafa girdim :D tavsiyeler için teşekkürler. gelsin de deneyeyim inşallah.
-
Motosafe Race sipariş ettim bakim, 420'e geldi. Uğultuyu azaltıp motor sesine çok etki etmezse güzel; en azından ürün bilgileri o şekilde..
-
shruikan adlı üyeden alıntı
Motosafe Race sipariş ettim bakim, 420'e geldi. Uğultuyu azaltıp motor sesine çok etki etmezse güzel; en azından ürün bilgileri o şekilde..
oha, 420 mi olmuş? ben 140'a almıştım zamanında.
Ben bundan memnun kaldım ama yeni fiyatlarını görünce aman kaybetmeyeyim diye eski bir gözlük ipini uydurdum, ipli olsun düşürüp kaybetmeyeyim diye.
Kaskın için buff giyince zaten kulakta yeterince rahat duruyor, yokmuş gibi yumuşak. iyi seçim olmuş.
-
motomax'ta satılan tıkaçtan kullanıyorum ben. şahane bir şey valla road versiyonunu aldım ben çok fazla sessizlik yaratmasın diye. sürüş yaparken çevremde olan biteni duyuyorum sıkıntı olmuyor. uzun süreli kullanımlarda hiç rahatsız etmiyor.
ayriyeten lastik patlamasına karşı kesinlikle tamir köpüğü, fitil, pompa vb. birşeyler almalısın. ıssız bir yerde lastiğin patlarsa çok tadın kaçar
-
Ben bundan memnun kaldım ama yeni fiyatlarını görünce aman kaybetmeyeyim diye eski bir gözlük ipini uydurdum, ipli olsun düşürüp kaybetmeyeyim diye.
Kaskın için buff giyince zaten kulakta yeterince rahat duruyor, yokmuş gibi yumuşak. iyi seçim olmuş.
ben pro versiyonunu sipariş ettim. ikisi bir arada yani 4 tıkaç 490 lira. o daha mantıklı geldi.
-
ben pro versiyonunu sipariş ettim. ikisi bir arada yani 4 tıkaç 490 lira. o daha mantıklı geldi.
Ben race versiyonunu almıştım sesi daha iyi kesiyor diye, xmax sürüyorum ama önde deflektör yokken tüm rüzgar kaska çarpıp çok ses yapıyordu o zaman işime yaramıştı, şimdi deflektör var nasıl olsa diye şehir içinde kullanmıyorum ama uzu yolda yine iyi rahatlatıyor.
-
ahmetmert58 adlı üyeden alıntı
motomax'ta satılan tıkaçtan kullanıyorum ben. şahane bir şey valla road versiyonunu aldım ben çok fazla sessizlik yaratmasın diye. sürüş yaparken çevremde olan biteni duyuyorum sıkıntı olmuyor. uzun süreli kullanımlarda hiç rahatsız etmiyor.
ayriyeten lastik patlamasına karşı kesinlikle tamir köpüğü, fitil, pompa vb. birşeyler almalısın. ıssız bir yerde lastiğin patlarsa çok tadın kaçar
aslında basınç ölçer ve hava basan pompa alacaktım ama hangi marka model karar veremediğimden alamamıştım henüz
mikro usb den şarj olan model vardı da ben type c olsun istiyordum.
Tıkaçtan alacağım bir dahaki sürüşlerde kullanırım
motomax 45tl fark ekliyor, https://www.n11.com/urun/alpine-moto...gaza=tabamotor dan alacağım
-
Race modeli 329 lira, benim aldığım MotoGP modeli; marquez'in Türkiye şubesiyim ya...
-
Öncelikle yola çıkmadan moturun lastiklerden, yağına kadar bütün herşeyi kontrol ettirmelisin. Yol güzergahlarında özellikle yol ayrımlarında mola tesisleri girişlerinde özellikle dikkat et kardeşim bazı şuursuz sürücüler son dakika kaçırmamak için aniden giriş yapabiliyor.
Keyifli yolculuklar dilerim.
-
Ben race versiyonunu almıştım sesi daha iyi kesiyor diye, xmax sürüyorum ama önde deflektör yokken tüm rüzgar kaska çarpıp çok ses yapıyordu o zaman işime yaramıştı, şimdi deflektör var nasıl olsa diye şehir içinde kullanmıyorum ama uzu yolda yine iyi rahatlatıyor.
Alayım alayım diyorum bir çift yedek her seferinde, unutuyorum. Zam geliyor. Bu sefer alayım bari. 330 lira da fena. 160 tı ben aldığımda sanırım.
-
okancaannn adlı üyeden alıntı
Öncelikle yola çıkmadan moturun lastiklerden, yağına kadar bütün herşeyi kontrol ettirmelisin. Yol güzergahlarında özellikle yol ayrımlarında mola tesisleri girişlerinde özellikle dikkat et kardeşim bazı şuursuz sürücüler son dakika kaçırmamak için aniden giriş yapabiliyor.
Keyifli yolculuklar dilerim.
teşekkürler hocam, dikkatli olacağım. Motoru bakıma verdim dün, 1 saat sonra alırım, her şeyi kontrol etmişlerdir.
Bilerek 500km yapmaya çalıştım, gitmeden bakım yaptırıp öyle yola çıkayım diye
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:02 ----------
yec adlı üyeden alıntı
Alayım alayım diyorum bir çift yedek her seferinde, unutuyorum. Zam geliyor. Bu sefer alayım bari. 330 lira da fena. 160 tı ben aldığımda sanırım.
herkes önerince ben de n11den aynı ürünü 490tl ye 3 taksitle aldım, tour ve racing iki kulaklık içeriyormuş.
Racing yapmıcam ama 1 kulaklık 330tl idi, iki kulaklığı da kullanabilirim diye sipariş verdim
-
Rockstar91 adlı üyeden alıntı
...
herkes önerince ben de n11den aynı ürünü 490tl ye 3 taksitle aldım, tour ve racing iki kulaklık içeriyormuş.
Racing yapmıcam ama 1 kulaklık 330tl idi, iki kulaklığı da kullanabilirim diye sipariş verdim
Size tavsiye, kullanacak 2. bir kişi yok ise ya silikonların sadece 1 çiftini kullanın ve diğerlerini kapalı poşette çok da kurumayacak şekilde saklayın, ya da silikonları dönüşümlü kullanın ki ömürleri biraz daha uzun olsun.
Ha, sonrasında silikonları yırtılınca sert plastik olan filtreleri atmayın, sıradan bir silikon kulaklığın ortasını delip filtreleri yerleştirerek kullanabiliyorsunuz. Ben şu an öyle yapıyorum.
Başka bir şeçenek de bir odyoloji merkezinde kulağınıza göre kalıp yaptırıp ortasını filtreler için deldidirip kullanmanız.
-
İyi yolculuklar, ek olarak, yorulduğunuzu hissettiğinizde az daha giderim demeden uygun bir yerde dinlenmek de faydalı olacaktır.
Aşklar biter yollar bitmez dedim, ne aşk bitti ne de yollar..
-
Bunun sebebi basit esasında kulak sağlığı 100 km hızı aştığında sıkıntı .
-
2 haziranda gebze-incirliova-elazig-diyarbakir-gebze seklinde hersey dahil 4000 km yapacagim 15 gunde. İlk yaptigim motorun bakimini yapip, is guvenligi magazasindan 2 tane yikanabilir kulak tikaci almak oldu.
-
maktama adlı üyeden alıntı
Size tavsiye, kullanacak 2. bir kişi yok ise ya silikonların sadece 1 çiftini kullanın ve diğerlerini kapalı poşette çok da kurumayacak şekilde saklayın, ya da silikonları dönüşümlü kullanın ki ömürleri biraz daha uzun olsun.
Ha, sonrasında silikonları yırtılınca sert plastik olan filtreleri atmayın, sıradan bir silikon kulaklığın ortasını delip filtreleri yerleştirerek kullanabiliyorsunuz. Ben şu an öyle yapıyorum.
Başka bir şeçenek de bir odyoloji merkezinde kulağınıza göre kalıp yaptırıp ortasını filtreler için deldidirip kullanmanız.
ilk başta tour olan kulaklığı kullanıp diğerini kaldırır saklarım, teşekkürler tavsiye için.
Bu arada bot almamıştım bugün onu da tamamlamış oldum, 1200 tl bot, 50 tl boyunluk idi, boyunluk hediyemiz olsun dedi ve diğerinden de 50 tl indirttim, malesef peşin:/
motor baya masraflı oldu ama ekipmanları her motorda kullanabileceğim için sorun değil.
Pantolon da alacaktım 1300 1400tl falan demişti ama bedeni olmadı, kaliteli bir şeye benziyordu, dizliği kalça koruması vs vardı
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:51 ----------
dundanbiri adlı üyeden alıntı
İyi yolculuklar, ek olarak, yorulduğunuzu hissettiğinizde az daha giderim demeden uygun bir yerde dinlenmek de faydalı olacaktır.
teşekkürler hocam, heyecanlıyım şimdiden, şehir içinde 520km yapmış biri olarak ilk kez uzun yol 345km yapıcam. İnşallah güzel yolculuk olur.
Tokatta bir arkadaşla buluşucaz uygun olursa, 2-3 saat takılıp sonra devam ederim
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:53 ----------
vycmajoris adlı üyeden alıntı
2 haziranda gebze-incirliova-elazig-diyarbakir-gebze seklinde hersey dahil 4000 km yapacagim 15 gunde. İlk yaptigim motorun bakimini yapip, is guvenligi magazasindan 2 tane yikanabilir kulak tikaci almak oldu.
size de şimdiden hayırlı yolculuklar, kazasız belasız sürün inşallah.
-
yolda bol bol mola verin. benzin alırken zaten mola vereceksiniz ama onun dışında da en azından 45dk'da bir falan mola verin 10dk, bir sigara içimi gibi sürelerde ve molada hareket edin, yürüyün, esneyin falan.
Bol bol da su için molalarda, anlamadan su kaybetmiş olacaksınız. Hem çok su içince tuvalet ihtiyacı da artacağı için tekrar mola vermek için bahane olur.
Ben ilk başlarda 50km yolda mola veriyordum istanbul içi trafikte iki yaka arasında giderken. şimdi molasız en uzun gittiğim yol 100km falan oldu.
Araba kullanırken bile saatte bir mola veririm ama benimki sigara içmeden duramadığım için.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)