Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

80CC'ye Yükseltilmiş 50CC Karbüratör Ayarı

REKLAM ALANI
    R4DON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Merhaba,

Biraz uzun olacak kusura bakmayın.

Yakın zamanda 2.el 80cc'ye yükseltişmiş Kuba Trendy XC50 motosiklet aldım. Sorun şu ki, motosiklet ilk çalıştırıldığında rölantide durmuyor, stop ediyor. Bi 2-3 dakika hafiften gaz vererek devri 2000'de tutup motoru ısıttıktan sonra stop etmeyi kesiyor. Ancak daha sonrasında da rölanti devri 800-1000 arasında geziyor(bence çok düşük). Eski sahibi verirken kendisinin soruşturduğunu, motor hava soğutmalı olduğu için ısınana kadar normal olduğunu söyledi. Ben internetten araştırıp karbüratörün hava ayarını yapmasını öğrendim(motordan en yüksek ses çıkana kadar hava vidasını sıkıp gevşetmek).
    Ancak burada şöyle bir sorunla karşılaştım: Vidayı ne kadar sağ çevirip sonuna kadar sıksam da motorun sesi hiç azalmıyor, dolayısıyla en yüksek sesin çıktığı ayarı bulamıyorum(sonuna kadar sıkılı ayarın doğru ayar olduğunu sanmıyorum). Şimdi ayarı bir kere bozdum ve eski halini bilmediğimden döndüremiyorum. Havayı ayarlayamadığımdan rölantiyi de ayarlayamıyorum. Bu durumda doğru ayarı nasıl bulabilirim?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Space 50
    hocam, çözebildiniz mi probleminizi, Bende de aynı problem var. Sonuna kadar sıktım hava ayar vidasını. Sıktıkça arttı motorun sesi. daha sıkabilsem daha da artıcaktı

Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Emme kısmında hava kaçağı var, hava aldığı içinde ayara gelmiyor.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)