Öncelikle iki çeşitli cevap vermek istiyorum..
Honda tam olarak "Civic" markasını belki 20 yıla yakın süredir Gebze/Kocaeli'nde üretti. Bir insan evladı çıkıp "bunlar Türkiye'de üretiliyor" demedi "Ooo Japonlar yapıyor" dedi.
Fiat'ın Egea, Linea ve Albea gibi bir çok modeli Bursa'daki TOFAŞ fabrikasında yıllardır üretiliyor. Satın alırken millet "İtalyan arabası" diyor.
Ford ise yıllarca "Transit + Transit Connect + Tourneo" gibi demirbaş modellerini Türkiye'de üretti. Satın alınca herkes "Amerika malı" diyor.
Patenti, lisansı vs. her şeyi Türkiye'ye ait olan TOGG, benzer elektronik ve üretim koşullarına sahip bir ülkede yani İtalya'da bu araçları ürettirince "EĞEĞEĞEĞEĞEĞEĞ TOGG İTALYADA ÜRETİLİYO" diye niye ağız yamultuyorlar hiç anlamıyorum.
Bir malın patenti neredeyse, hangi ülkeninse o ürün o ülkeye aittir. Galatasaray, Fenerbahçe ya da Beşiktaş hiç fark etmez.. Bu takım 11 yabancı oyuncuyla maç kadrosu oluşturulup avrupaya gittiğinde "Türk takımı" denir. Başarılar Türkiye'ye yazılır. 5 golü Lewandovski attı, München değil bu goller Polonya'ya yazar demiyorlar
Taşa anlatsam bu olayı üstündeki tozu döker, anladım der. Bizim insanımız anlamıyor arkadaş
İkinci örnek, KUBA markası. Adamların patenti Türk. Superlight modelini eminim herkes bilir. Regal Raptor'un, Yuki'nin de Chopper'ları var ve KUBA'dan daha pahalıya satılıyor. İnsanların ilgisi ne peki burada? Regal alıyor, Funrider alıyor..
Hem çok şey istiyoruz, hem de yaranamıyoruz düşüncesi geliyor burada da istemsizce..
Saygılar..