Yamaha Mt25imden Gelen Ses?
Reklamlar
-
Merhaba dostlar benim yamaha mt25 var 2016 model 38.900de gecen gün bakimini kendim yaptim motorumun yaģ yağ filtresi hava filtresi bujiler vb,Yağ degistirdikten sonra motorumu çalıştırdım yağa alışsın diye sonra bi ses geldigini fark ettim eskiden yoktu motor blogudan geldigini sandim ama motorun hava filtre yakıt kutusu tarafindan sanki bi vida düşmüş içine ufak bi metal parça biryere çarpiyor gibi ses geliyor neden yapabilir yara benmi yanlış duyuyorum bilen arkadaşlar aydinlatabilirmi teşekkür
Reklamlar
-
Yağ değişiminden başka neler yaptın ? yağı doldurup marşa bastıktan sonra yeni yağ filtresi dolana kadar 10-15 saniye motordan tıkırtı şeklinde bir ses gelebilir..sürekli ses geliyorsa yağ harici yaptığın işlemlerle ilgili gevşek kalmış hava filtresi kabı vs gibi birşeylerde olabilir , zor ama önemli bir detay yeni taktığın filtrede sorun varsa içindeki bypass valfi çalışıyor olabilir , bu aynı zamanda yağ pompasının üzerindeki yaylı misket valfide çalıştırır ve şöyle kısa fasılalı tak tak tak diye ses üretir..
-
Yağ değişiminden sonra başka işlem yapmadım sadece motorumun üst kapağının yağ terlettigini gördüm fazla koymuşum diye tahminde bulundum birazdan motorumu söküp sesin kaynağını araştıracağım
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler