Merhabalar, plakam kayboldu ve muayenem bitti. Plakam olmadan muayeneye girebilir miyim? Muayenem olmadığı için plaka bastıramıyorum noterden
Merhabalar, plakam kayboldu ve muayenem bitti. Plakam olmadan muayeneye girebilir miyim? Muayenem olmadığı için plaka bastıramıyorum noterden
plaka kayıpsa zaten yeni ruhsat çıkarman gerekmiyor muydu mototsiklette?
Orijinal boyutlarda mühürlü plaka yapanlar var. Onlardan plaka yaptırırsan bir şey olacağını düşünmüyorum çünkü bana hiç orijinal plaka ile muayeneye gitmek nasip olmadı.
Plakasız bir aracın muayeneden geçebileceğini düşünmüyorum.
Plakanız kaybolmuş, muayeneniz bitmiş ve tüm bunların üzerinden 2 aydan fazla zaman geçmiş. Biraz boşlamışsınız bu işleri, aktif olarak trafikte sürüyorsanız büyük cesaret..
Daha önce de konu açmıştınız, inşallah bu sefer sıkıntısız halledersiniz.
http://www.motosiklet.net/forum/moto...e-girmesi.html
Arayıp sorsana
TÜVTÜRK Çağrı Merkezi
0850 222 88 88
Plaka düştüyse ruhsat değişir yalnız haberin olsun.
yeni ruhsat ve plaka basımı masrafı kafadan 1000 telağğ
daha bunun muayene ücreti de var.
25 nisanda açmıştım diğer gönderiyi, yani ben bu sıkıntıyı yaşayalı iki ayı bırakın bir ay dahi olmadı, neye binaen bunları söylediniz anlamadım açıkçası abi bayramın hemen öncesinde plakam düştü, sonrasında da halledemedim. Muayenemin bitişi de Nisan ayı. 3 tane noter dolandım, 3 ü de birbirinden alakasız şeyler söylediler malesef, boşlamadığım halde insanların iş bilmemesinden dolayı halledemiyorum. plaka olmadığı için muayeneye sokamıyorum, muayene olmadığı için de noterden plaka basım kağıdı vermiyorlar. Yani her şeyi kuralına göre yapmaya çalışsam da süreç ilerlemiyor, tıkandı
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:27 ----------
Bunları biliyorum problem değil, plakam yokken yeni ruhsat çıkarıp plaka değiştirebiliyor muyuz acaba,
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:30 ----------
Söylediklerinize cevapla butonundan cevap veriyorum ama yazdıklarım dağınık şekilde yayınlanıyor nedenini çözemedim, karışık gözüktüğü için kusura bakmayın
Plaka kaybolunca zaten yeni ruhsat ve plakadan başka çare yok, haliyle plaka da değişecek, yeni harfler yeni numaralar yani.
Daha Cuma günü aynı işlemleri yaptırdım, 865 lira tuttu noter+plaka.
Ee, plaka değişince sigorta işlemleri de güncellenmeli.
Muayene en son iş.
Sen trafik şubeye "plakayı kaybettim" diye müracaat ettin mi?
Evet trafik şubeye başvurdum. Sizin de muayeneniz bitmiş miydi, yani muayenem yokken ruhsatı değiştirsem plaka basım kağıdı verir mi yani noter?
Benim plakam kaybolduğu zaman trafik şubeye başvurduktan sonra noter hemen yeni ruhsat ve plaka basımı için fiş gibi bir şey vermişti. Noter bir ihtimal sistemden plaka seçtirebilir insan evladı birine denk gelirsen. Yoksa otomatik seçer artık ne denk gelirse. Erken saatte başlarsan hepsi aynı günde hallolur.
Noterlerin iş bilmezlerine denk geldim sanırım biraz. Çünkü plakan kaybolmuş ruhsatı yenile yeni plaka çıkaralım demediler, üç farklı noter gezdim üçü de birbirinden farklı şeyler söyledi malesef. Muayene yokken ruhsatı yenilesem plaka çıkar mı acaba ?
Plaka ve ruhsat işini çözmeden zaten muayeneden geçirmiyorlar, plaka yoksa ya da görsel olarak sağlam değilse ağır kusur yazıyorlardı diye hatırlıyorum.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)