Şuçlu, suçsuzdan bağımsız olarak bu kazaya karışan tüm sürücüler maldır benim gözümde. Doğal seçilim bu sefer yoklamış sadece. Bu salaklar bu kafayla iyi bugünlere gelmiş.
Şuçlu, suçsuzdan bağımsız olarak bu kazaya karışan tüm sürücüler maldır benim gözümde. Doğal seçilim bu sefer yoklamış sadece. Bu salaklar bu kafayla iyi bugünlere gelmiş.
Ya bu adamla kim uğraşıyor ya Trol filan ama tam sevmeye başlamıştım yine uçurmuşlar hesabını
simdi kanundan kuraldan bagimsiz konusalim. Cunku motor ustunde trafik kurallarina uydugunda guvendesin, uymadiginda risk altindasin anlamina gelmiyor bazen.
Bazen trafigin akis hizindan az hizli gittiginde guvende oluyorsun.
Heleki tem otobaninda en guvende oldugun yer emniyet seridi. Arkadan tirlar kamyonlar geliyor 120 ile. sagdan soldan zart zurt serit degistiren araclar var. 250 cc alti motorlar bocek gibi ezilmemek icin emniyet seridinde olmak zorunda.
Diyeceksiniz trafik tikali aga kimse seni ezmez. E peki ben sikisik trafikte bekleyeceksem ne anladim motora binmekten?
istanbulda motora binen herkes emniyet seridini kullanir. emniyet seridine gececek her motorcunun da arkadan baska motor gelebilme ihtimalini(ki bu cok cok yuksek bir ihtimal) bilmesi gerekir.
O yuzden skutir burda suclu. Belki de acemi trafigi bilmiyor. Onun disinda arkadaki motorcu takip mesafesinin monakoyor oda suclu.
Ondeki motorcunun gunahi ne onun yerinde hepimiz olabilirdik.
Hocam kural konusunda sonuna kadar haklısın, tüm kurallara uymak zorundayız ama bu durum bazen bizi korumuyor, hatta riske bile atabiliyor.
Mesela ben ışıklarda duracağım zaman 2 arabanın arasında şerit ortasında duruyorum. Normali ne? şeridimde kalıp arabanın arkasında yavaşlayıp durmam. Ama ya arkamdan gelen şahıs telefonuyla oynarken trafiğin durduğunu görmezse? Ben öndeki arabayla arasında tost olurum.
Daha bu sabah yaşadığım olay. Işıklara yaklaştım, sağ şeritte en öndeyim, , solumda da bir araba var, kırmızı yandı ikimizde yavaşlayıp durduk. Ama ben (tamamen reflex olarak) şeridimin en sağına yanaşmışım ve tam durduğumda aynadan arkaya baktım. Tam korktuğum sahne, arkamdan son hız bir beyaz ford tourneo geldiğini gördüm, solumdaki boşluktan vınn diye son hız kırmızıda geçti gitti. O hızla bana çarpsaydı tahminen ben bu forumda yazıyor olmaz, haberlere kazada ölen motorcu olarak çıkmış olurdum.
Kornaya abanıp sövdüm baya, yanımdaki arabaya dönüp baktım oda sövüyor arkasından. Normali benim şeridi ortalayıp durmamdı, orası bana ait ama yok aga ortada asla durmam. Önümde 2 araç varsa aralarına girerim, en öndeysem şeridin ya sağına yada soluna yanaşırım ki arkadan hızla gelen bir y.şak varsa o boşluktan defolup gitsin, beni ezmesin.
Bu ülkedeki tüm kurallara uymakla mükellefiz ama o kurallar bizim hayatımızı korumuyor maalesef. Otobanlarda motosikletlerin hız sınırının hala Minibüs ve Otobüslerle eşdeğer olması da işin özeti bence...
Ben olsaydım;
- Skuterle emniyet şeridine öyle dalmazdım.
- Ilk vuran aracı kullansaydım doğru bir frenleme sonucu vurmazdım. Fakat yine de kaza olurdu. Çünkü, son çarpan motosiklet kamikaze gibi geliyor.
3 tane ters adam bir araya gelince iyi şeyler olmuyor.
Yolu okumak var, birde böyle yola yazmak çizmek...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)