Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Pcx arka fren

REKLAM ALANI

Herkese merhaba iyi hafta sonları diliyorum. Motoru alırken teslim eden arkadaş arka fren ayarımı yapıp verdi ama arka frenlerim çok hafif 40-50 km hızlarda arka freni sonuna kadar sıktığım zaman biraz faydasını görüyorum bu normal midir kilitlenmemesi için olması gereken bu mudur?

Teşekkürler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    hakan1969 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xpulse 200 4V
    Alıntı Vladicius adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese merhaba iyi hafta sonları diliyorum. Motoru alırken teslim eden arkadaş arka fren ayarımı yapıp verdi ama arka frenlerim çok hafif 40-50 km hızlarda arka freni sonuna kadar sıktığım zaman biraz faydasını görüyorum bu normal midir kilitlenmemesi için olması gereken bu mudur?

Teşekkürler
    Arka fren kampana malum, motosiklet kampana sistem zınk diye tutmaz. İlaveten muhtemelen Honda bilerek biraz zor kitler şekilde yapıyor, ama yinede güç vererek sıkınca kayması lazım tekerin...Hiç kilitlemiyorsa ayar bozuktur...

Ön fren de çok çabuk tutar, dozaja pek müsade etmez. Bu fabrikasyon..

Motor çok az km deyse balatalar tam yerini yapmamıştır...

Alıntı hakan1969 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arka fren kampana malum, motosiklet kampana sistem zınk diye tutmaz. İlaveten muhtemelen Honda bilerek biraz zor kitler şekilde yapıyor, ama yinede güç vererek sıkınca kayması lazım tekerin...Hiç kilitlemiyorsa ayar bozuktur...

Ön fren de çok çabuk tutar, dozaja pek müsade etmez. Bu fabrikasyon..

Motor çok az km deyse balatalar tam yerini yapmamıştır...
    Ön frende sıkıntım yok hocam güzel tutuyor daha 135 km yol yapabildim arka frendede çok sert sıktığımda tutmaya başlıyor düşük hızlarda sert sıkmama gerek kalmıyor yavaşlatıyor motoru

Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Scooterinizin arka tekerleğinin sol kısmında mil ve somun bulunmaktadır onu sıkarak ve gevşelterek istediğiniz ayara getirebilirsiniz.

hakan1969 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xpulse 200 4V
    Ön frende sıkıntım yok hocam güzel tutuyor daha 135 km yol yapabildim arka frendede çok sert sıktığımda tutmaya başlıyor düşük hızlarda sert sıkmama gerek kalmıyor yavaşlatıyor motoru
    Pcx te kombine fren yaparsanız çok tatmin edicidir. ABS olmadığı dönemde otomatikti, önü sıkınca belli oranda arka da tutuyordu, yeni modelde ön ABS olunca kombine iptal haliyle...

Alıntı Motoseverrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Scooterinizin arka tekerleğinin sol kısmında mil ve somun bulunmaktadır onu sıkarak ve gevşelterek istediğiniz ayara getirebilirsiniz.
    Ayar kısmını biliyorum hocamda motorda daha acemilik dönemimi yaşadığım için ayar yapmaya çekiniyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:29 ----------

Alıntı hakan1969 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Pcx te kombine fren yaparsanız çok tatmin edicidir. ABS olmadığı dönemde otomatikti, önü sıkınca belli oranda arka da tutuyordu, yeni modelde ön ABS olunca kombine iptal haliyle...
    Aynen hocam kombine frende normal düz yolda gidiyorum ışık var araçlar durmuş bende arkadan geliyorum arka freni sıkıyorum yavaşlıyor ama istediğim gibi olmuyor en son çok yaklaştığımın farkına varıyorum ön frene abaniyorum bu seferde 😃

Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Ayar kısmını biliyorum hocamda motorda daha acemilik dönemimi yaşadığım için ayar yapmaya çekiniyorum[COLOR="Silver"]
    Motosikleti kullanan ve deneyimleyen sizsiniz böyle olaylarda çekinmektense size uygun en iyi ayarı yapmak en doğrusu, bence ayarı tekeri hafif kastırcak kadar sıkın ve böyle deneyin memnun kalırsanız böyle kullanabilirsiniz.

Alıntı Motoseverrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosikleti kullanan ve deneyimleyen sizsiniz böyle olaylarda çekinmektense size uygun en iyi ayarı yapmak en doğrusu, bence ayarı tekeri hafif kastırcak kadar sıkın ve böyle deneyin memnun kalırsanız böyle kullanabilirsiniz.
    Tamam hocam deneyip yazacağım

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)