Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kask Seçiminde Kararsızlık (SHOEI-AGV-Arai)

REKLAM ALANI

Herkese merhabalar,

Başlıkta da belirttiğim gibi kask seçiminde büyük kararsızlık yaşıyorum. Şuanda PCX125 kullanıyorum, ilk motorum.

Kask için biriktirmiş olduğum bir miktar para var. Uzun yıllar kullanayım 1 kez alayım kalitelisini alayım düşüncesindeyim. Yani tek kurşunum var.

Bu durumda aklımda şu kasklar var,

SHOEI Hornet ADV (Görünüşünü beğeniyorum, scooter veya naked motosiklet için ne kadar uygundur, terekli olduğu için rüzgar çok problem yaratır mı herhangi bir fikrim yok. Belirtebilirseniz sevinirim.)
    SHOEI Glamster 06
    SHOEI GT-Air 2
    SHOEI NXR-2
    AGV K6 S
    Arai RX-7V

Belli bir süre sonra motosikletimi değiştirdiğimde tip olarak hala kullanabileceğim bir kask olması benim için önemli.

Cevaplarınız için şimdiden tek tek teşekkür ederim, saygılarımla.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Kerem34_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mt-25 ABS
    Motor tipi değiştirmeyi düşünüyorsan birinci seçeneğin k6, ikinci seçeneğin nxr 2 olsun.

Motor tipi değişikliğinden kastım oturuş pozisyonu değişikliği. Naked'dan enduroya, scooterdan naked'a geçmek öyle ciddi bir oturuş, kafa pozisyonu değiştirmez. Önemli olan kafa pozisyonu.

Scooterdan spor motora geçerim diyorsan bu söylediğim kasklar iyidir.

Yok ben hep dik oturuşlu motorlar kullanacağım diyorsan. Enduro benim işim diyorsan gt air 2 al. Naked+ss kullanma ihtimalim daha yüksek diyorsan nxr2 al. Benim ne yapacağım belli olmaz aga, kaskım da şekil olsun diyorsan agv k6s al.

Hayır, ben super spor motosiklet kullanacağım, en kötü bineceğim naked traymplar gibi yatmamı gerektirecek nakedler diyorsan arai rx7 al, biraz daha yatık profile uygun bir kask.

Glamster 06'yı scrambler kullanıp 50 ile sahil yolunda gexmeyeceksen ele. O paraya süper kasklar var.

Her işe gelecek kasklar agv k6s ve nxr2.

Scooter ve naked için en konforlu olacak olan gt air 2. 200 üstü hızlarla çok işin olmayacaksa al ama. Aerodinamisi çok süper değil kaskın. 170 180'den sonra sallıyor baya.

Hornet adv'yi direkt ele araziye girmeyeceksen. Şeklini beğeniyorsan ileride gider 2000 liraya terekli MT, LS2 falan alırsın. Tek atımlık kurşun Glamster ve buna atılmaz.
    vedat35 bunu beğendi.

TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İsim yapmış hangi kaskı alırsan al uzun yıllar kullanırsın. Senin sorun şu olmalı ben ne kadar konfor istiyorum. Çünkü sen parayı konfora göre vereceksin
    vedat35 bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha YZFR25
    Arai gördüğüm yerde başka bir şey diyemiyorum fanboy oldum herhalde.
    vedat35 bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha MT09 2021+yadea g5
    hangisi ucuzsa onu al fark etmez.hepsi neredeyse yüksek hacim için uygun kasklar ucuz olanı al geç çünkü şu an pcx e biniyorsun yavaş yavaş yükseltsen kask eskicek yine aynı duruma geliceksin.galiba hjc de tanıtılcaktı fuarda satış vs var ise güzel fiyattan veriyorlarsa hala rpha11 direk al derim.5 senedir kullanıyorum aşırı memnunum yine aynısını alıcam yada para yeterse rpha1 çıktı ona yürücem.gidersen fuara fiyatlarınıda yaz buraya
    vedat35 bunu beğendi.

Hocam bizi aynı kişi sanabiliceler 😁 bende ilk motorum olan pcx satın aldım kafamda shoei marka kask almak vardı ama kaskta kafa yapısı çok önemli hangi kaskı denediysem kafama uymadı nxr 2 gt air 2 k1 k3 k6 vb… en son 3 tane kask kafama uydu biri profili V birisi nexx in karbon fiber kaskı birde agv nin k5 kaskı kafama uydu velhasıl kelam deneyerek almanı tavsiye ederim belki benim gibi hiçbiri kafa yapına uymayacak

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:39 ----------

En son satıcı arkadaş abi ilk defa böyle bisey başıma geliyor dedi 😂
    vedat35 bunu beğendi.

Cevap için teşekkürler. SHOEI Hornet ADV ve Glamster 06'yı listeden çıkardım. AGV K6 S'i düşük cc motosiklette kullanmak garip bir görüntü yaratır mı? Biraz daha 1000'lik SS motorlar için geliyor bana. Buna rağmen alacağım gibi.

Kerem34_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mt-25 ABS
    Alıntı vedat35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cevap için teşekkürler. SHOEI Hornet ADV ve Glamster 06'yı listeden çıkardım. AGV K6 S'i düşük cc motosiklette kullanmak garip bir görüntü yaratır mı? Biraz daha 1000'lik SS motorlar için geliyor bana. Buna rağmen alacağım gibi.
    Yok ya, ömür boyu pcx mi kullanacaksın sanki. Bence de nxr2 ya da agv k6 al. Agv k6 alırsan yanında renkli vizör alasın varsa alma. Ben aldım k6 bir kere kullandım, iade ettim kargoda hasar aldığı için, vizör bana kitlendi. Kaska bir kere taktım, evden çıkarmak nasip olmadı 2 senedir rafta duruyor piyasası neyse yarısına veririm ihtiyacın olursa aklında bulunsun.

Bu arada önerimdir, mat kask alma özellikle takıntın yoksa. Ben de hep parlak siyah yerine mat siyah tercih ettim. Parlak çok daha iyi duruyor ekipmanda.
    espresso ve vedat35 bunu beğendiler.

Motosikleti
    23" Triumph Trident 660
    Şu an piyasadaki en iyi kasklardan 2si glamster ve nxr2.

gtair2'den bunlara geçtim. air2 de iyi olmasına rağmen bunlarla daha da bi yukarı sınıf atladık.
    vedat35 bunu beğendi.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    RX7V bir sonraki motorun spor oturuşlu bir motor olmazsa "ben bunun gürültüsüü neden çekiyorum" dedirtebilir.
    Eğer kafana da uygunsa, QV-Pro ya da bu sene adı değiştiyse her ne zıkkım olan sport touring kaskını öneririm. Mis gibi Pro-Shade de var, azıcık bile olsa kask güvenliğini azaltmadan dahili güneş vizörü. Kafana uyuyorsa çak gitsin düşünmekten kanser etme kendini =)

Yalnız bu listeyi deneyerek yapmış olduğunu umuyorum.
    Son zamanlarda denemeden kask bakıp bu modeller arasında kaldım falan diye düşünen çokça insan görüyorum. Yapmayın etmeyin. Kask için kural 1, kafaya düzgün sıkı ama sıkmayan şekilde oturmasıdır.
    espresso ve vedat35 bunu beğendiler.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)