Kendim de bu minvalde düşünen bir kurstan ehliyet aldım. Bunu kabullenip kendinizi eğitmeniz lazım. Teorik bilgi için video izle, parkurda kursun motoruyla uygulamaya çalış. İlk kurslar dur kalk ve dengeyle geçti ama sonrasını hallediyorsun.
Kendim de bu minvalde düşünen bir kurstan ehliyet aldım. Bunu kabullenip kendinizi eğitmeniz lazım. Teorik bilgi için video izle, parkurda kursun motoruyla uygulamaya çalış. İlk kurslar dur kalk ve dengeyle geçti ama sonrasını hallediyorsun.
Kendi kurs zamanımı hatırladım
Bana da eğitim vermediler, tanıdık birinde ybr vardı 1-2 saat rica ettim bi şeyler gösterdiydi. Sınavın öncesi akşamı da kurstan motoru ısrarla istedim, birine emanet verip 2-3 saat öyle sınav parkurunda, serbest alanda falan çalıştım. Bi de sınav günü öğle arası motoru kaptığım gibi 1 saat de öyle çalıştım, geçtim.
Hiç unutmam, o öğle arası bi kere bile 8 çizemedim ayağımı koymadan; ama sınav esnası nasıl olduysa bi kerede hallettim. Biri daha vardı, adam öğle arası her şeyi hatasız yapıyordu, bakıp bakıp "vay anasını" diyordum. 8 çizerken de o eleman kaldı
Benim istanbulda gittiğim kurs o zamanlar göztepe E5 kıyısındaki salı pazarı alanını kullanıyordu. Sanırım hafta sonu belediyeden kiralamışlardı. Sınav da aynı yerde oldu, zaten eğitimdekiyle aynı parkur olunca da hiç zorlanmamıştık. Bütün ehliyet sınavları böyle yapılıyor sanıyordum, okul bahçelerinde yapılması feciymiş. Okul bahçeleri çocuklar içindir.
Hayır harç dahil dedi adam
Milli eğitim bakanlığı verdiği yetkiyi bu denli cahilce kullanan bir eğitim kurumunu gidin her yere şikayet edin. Bu gibi tipler şikayet edilmediği sürece daha da başımıza çıkacak. Susmayın, şahit olduğunuz bu gibi her durumu şikayet edin. (Valilik, bakanlık, cimer, şikayetvar, sosyal medya vs…)
Ben Çanakkale’de geçen sene aldım ehliyetimi. Önce mt125, sonra mt25, daha sonra mt07 ile haftanın 5 günü 3 hafta boyunca kişi başı günde 1 saat olacak şekilde çalıştık. Daha önce sadece 50cc sukuter kullanmış olmama rağmen hiç zorlanmadan aldım. Ehliyeti aldığım kurs verdiğim parayı sonuna kadar hak etmiş demek ki. Burada yazanları görünce anladım.
Bilmiyorum adam hesapladı işte 1600 harç o şu bu dedi 4200 dedi
Motosiklet sürebilmek için illa bisiklete binmeyi bilmek gerekmez.Bilsen zararı olmazda bilmesende olur.Öyle bir zorunluluk yok yani.
A sınıfı ehliyete 4 bin tl ye yazıldım mart ayının ortasında nisan sonuna kadar ehliyeti almış olursunuz denildi kaydım yapıldı mı ondan bile haberim yok çağırmadılar bile İyi ki paranın hepsini vermedim bunlar ne ara kurs verecekler ne ara eğitim verecekler ne ara sınava sokacaklar
Benim sürücü kursumda 1 er hafta arayla toplam 2 saat (2 ders) verdi. İkinci dersim sınava girmeden 3 saat önceydi. Sürücü kursları önce parayı almaya bakar, parayı aldılar mı umurlarında olmazsın.
Ben de iki kurs ile görüşmüştüm, birisi aynı arkadaşın dediğini söylemişti. Müşterisi %60 küçülmüş bir yerdi şaka gibi adam sormuyordu bile. Azıcık daha pahalı olan yere(400 lira) gittim, durumu anlattım, yaş itibariyle de "a" alacağımı söyledim, biz öğreteceğiz dediler. "Ama düşürürsem motoru" dedim, adam baktı, "sen düşürmezsin ama düşürürsen de canın sağ olsun, can'dan değerli mi" dedi. Nc750'de öğrendim, çok şükür düşürmedim ilk defa motor sürdüğüm halde, adamlar adım adım öğretti her şeyini, hatta kurslarda lafı geçmeyen kontra tekniğini vs de o kursta duymuştum(bursa'da bir kurs).
Kısacası gidip diğerlerini gezin, diğerlerinin böyle bir mentalitede olacağını sanmam, öyleyse bunlara para yedirmeyin, aradaki farka şehir merkezine gidip gelin gerekirse durumlar da müsaitse.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)