Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Sürücü kursu rezaleti

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    21 Nisan 2021
    Kendim de bu minvalde düşünen bir kurstan ehliyet aldım. Bunu kabullenip kendinizi eğitmeniz lazım. Teorik bilgi için video izle, parkurda kursun motoruyla uygulamaya çalış. İlk kurslar dur kalk ve dengeyle geçti ama sonrasını hallediyorsun.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    Kendi kurs zamanımı hatırladım

    Bana da eğitim vermediler, tanıdık birinde ybr vardı 1-2 saat rica ettim bi şeyler gösterdiydi. Sınavın öncesi akşamı da kurstan motoru ısrarla istedim, birine emanet verip 2-3 saat öyle sınav parkurunda, serbest alanda falan çalıştım. Bi de sınav günü öğle arası motoru kaptığım gibi 1 saat de öyle çalıştım, geçtim.

    Hiç unutmam, o öğle arası bi kere bile 8 çizemedim ayağımı koymadan; ama sınav esnası nasıl olduysa bi kerede hallettim. Biri daha vardı, adam öğle arası her şeyi hatasız yapıyordu, bakıp bakıp "vay anasını" diyordum. 8 çizerken de o eleman kaldı

  3. #23
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı AzÇok adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yerel yönetimler de bu konuda sorumluluk almalı. Gençlerin her bakımdan iyi yetişmesi yerel yönetimleri de ilgilendiriyor. Örneğin; motosiklet kapalı alan sınavı çoğunlukla okul bahçelerinde yapılır. Bu tek kelimeyle garabettir. Bir aday sürücü basketbol pota direğine çarpsa ne olur? (Bu her okulda var) Eğitim öğretim saatlerinde buralarda çalışma yapılamaz. Diğer saatlerde de okulunun bahçesinde basketbol vs. spor yapmak isteyen gençler sürücü kursu çalışması nedeniyle okulunun bahçesine giremez. Halbuki belediye bir trafik eğitim parkı açıp bunun içerisinde de bir motosiklet kapalı alan eğitim parkuru yapsa faydalı olmaz mı? Sürücü kursu direksiyon eğitimi ve direksiyon sınavı için böyle parklar açılmalıdır. Bu parklar kurslar haricinde bireysel kullanıma da bir düzen dahilinde açılmalıdır. Türkiye'de trafik eğitim parkları yok mudur? Vardır. Ama numunelik. Düşünen, eleştiren bireyler olmazsa hiç bir kurum ne çalışır ne de hesap verir. Bizler de aynı yakınmaları tekrarlar dururuz.
    Benim istanbulda gittiğim kurs o zamanlar göztepe E5 kıyısındaki salı pazarı alanını kullanıyordu. Sanırım hafta sonu belediyeden kiralamışlardı. Sınav da aynı yerde oldu, zaten eğitimdekiyle aynı parkur olunca da hiç zorlanmamıştık. Bütün ehliyet sınavları böyle yapılıyor sanıyordum, okul bahçelerinde yapılması feciymiş. Okul bahçeleri çocuklar içindir.
    arican bunu beğendi.

  4. #24

    Üyelik
    29 Ağustos 2021
    Şehir
    Yahsihan
    Hayır harç dahil dedi adam

  5. #25

    Üyelik
    09 Nisan 2023
    Milli eğitim bakanlığı verdiği yetkiyi bu denli cahilce kullanan bir eğitim kurumunu gidin her yere şikayet edin. Bu gibi tipler şikayet edilmediği sürece daha da başımıza çıkacak. Susmayın, şahit olduğunuz bu gibi her durumu şikayet edin. (Valilik, bakanlık, cimer, şikayetvar, sosyal medya vs…)

  6. #26
    Psyduck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2022
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Yamaha XSR700
    Ben Çanakkale’de geçen sene aldım ehliyetimi. Önce mt125, sonra mt25, daha sonra mt07 ile haftanın 5 günü 3 hafta boyunca kişi başı günde 1 saat olacak şekilde çalıştık. Daha önce sadece 50cc sukuter kullanmış olmama rağmen hiç zorlanmadan aldım. Ehliyeti aldığım kurs verdiğim parayı sonuna kadar hak etmiş demek ki. Burada yazanları görünce anladım.
    espresso bunu beğendi.

  7. #27
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul-İzmir
    Alıntı Eren ilker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayır harç dahil dedi adam
    Size söylediği rakamı yanlış anlamış olabilirsiniz. Harç, sınav ücretleri vs. zaten 2000 TL yi geçiyor. Kalanla kar etmek için kurs merkezi kirası, vergi, personel, araç, yakıt vs. giderlerinin olmaması lazım. Yani öyle bir kursun fiziken olmaması lazım
    espresso bunu beğendi.

  8. #28

    Üyelik
    29 Ağustos 2021
    Şehir
    Yahsihan
    Bilmiyorum adam hesapladı işte 1600 harç o şu bu dedi 4200 dedi

  9. #29
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosiklet sürebilmek için illa bisiklete binmeyi bilmek gerekmez.Bilsen zararı olmazda bilmesende olur.Öyle bir zorunluluk yok yani.

  10. #30

    Üyelik
    09 Mart 2023
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Kawasaki Z 250
    A sınıfı ehliyete 4 bin tl ye yazıldım mart ayının ortasında nisan sonuna kadar ehliyeti almış olursunuz denildi kaydım yapıldı mı ondan bile haberim yok çağırmadılar bile İyi ki paranın hepsini vermedim bunlar ne ara kurs verecekler ne ara eğitim verecekler ne ara sınava sokacaklar

  11. #31
    Raymond497 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2023
    Şehir
    Tekirdağ
    Motosikleti
    Falcon Freedom 250
    Benim sürücü kursumda 1 er hafta arayla toplam 2 saat (2 ders) verdi. İkinci dersim sınava girmeden 3 saat önceydi. Sürücü kursları önce parayı almaya bakar, parayı aldılar mı umurlarında olmazsın.

  12. #32
    fancydriver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ocak 2023
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Bajaj Ns200 - Honda Cb250R - CfMoto Mt650
    Ben de iki kurs ile görüşmüştüm, birisi aynı arkadaşın dediğini söylemişti. Müşterisi %60 küçülmüş bir yerdi şaka gibi adam sormuyordu bile. Azıcık daha pahalı olan yere(400 lira) gittim, durumu anlattım, yaş itibariyle de "a" alacağımı söyledim, biz öğreteceğiz dediler. "Ama düşürürsem motoru" dedim, adam baktı, "sen düşürmezsin ama düşürürsen de canın sağ olsun, can'dan değerli mi" dedi. Nc750'de öğrendim, çok şükür düşürmedim ilk defa motor sürdüğüm halde, adamlar adım adım öğretti her şeyini, hatta kurslarda lafı geçmeyen kontra tekniğini vs de o kursta duymuştum(bursa'da bir kurs).

    Kısacası gidip diğerlerini gezin, diğerlerinin böyle bir mentalitede olacağını sanmam, öyleyse bunlara para yedirmeyin, aradaki farka şehir merkezine gidip gelin gerekirse durumlar da müsaitse.
    espresso bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)