TL malesef çok değersiz hale geldi, normalde avrupa birliği vs inanmam ama avrupa birliğine girip Eur para birimine geçmek maddi anlamda mantıklı olabilir.
ekonomi cok iyi, fakirler gibi ucuza mı alcaz. parasını verip pahalısını alıyoruz.
Türk olmanın ve Türkiye'de yaşamanın bir bedeli var kardeşim herkese uymaz.
Biz gerekirse soğan ekmek yer, bedeli neyse öder, yine de sizin gibi çığırtkanlık yapmayız. Kaldıramıyorsanız yallah Amariga'ya, Fedöcular sizi!
bayilerde sıfır araç yokmuş. yani yersen yokmuş. liste fiyatı üzeri 100.000 lira ateş edince hemen getiriyorlarmış. vallahi düşman gelse ırak ülkesi gibi 1 günde düşeriz çünkü düşmana gerek yok, biz bize düşmanız. bizi bize yeteriz.
ötv- kdv gibi gereksiz yüksek oranlarda vergi ödüyoruz,
döviz kurlarımız aşırı yüksek, aracın ülkeye girişi bile bu sebeple zaten uygun değil,
ülkede yüksek katma değerli neredeyse hiç bir şey üretmiyoruz, ancak tak sök montaj işleri yapıyoruz maalesef,
çip krizi ile sıfır araç girişi de nispeten daha az,
üzerine arsız, vicdansız, fırsatçı bi millet olduğumuz gerçeğini de eklersek; sonuç normal .
dünyada gelişmiş medeniyetlerin bir iki aylığı ile alabileceği otomobillere 10 yıllık kredi ile girer olduk.. sorarsanız uçuyoruz, ama nereye ...
Az önce, uçacağımıza, kaçacağımıza, Dünya'nın bizi kıskandığına deli gibi inanan bir arkadaşı, dövizciye gönderdim. Dövizi cebine koydu gitti, dönüşte elinde koca bir poşetle geldi. -Bu nedir yahu dedi, dedim hayırdır ne oldu? Zoruma gidiyor dedi, azıcık bir döviz götürdüm, bi çanta TL ile geldim dedi. Diyecek bişey bulamadım, o durumun farkına varınca, -neyse biraz daha sabredelim, hepsi geçecek dedi.
Et yiyebilecekmişiz, öyle diyor reis. Aya bu yıl sert iniş mevzusu? Dili sürçmüş, 2123 demek istemiş.
İyiki 1 milyon ₺ yazmamış,
Herif Manyak Yüzünden Belli,
Paradan bir sıfır atıldı 100₺'nin gerçek değeri maalesef 10₺.. Markete girip üç beş bir şey al anında 1000₺*minimum
Öyle bir şahlandık ki avrupası amerikası bizi kıskanıyor geçen gürcüde 415 bin tlye dodge challerger vardı kmsini hatırlamıyorum ama düşüktü kazasız boyasız değişeniz çiziksiz
Herşeyin müsebbibi i.melih'in okşan ile halvet olması, vurdurması. O günden beri gün yüzü görmedik, Allah en doğrumuzu bile affetmedi. Şimdi en dandik otoyu bile 1 milyona alıyoruz. Neden? Çünkü i.melih'in alt eşofmana yumurtanın akını eklemişler.
Pandemi öncesi normal şekild her gün ofiste çalışırken ekipteki arkadaşlardan biri hafta sonları Bulgaristan'a gidiyordu. Bir pazartesi geldiğind ehafta sonu porche cayenne ile gezdik güzel arabaymış, benim kuzen almış dedi. oha nası yani sizinkiler çok mu zengin orada dedim, yok bunlar her sene köylerinden çıkıp bütün avrupa ülkelerini gezip bağ-bahçe işleri yapıyorlarmış meyve toplamak falan ve orada 6 ayda biriktirdiği para ile 9bin euroya almış koskoca arabayı, geçerken Almanya'ya uğrayıp arabayı alıp evine dönmüş. Yani yaptığı işi bizdeki fındık toplayıcılar gibi işler ve bizim burada yolda görünce bile oha diyeceğimiz arabayı gayet sıradan bir şekilde alabilmiş. Ben o sıralar 24 ay kredi çekip xmax 250 alabiliyorum diye kendimi zengin hissediyordum.
bu gün babam la parkta oturup sohbet ettik şengen alıp bosna hersek e gidip dayılarını teyzelerini görmeye gidecekmiş bu vize işlerini sordu bana bizimkiler zamanında yogoslavya dan tasa tarağı toplayıp TÜRKİYE'ye gelmiş dedi ah işte bu tarafa değil de yukarı çıkıp çekya slovenya almanya avusturya ya gitse bu gün bunları konuşmuyor olurduk dedim
corafya kader lafı biraz da bizim yaptığımız seçimlere bağlı ne yapalım bu düzenin içine sıçsınlar
Lan atanamamis suleyman soylu;
"Ar damarı çatlamış derler ya o hesap ülke insanımız ahlak ve erdemini kaybetmiş durumda." yazip, sonra burda insanimiz mi suclu hukumet mi denince,
"ben bilmem yorum sizin" yazmak nedir ?
Olm 5 dk dik dur disimi kiracam lan.
Ve ayrica bu ne kadar klişe bir basliktir yaa.
Ulen 3 sene once sudan ucuza aldigin sifir civic i satmak istesen sanki bunlardan farkli davranacaksin.
Anca iste boyle kendinizi tatmin edersiniz.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)