Motorla 3.gün-toplam 80km-İyi ki hafif scooterla başlamışım
Reklamlar
-
Merhabalar, tekrardan soruma cevaplarıyla destek olan herkese teşekkür ederim.
Scooterla motor sürmeye başladık. Bazen elle ittirmemi gereken anlar olabiliyor veya trafikte dururken dengeyi sağlamak amacıyla hafif skuterle motor sürmeye başlamak benim için güzel tecrübe oldu.
Motorum 113kg. Ne çok hafif, ne ağır, başlangıç için ideal olduğunu düşünüyorum. İlerde vitesli alacağımı da düşünüyorum.
Şimdilik trafik kurallarına genel olarak uyarak, trafikteki yerimi tecrübe ediniyorum.
Bugün kask(güneş vizörsüz, çünkü satıcının da önerdiği vizörsüzdü, güneş vizörlülerde koruma tabakası daha ince, diğerlerinde daha kalındı)+ mevsimlik mont(astarlı- yaz kış giyebileceğim söylendi astarlı(hava serinken), astarsız(sıcakken)-eldiven(yazlık)- disk kilidi
toplamda 4750tl ye hallettik. Allah bereket versin.
80 km yi biraz aştım. Rodaj için maksimum ne kadar hız yapmalıyım vs diye motoru aldığım yere sormuştum, sıkıntı yok 60 70 vs yapabilirsin falan dedi
Genelde 30-55 arası gitmekle beraber, maksimum 75 i denedim(mecbur kaldığım anlarda)
Trafikte bugün biri bağırdı, kaça aldın diye, hayırlı olsun dedi. Sıfır olduğu anlaşılıyor mu bilmiyorum.
Bu arada iyi ki koruma demiri taktırmışım,1500tl diyip biraz üzülmüştüm ama bugün ışıklarda arabanın yanına geçmeye çalışırken kaldırıma sürttüm biraz, Allahtan demir vardı korudu, sıkıntı yok şuan
Selamlar,
Reklamlar
-
heyecanını ve mutlulugunu buradan hıssettım. umarım daha güzellerini alır ve daima zevk alarak sürersin diyelim
-
natijax adlı üyeden alıntı
heyecanını ve mutlulugunu buradan hıssettım. umarım daha güzellerini alır ve daima zevk alarak sürersin diyelim
çok teşekkürler hocam
-
https://www.heromotor.com.tr/kullanim-klavuzlari/
Bu siteden kullanım kılavuzunu indirirseniz, ilerde de merak ettiğiniz bir şey olursa direkt telefondan bakabilirsiniz. Merak ettiğim için kendim de indirip baktım, herhangi bir hız sınırı yazmıyor rodaj bölümünde. Klasik "ani hızlanmalardan ve ani frenlerden kaçının" yazmışlar sadece. (Vallaha 3 günde 80 km iyi yol yapmışsınız, ben de sizin gibi rodaj bitirmeye çalışıyorum , 5 günde anca 50 km yapabildim)
-
Ne güzel heyecanlar böyle.
Sürerken yüzünüzde bir gülümseme oluyorsa hatta pişmiş kelle gibi sırıtıyorsanız daha ne olsun, çok güzel. Kazasız belasız keyifle gezin.
-
TNtflich adlı üyeden alıntı
https://www.heromotor.com.tr/kullanim-klavuzlari/
Bu siteden kullanım kılavuzunu indirirseniz, ilerde de merak ettiğiniz bir şey olursa direkt telefondan bakabilirsiniz. Merak ettiğim için kendim de indirip baktım, herhangi bir hız sınırı yazmıyor rodaj bölümünde. Klasik "ani hızlanmalardan ve ani frenlerden kaçının" yazmışlar sadece. (Vallaha 3 günde 80 km iyi yol yapmışsınız, ben de sizin gibi rodaj bitirmeye çalışıyorum , 5 günde anca 50 km yapabildim)
ordan indirdim okudum hocam, basılı olarak klavuz vermediler internette var dediler indirip okudum, faydalı oluyor.
Tekerinize taş değmesin, güle güle kullanın motor sürmesi çok keyifliymiş.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:12 ----------
espresso adlı üyeden alıntı
Ne güzel heyecanlar böyle.
Sürerken yüzünüzde bir gülümseme oluyorsa hatta pişmiş kelle gibi sırıtıyorsanız daha ne olsun, çok güzel. Kazasız belasız keyifle gezin.
motor sürerken kendimi hayalet sürücüdeki adam gibi hissediyorum:D şaka bi yana, çok keyifliymiş bu velet
-
Motor iyimi biraz merakımızı yenelim, yokuş performansı nasıl? Sele vs konforlu mu?
-
hakan1969 adlı üyeden alıntı
Motor iyimi biraz merakımızı yenelim, yokuş performansı nasıl? Sele vs konforlu mu?
Şuan çok memnunum, sele hem sürücü hem artçı için konforlu. Kalkışı çok güzel. Çok dengeli, tam başlangıç motoru veya Şehir içi işleri (işe git gel, vs) halledebileceğimiz uygun bir motor diye düşünüyorum.
Rodajda olduğundan çok büyük yokuşlardan kaçınıyorum ama normal yokuş için(eğim az olan yerler) bir sorun yok
75 e kadar çıktım, elde titreme vs olmadı
-
Rockstar91 adlı üyeden alıntı
Şuan çok memnunum, sele hem sürücü hem artçı için konforlu. Kalkışı çok güzel. Çok dengeli, tam başlangıç motoru veya Şehir içi işleri (işe git gel, vs) halledebileceğimiz uygun bir motor diye düşünüyorum.
Rodajda olduğundan çok büyük yokuşlardan kaçınıyorum ama normal yokuş için(eğim az olan yerler) bir sorun yok
75 e kadar çıktım, elde titreme vs olmadı
Keyif almana sevindim...😉
-
hakan1969 adlı üyeden alıntı
Keyif almana sevindim...
sağolun
-
içinizdeki heyecan ve mutluluk yazdıklarınıza birebir aktırmışsınız diyebilirim, size bir ömür boyu kazasız belasız gazlamak nasip olsun .
-
Motoseverrr adlı üyeden alıntı
içinizdeki heyecan ve mutluluk yazdıklarınıza birebir aktırmışsınız diyebilirim, size bir ömür boyu kazasız belasız gazlamak nasip olsun
.
Çok teşekkürler hocam, hepimize nasip olur inşallah
-
Heycanınızı ta burdan hissettim hocam, tekerinize taş değmesin, hayırlı olsun.
Ekipmanlarınızda bot ve pantolon yazmamışsınız, onları da almayı ihmal etmeyin.
-
Metehan48 adlı üyeden alıntı
Heycanınızı ta burdan hissettim hocam, tekerinize taş değmesin, hayırlı olsun.
Ekipmanlarınızda bot ve pantolon yazmamışsınız, onları da almayı ihmal etmeyin.
Teşekkürler hocam, sizin tekerlere taş değmesin
Evet yeni bir soru paylaştım. Uzun yol haricinde şehir içi kısa mesafelerde pantolon değil de dizlik alayım diyorum, şuan 125cclik scooter kullanıyorum, botu da eğer daha büyük cc li scooter yada vitesli motora geçersem alırım diye düşünüyordum şimdilik.
-
-
tekerin düz bassın, güvenli sürüşler =)
-
killingroad adlı üyeden alıntı
Hadi hayırlı olsun =)
teşekkürler
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:51 ----------
arndiol adlı üyeden alıntı
teşekkürler,
-
arndiol adlı üyeden alıntı
çok düz basmasın kabak olur mundar olur =)
Dursun bu konular da bu kadar kafaya takman gereken bir şey olmadığını farkettiğin zamanlarda dönüp gülersin
Bir de dizlikle falan olmaz, git güzelce bir kevlar kot al.
-
killingroad adlı üyeden alıntı
çok düz basmasın kabak olur mundar olur =)
Dursun bu konular da bu kadar kafaya takman gereken bir şey olmadığını farkettiğin zamanlarda dönüp gülersin
Bir de dizlikle falan olmaz, git güzelce bir kevlar kot al.
ekipmanları aldığım yerde pantolon ve bot varmış, akşamüstü gidip incelerim
internette şu hoşuma gitti: https://www.motomax.com.tr/difi-desert-ride-korumali-motosikletci-pantolonu-siyah/gri/turuncu
ama beden bilmediğimdem almam. İnşallah ekipman aldığım yerde kaliteli uygun bir şeyler vardır
-
Rockstar91 adlı üyeden alıntı
ekipmanları aldığım yerde pantolon ve bot varmış, akşamüstü gidip incelerim
internette şu hoşuma gitti: https://www.motomax.com.tr/difi-desert-ride-korumali-motosikletci-pantolonu-siyah/gri/turuncu
ama beden bilmediğimdem almam. İnşallah ekipman aldığım yerde kaliteli uygun bir şeyler vardır
Motosiklet kotu alsan günlük kullanım için daha ideal.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)